От х:

Днес в x:

27 °C

Поставиха кутии за хранителни продукти в Хасково за нуждаещи се

  Благотворителна инициатива за събиране на хранителни продукти стартира и в Хасково. Тя е под надслов „Ако имаш остави, ако нямаш си вземи!”, а идеята е взаимствана от Италия, която е една от най-засегнатите държави от коронавируса.

  На няколко места в областния град са поставени кутии от хасковлийката Ивайла Костадинова и семейството й. Именно те са първите дарители, оставяйки хранителни продукти за хора в нужда.

  Младата жена уточни, че са поставени кутии пред затворената „Лафка” до аптека „Гален” на улица „Цар Освободител”, пред магазина за вино до Зеленчуковия пазар и пред магазин „Мадара” в Хасково.

  Други благодеятели пък са поставили кутия пред магазин „Нелина” на улица „Добруджа”.

  „Силно се надявам, че от тях ще се възползват наистина нуждаещи се хора. Не съм привърженик на това даренията да се оповестяват. Да помагаш и да правиш добро, трябва да бъде безкористно, без да очакваш благодарност и признание. Но в случая се надявам, че повече хора ще възприемат идеята и ще помогнем. Ще се опитам да поддържам тези кутии и в дните след Великден, защото ставаме свидетели, колко много хора остават без работа и без никакви доходи”, каза още хасковлийката.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (24)

  • 1
   Ст
   Стенмарк
   16 -44
   19:50, 18 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • На
    Напротив
    43 -12
    19:57, 18 апр 2020
    Напротив има смисъл и то много!! Старческият дом не е единственото място с нуждаещи се хора. На всяко едно място може да има нуждаещи се хора, които да имат нужда. По-скоро отиването в старческия дом е популизъм , отколкото анонимното оставяне на храна на различни места , която съответно анонимни получатели . Изказването ти е напълно грешно.
   • Къ
    Къде е Сиренето
    11 -5
    20:55, 18 апр 2020
    Хасковски склад, в който са били съхранявани стоки за държавен резерв и военновременни запаси е бил източен. В последния работен ден на миналата седмица в хасковската полиция е постъпил сигнал от ТД"Държавен резерв"- Пловдив за установена липса на 24 671 кг сирене и 10 000 кг кашкавал от държавен резерв.

    По разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Хасково полицейските служители са предприели незабавни действия по извършване на оглед в складовата база на фирма, намиращата се на булевард „Съединение". Складът е на фирма "Българско сирене".

    Пред Дарик от прокуратурата поясниха, че договорът между държавният резерв и хасковската фирма е бил сключен през 2008 година и подновен през 2011 година. От миналата година обаче фирмата е обявена в несъстоятелност.

    Предприети са мерки за недопускане на незаконно изнасяне на останалото на съхранение в дружеството сирене.

    Работата по случая продължава, съобщават от полицията.
   • Къ
    Къде е Сиренето
    13 -4
    20:56, 18 апр 2020
    Хасковски склад, в който са били съхранявани стоки за държавен резерв и военновременни запаси е бил източен. В последния работен ден на миналата седмица в хасковската полиция е постъпил сигнал от ТД"Държавен резерв"- Пловдив за установена липса на 24 671 кг сирене и 10 000 кг кашкавал от държавен резерв.

    По разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Хасково полицейските служители са предприели незабавни действия по извършване на оглед в складовата база на фирма, намиращата се на булевард „Съединение". Складът е на фирма "Българско сирене".

    Пред Дарик от прокуратурата поясниха, че договорът между държавният резерв и хасковската фирма е бил сключен през 2008 година и подновен през 2011 година. От миналата година обаче фирмата е обявена в несъстоятелност.
   • Кр
    КРАДЕМ ви , ЕБЕМ Ви
    6 -2
    01:04, 19 апр 2020
    И Накрая
    ви даряваме :)))
  • 2
   Ka
   kaun
   25 -6
   20:04, 18 апр 2020
   А информирахте ли гладната глутница от кучета да не посягат?
   • 11
    11111
    15 -2
    20:35, 18 апр 2020
    ами не гледат телевизия да се чувстват сити...и щастливи...
  • 3
   Ст
   Старопоркодиков
   13 -13
   20:18, 18 апр 2020
   Най много кучетата и буболечките да ги натиснат!А и тоя хляб за кво сте го оставили!?Хляба дори и просяците не го взимат.
  • 4
   Ка
   КАКА СНЕЖКА
   26 -5
   20:21, 18 апр 2020
   Така оставени храни по улиците не е редно най добре да се оствят в картални клубове и да се постави час за да прибират от там храната така по улицата се оставя само на животните
   • 12
    123
    22 -3
    22:33, 18 апр 2020
    Чета Ви коментара, чета и другите коментари и ви питам “А Вие какво направихте? Помогнахте ли на някого или само можете да критикувате? Напраеихте ли добро за някого? Опитайте ли се поне?”
  • 5
   Ба
   бат Стою
   12 -9
   20:37, 18 апр 2020
   Някой в тъмното ще им стъпни и ще замязат все едно са изхвърляни. По добре оставете някое шишенце домашна ракийка за дезинфектант , блясък и настроение!
  • 6
   Ох
   ох ох
   12 -11
   21:10, 18 апр 2020
   храна на земята ... без температурен режим... КЪДЕ СА БАБХ ?
  • 7
   Ли
   Литекс
   12 -9
   21:20, 18 апр 2020
   Това е глупаво.
  • 8
   Ив
   Ивайла
   25 -2
   22:05, 18 апр 2020
   Всички коментирали как не се прави.. Добре давайте покажете ми вие как ще направите по-добро! За това, че упреквате, че храната е на земята - питах в няколко магазина дали са съгласни, да ги сложим при тях - познайте всичко отказаха! Ако имате възможност помогнете, ако не поне не таете злоба!
   • Ст
    СТ
    6 -8
    22:35, 18 апр 2020
    Никой не таи злоба,истината е,че няма много бедни хора,които нямат въобще какво да ядът.За тази цел се слага храна във витрини,но щом нямате витрини!
   • Гр
    Гражданин
    21 -3
    22:40, 18 апр 2020
    Имате подкрепата на много хасковлии, Ивайла! Бъдете здрави - Вие и Вашето семейство. Желая Ви всичко най-добро! Благодаря, че Ви има! Давате ни светлина и надежда във време на завист и злоба.
   • Ох
    ох
    3 -5
    10:06, 19 апр 2020
    разбира се че ще ти откажат... за храната има правила... така повече се вреди отколкото се помага
   • Ив
    Иванова
    0 0
    13:03, 20 апр 2020
    Ивайла, браво за това което правите! Малко са хората като вас, отворили не само очите си, но и сърцето си за хората изпаднали в затруднение. До Всички, който коментирате, на вас ви е широко около врата, защото имате. Вие бихте ли направили същото? Огледайте се, съседа ви може да има нужда от помощ. Помогнете му, направете добро, бъдете хора. Да, има и по-добър начин храната да достигне до хората в нужда, нали много знаете и на думи тук сте много силни, ами мислете. Искате ли пример, ето ви един. Сама жена с дете, останала без работа и на квартира, досега с минимална заплата горе долу е покривала разходите си. Ами сега от къде? И не съм само аз така, а много хора, дори цели семейства. Не забравяйте, че и ние сме хора, дори живота да ни е подлял студена вода. Благодаря, живи и здрави да сте всички.
  • 9
   Ру
   Русофил
   11 -5
   22:31, 18 апр 2020
   А защо дарените в църквите храни /курабии и козунаците не се дарят на бедните а не с тях поповете да хранят с тях боляровските си прасета и да правят банкети.
  • 10
   Ба
   бат Стою
   22 -1
   22:36, 18 апр 2020
   Идеята е добра, но всичко поставено на земята не е никак хубаво и не е достойно за човек!!!! “

   На тези, които наистина искат да направят добро ще им подскажа идея. За които са до магазина на мадара, нека се разходят до по долния блок 41-45 вх. А. На първия етаж в ляво в огромния апартамент живее безработен от години. Казва се Атанас, всички му казват Наско . Братята му починаха преди три години единия, а другия му брат миналата година. И човека чака пенсия макар и минимална като безработен. От година и половина е без ток и вода. Блока е саниран и зимата ни бе лека и изкара без отопление. Прехраната му е да събира гъби и от подаянията на съседите от входа. За измиване ползва чешмата на междинното стълбище. И с нетърпение чака да му дойде социална пенсия. И който го познава му помага, защото човека е добряк, не е от тези които просят и се молят за насъщния.
  • 11
   Лю
   Любов
   5 -3
   12:59, 19 апр 2020
   С тези зарази и Коронавирус,никой нормален човек няма да посегне да яде от неща,сложени на земята,без да знае кой ги е оставил и като знае,че са оставени на обществено доверие.Има всякакви хора-могат и отрова да сложат в храната,да се изплюят и какво ли още не (това се отнася и за оставящите храна и за минаващите покрай нея) и накрая да го вземе някоя безработна майка за малкото си дете.Разбирам,че искате да помогнете,но ефекта може да е обратен.Аз като видя някой беден,ровещ по кошовете-му купувам нещо за ядене и му давам торбичката в ръцете,за да знае кой му я дава,да не е стояла на земята,при заразите и да я лазят буболечки и кучета.
   • Лю
    Любо
    5 -7
    13:53, 19 апр 2020
    Ти като нахраниш бедняка и после не му ли се преисква и да направите любов?
   • До
    До Любо
    1 0
    21:42, 19 апр 2020
    На пълен стомах на всеки му се преисква да прави любов,ама не мога всичко аз да правя,така че я оставям тази част на теб!!!
  • 12
   Ди
   ДИДО
   4 -1
   17:57, 19 апр 2020
   А бе хора пак имаме доста дошли от чужбина и трябва да бъдат под карантина ама има ли някой който да ги прверява но не по телефоните а на местоживеене едва ли пука на някой

  Хороскоп за 06.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
  06 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
  06 юли 2020
  Последни новини