От х:

Днес в x:

28 °C

Поставиха кутии за хранителни продукти в Хасково за нуждаещи се

  Благотворителна инициатива за събиране на хранителни продукти стартира и в Хасково. Тя е под надслов „Ако имаш остави, ако нямаш си вземи!”, а идеята е взаимствана от Италия, която е една от най-засегнатите държави от коронавируса.

  На няколко места в областния град са поставени кутии от хасковлийката Ивайла Костадинова и семейството й. Именно те са първите дарители, оставяйки хранителни продукти за хора в нужда.

  Младата жена уточни, че са поставени кутии пред затворената „Лафка” до аптека „Гален” на улица „Цар Освободител”, пред магазина за вино до Зеленчуковия пазар и пред магазин „Мадара” в Хасково.

  Други благодеятели пък са поставили кутия пред магазин „Нелина” на улица „Добруджа”.

  „Силно се надявам, че от тях ще се възползват наистина нуждаещи се хора. Не съм привърженик на това даренията да се оповестяват. Да помагаш и да правиш добро, трябва да бъде безкористно, без да очакваш благодарност и признание. Но в случая се надявам, че повече хора ще възприемат идеята и ще помогнем. Ще се опитам да поддържам тези кутии и в дните след Великден, защото ставаме свидетели, колко много хора остават без работа и без никакви доходи”, каза още хасковлийката.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (24)

  • 1
   Ст
   Стенмарк
   16 -44
   19:50, 18 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • На
    Напротив
    43 -12
    19:57, 18 апр 2020
    Напротив има смисъл и то много!! Старческият дом не е единственото място с нуждаещи се хора. На всяко едно място може да има нуждаещи се хора, които да имат нужда. По-скоро отиването в старческия дом е популизъм , отколкото анонимното оставяне на храна на различни места , която съответно анонимни получатели . Изказването ти е напълно грешно.
   • Къ
    Къде е Сиренето
    11 -5
    20:55, 18 апр 2020
    Хасковски склад, в който са били съхранявани стоки за държавен резерв и военновременни запаси е бил източен. В последния работен ден на миналата седмица в хасковската полиция е постъпил сигнал от ТД"Държавен резерв"- Пловдив за установена липса на 24 671 кг сирене и 10 000 кг кашкавал от държавен резерв.

    По разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Хасково полицейските служители са предприели незабавни действия по извършване на оглед в складовата база на фирма, намиращата се на булевард „Съединение". Складът е на фирма "Българско сирене".

    Пред Дарик от прокуратурата поясниха, че договорът между държавният резерв и хасковската фирма е бил сключен през 2008 година и подновен през 2011 година. От миналата година обаче фирмата е обявена в несъстоятелност.

    Предприети са мерки за недопускане на незаконно изнасяне на останалото на съхранение в дружеството сирене.

    Работата по случая продължава, съобщават от полицията.
   • Къ
    Къде е Сиренето
    13 -4
    20:56, 18 апр 2020
    Хасковски склад, в който са били съхранявани стоки за държавен резерв и военновременни запаси е бил източен. В последния работен ден на миналата седмица в хасковската полиция е постъпил сигнал от ТД"Държавен резерв"- Пловдив за установена липса на 24 671 кг сирене и 10 000 кг кашкавал от държавен резерв.

    По разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура-Хасково полицейските служители са предприели незабавни действия по извършване на оглед в складовата база на фирма, намиращата се на булевард „Съединение". Складът е на фирма "Българско сирене".

    Пред Дарик от прокуратурата поясниха, че договорът между държавният резерв и хасковската фирма е бил сключен през 2008 година и подновен през 2011 година. От миналата година обаче фирмата е обявена в несъстоятелност.
   • Кр
    КРАДЕМ ви , ЕБЕМ Ви
    6 -2
    01:04, 19 апр 2020
    И Накрая
    ви даряваме :)))
  • 2
   Ka
   kaun
   25 -6
   20:04, 18 апр 2020
   А информирахте ли гладната глутница от кучета да не посягат?
   • 11
    11111
    15 -2
    20:35, 18 апр 2020
    ами не гледат телевизия да се чувстват сити...и щастливи...
  • 3
   Ст
   Старопоркодиков
   13 -13
   20:18, 18 апр 2020
   Най много кучетата и буболечките да ги натиснат!А и тоя хляб за кво сте го оставили!?Хляба дори и просяците не го взимат.
  • 4
   Ка
   КАКА СНЕЖКА
   26 -5
   20:21, 18 апр 2020
   Така оставени храни по улиците не е редно най добре да се оствят в картални клубове и да се постави час за да прибират от там храната така по улицата се оставя само на животните
   • 12
    123
    22 -3
    22:33, 18 апр 2020
    Чета Ви коментара, чета и другите коментари и ви питам “А Вие какво направихте? Помогнахте ли на някого или само можете да критикувате? Напраеихте ли добро за някого? Опитайте ли се поне?”
  • 5
   Ба
   бат Стою
   12 -9
   20:37, 18 апр 2020
   Някой в тъмното ще им стъпни и ще замязат все едно са изхвърляни. По добре оставете някое шишенце домашна ракийка за дезинфектант , блясък и настроение!
  • 6
   Ох
   ох ох
   12 -11
   21:10, 18 апр 2020
   храна на земята ... без температурен режим... КЪДЕ СА БАБХ ?
  • 7
   Ли
   Литекс
   12 -9
   21:20, 18 апр 2020
   Това е глупаво.
  • 8
   Ив
   Ивайла
   25 -2
   22:05, 18 апр 2020
   Всички коментирали как не се прави.. Добре давайте покажете ми вие как ще направите по-добро! За това, че упреквате, че храната е на земята - питах в няколко магазина дали са съгласни, да ги сложим при тях - познайте всичко отказаха! Ако имате възможност помогнете, ако не поне не таете злоба!
   • Ст
    СТ
    6 -8
    22:35, 18 апр 2020
    Никой не таи злоба,истината е,че няма много бедни хора,които нямат въобще какво да ядът.За тази цел се слага храна във витрини,но щом нямате витрини!
   • Гр
    Гражданин
    21 -3
    22:40, 18 апр 2020
    Имате подкрепата на много хасковлии, Ивайла! Бъдете здрави - Вие и Вашето семейство. Желая Ви всичко най-добро! Благодаря, че Ви има! Давате ни светлина и надежда във време на завист и злоба.
   • Ох
    ох
    3 -5
    10:06, 19 апр 2020
    разбира се че ще ти откажат... за храната има правила... така повече се вреди отколкото се помага
   • Ив
    Иванова
    0 0
    13:03, 20 апр 2020
    Ивайла, браво за това което правите! Малко са хората като вас, отворили не само очите си, но и сърцето си за хората изпаднали в затруднение. До Всички, който коментирате, на вас ви е широко около врата, защото имате. Вие бихте ли направили същото? Огледайте се, съседа ви може да има нужда от помощ. Помогнете му, направете добро, бъдете хора. Да, има и по-добър начин храната да достигне до хората в нужда, нали много знаете и на думи тук сте много силни, ами мислете. Искате ли пример, ето ви един. Сама жена с дете, останала без работа и на квартира, досега с минимална заплата горе долу е покривала разходите си. Ами сега от къде? И не съм само аз така, а много хора, дори цели семейства. Не забравяйте, че и ние сме хора, дори живота да ни е подлял студена вода. Благодаря, живи и здрави да сте всички.
  • 9
   Ру
   Русофил
   11 -5
   22:31, 18 апр 2020
   А защо дарените в църквите храни /курабии и козунаците не се дарят на бедните а не с тях поповете да хранят с тях боляровските си прасета и да правят банкети.
  • 10
   Ба
   бат Стою
   22 -1
   22:36, 18 апр 2020
   Идеята е добра, но всичко поставено на земята не е никак хубаво и не е достойно за човек!!!! “

   На тези, които наистина искат да направят добро ще им подскажа идея. За които са до магазина на мадара, нека се разходят до по долния блок 41-45 вх. А. На първия етаж в ляво в огромния апартамент живее безработен от години. Казва се Атанас, всички му казват Наско . Братята му починаха преди три години единия, а другия му брат миналата година. И човека чака пенсия макар и минимална като безработен. От година и половина е без ток и вода. Блока е саниран и зимата ни бе лека и изкара без отопление. Прехраната му е да събира гъби и от подаянията на съседите от входа. За измиване ползва чешмата на междинното стълбище. И с нетърпение чака да му дойде социална пенсия. И който го познава му помага, защото човека е добряк, не е от тези които просят и се молят за насъщния.
  • 11
   Лю
   Любов
   5 -3
   12:59, 19 апр 2020
   С тези зарази и Коронавирус,никой нормален човек няма да посегне да яде от неща,сложени на земята,без да знае кой ги е оставил и като знае,че са оставени на обществено доверие.Има всякакви хора-могат и отрова да сложат в храната,да се изплюят и какво ли още не (това се отнася и за оставящите храна и за минаващите покрай нея) и накрая да го вземе някоя безработна майка за малкото си дете.Разбирам,че искате да помогнете,но ефекта може да е обратен.Аз като видя някой беден,ровещ по кошовете-му купувам нещо за ядене и му давам торбичката в ръцете,за да знае кой му я дава,да не е стояла на земята,при заразите и да я лазят буболечки и кучета.
   • Лю
    Любо
    5 -7
    13:53, 19 апр 2020
    Ти като нахраниш бедняка и после не му ли се преисква и да направите любов?
   • До
    До Любо
    1 0
    21:42, 19 апр 2020
    На пълен стомах на всеки му се преисква да прави любов,ама не мога всичко аз да правя,така че я оставям тази част на теб!!!
  • 12
   Ди
   ДИДО
   4 -1
   17:57, 19 апр 2020
   А бе хора пак имаме доста дошли от чужбина и трябва да бъдат под карантина ама има ли някой който да ги прверява но не по телефоните а на местоживеене едва ли пука на някой

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  23 сеп 2020
  Последни новини