От х:

Днес в x:

5 °C

3000 лв. глоба за горялата автоморга, РИОСВ спира проверки заради коронавируса

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково през март извърши 71 проверки на 71 обекта, съобщиха от екоинспекцията. Дадени са 35 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, наложена е 1 санкции и са издадени 13 наказателни постановления на обща стойност 34 700 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 15 484 лв.

Издадено е наказателно постановление за 7 000 лв. на ТЕЦ в Димитровград за неизпълнение на условие за привеждане в съответствие с нормативните изисквания на депо за неопасни отпадъци.

С 3000 лв. е глобена площадка за разкомплектоване на излезли от употреба МПС в Хасково за нарушаване на реда за извършване на операциите по разкомплектоване. При пожара в автоморгата, в края на януари изгоряха около 120 излезли от употреба коли.

За непредоставяне на документи, относно отчета за дейностите с отпадъци с 2 000 лв. е глобен завод за малц в Хасково.

Почистени са 7 нерегламентирани сметища в региона. На „Зеления“ телефон" през март са постъпили 5 сигнала.

Във връзка с предприемане на мерки за ограничаване разпространението на коронавирус COVID-19, препоръките на Националния оперативен щаб и разпореждане на министъра на околната среда и водите, РИОСВ-Хасково преустановява по време на извънредното положение всички планови проверки и такива по сигнали, освен по изключение при аварийни ситуации и в неотложни случаи, представляващи пряка опасност за живота и здравето на населението. Извънредното положение е в сила до 13 май.

РИОСВ-Хасково препоръчва на гражданите, да се възползват от възможността за заявяване на административни услуги по електронен път. Образци на заявленията могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на инспекцията. За консултации и запитвания, гражданите следва да се обръщат, чрез съответните телефони и ел-пощи, публикувани в сайта на инспекцията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Аз
  Аз
  22 -1
  17:16, 7 апр 2020
  По скъпо излиза разходка в парка от колкото обгазяване на цял град...
  • А
   А
   1 -3
   17:34, 7 апр 2020
   Вече не
  • 11
   11111
   3 0
   17:35, 7 апр 2020
   като онази ...нашата не мирише но ...чуждата..
  • Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   3 -2
   18:38, 7 апр 2020
   Нашите членове са високо-морални
   като Вожда
   ....
   Изключено е да се говори за корупция или шуро-бажанащина в Общината
  • Аз
   Аз
   2 0
   19:20, 7 апр 2020
   Вече не...? Яходи пробвай да видим...
 • 2
  44
  444
  6 -1
  18:17, 7 апр 2020
  ако е някоя душичка сигорно и 10 000 лв може да са малко
 • 3
  !!
  !!!!
  8 -3
  18:34, 7 апр 2020
  3000 лв глоба и колко на ръка?
  • До
   До !!!
   4 -5
   19:18, 7 апр 2020
   Г-н/г-жо удивителни,на ръка на кого,имате ли доказателства,защото писането в нета не е анонимно?! На този човек бизнесът му се изпепели и ще понесе глоби от всички институции,ама на чужд гръб и сто тояги са малко,хайде не завиждайте!
  • Аз
   Аз
   3 -2
   20:33, 7 апр 2020
   На тоя човек бизнеса му се изпепели... Ама тоя човек не разчита на тоя бизнес много много.. Не го жали толкова... Той пара си има и то не малко.... Не го мислете тва дето изгоря е една десета от парата къде има....
 • 4
  Bu
  BULGARISTAN
  6 -3
  21:05, 7 апр 2020
  Ако беше 30 000 щях да съм съгласен, за това замърсяване на въздуха и околната среда , но 3 бона за тази морга на която удря и на ел кантар с голямя разлика са мн. малко , частите 2ра употреба са по-скъпи от магазинската цена
  • Аз
   Аз
   2 -2
   22:03, 7 апр 2020
   Той и други работи скъпо ги дава... 😉
  • До
   До Булгаристан
   3 0
   01:32, 8 апр 2020
   Не са предвидени такива глоби в закона,а и нямаше отчетено замърсяване на въздуха.

Хороскоп за 04.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
04 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
04 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
04 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
04 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
04 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
04 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
04 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
04 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
04 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
04 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
04 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
04 мар 2021
Последни новини