От х:

Днес в x:

3000 лв. глоба за горялата автоморга, РИОСВ спира проверки заради коронавируса

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково през март извърши 71 проверки на 71 обекта, съобщиха от екоинспекцията. Дадени са 35 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, наложена е 1 санкции и са издадени 13 наказателни постановления на обща стойност 34 700 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 15 484 лв.

Издадено е наказателно постановление за 7 000 лв. на ТЕЦ в Димитровград за неизпълнение на условие за привеждане в съответствие с нормативните изисквания на депо за неопасни отпадъци.

С 3000 лв. е глобена площадка за разкомплектоване на излезли от употреба МПС в Хасково за нарушаване на реда за извършване на операциите по разкомплектоване. При пожара в автоморгата, в края на януари изгоряха около 120 излезли от употреба коли.

За непредоставяне на документи, относно отчета за дейностите с отпадъци с 2 000 лв. е глобен завод за малц в Хасково.

Почистени са 7 нерегламентирани сметища в региона. На „Зеления“ телефон" през март са постъпили 5 сигнала.

Във връзка с предприемане на мерки за ограничаване разпространението на коронавирус COVID-19, препоръките на Националния оперативен щаб и разпореждане на министъра на околната среда и водите, РИОСВ-Хасково преустановява по време на извънредното положение всички планови проверки и такива по сигнали, освен по изключение при аварийни ситуации и в неотложни случаи, представляващи пряка опасност за живота и здравето на населението. Извънредното положение е в сила до 13 май.

РИОСВ-Хасково препоръчва на гражданите, да се възползват от възможността за заявяване на административни услуги по електронен път. Образци на заявленията могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на инспекцията. За консултации и запитвания, гражданите следва да се обръщат, чрез съответните телефони и ел-пощи, публикувани в сайта на инспекцията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Аз
  Аз
  22 -1
  17:16, 7 апр 2020
  По скъпо излиза разходка в парка от колкото обгазяване на цял град...
  • А
   А
   1 -3
   17:34, 7 апр 2020
   Вече не
  • 11
   11111
   3 0
   17:35, 7 апр 2020
   като онази ...нашата не мирише но ...чуждата..
  • Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   3 -2
   18:38, 7 апр 2020
   Нашите членове са високо-морални
   като Вожда
   ....
   Изключено е да се говори за корупция или шуро-бажанащина в Общината
  • Аз
   Аз
   2 0
   19:20, 7 апр 2020
   Вече не...? Яходи пробвай да видим...
 • 2
  44
  444
  6 -1
  18:17, 7 апр 2020
  ако е някоя душичка сигорно и 10 000 лв може да са малко
 • 3
  !!
  !!!!
  8 -3
  18:34, 7 апр 2020
  3000 лв глоба и колко на ръка?
  • До
   До !!!
   4 -5
   19:18, 7 апр 2020
   Г-н/г-жо удивителни,на ръка на кого,имате ли доказателства,защото писането в нета не е анонимно?! На този човек бизнесът му се изпепели и ще понесе глоби от всички институции,ама на чужд гръб и сто тояги са малко,хайде не завиждайте!
  • Аз
   Аз
   3 -2
   20:33, 7 апр 2020
   На тоя човек бизнеса му се изпепели... Ама тоя човек не разчита на тоя бизнес много много.. Не го жали толкова... Той пара си има и то не малко.... Не го мислете тва дето изгоря е една десета от парата къде има....
 • 4
  Bu
  BULGARISTAN
  6 -3
  21:05, 7 апр 2020
  Ако беше 30 000 щях да съм съгласен, за това замърсяване на въздуха и околната среда , но 3 бона за тази морга на която удря и на ел кантар с голямя разлика са мн. малко , частите 2ра употреба са по-скъпи от магазинската цена
  • Аз
   Аз
   2 -2
   22:03, 7 апр 2020
   Той и други работи скъпо ги дава... 😉
  • До
   До Булгаристан
   3 0
   01:32, 8 апр 2020
   Не са предвидени такива глоби в закона,а и нямаше отчетено замърсяване на въздуха.

Хороскоп за 02.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Натовареността ви е очевидна, но не е причина да сте недружелюбни с околните. Търсете подкрепата им, за да се справите с всичко, което имате, като програма и ще подобрите атмосферата в дома и на работното място. Приятелите ще ви бъдат емоционална опора и това ще стопли душата ви.
02 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Приятен ден за много от вас. Интересни срещи и договорености за бъдещи занимания. Ще срещнете подкрепа, с която ще се даде ход на бъдещ проект. Наистина ще има известен риск, но за това пък резултата е обещаващ. Доброто ви настроение ще радва другите и ще създава добра атмосфера. Вълнуващи любовни мигове.
02 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще отделите повече време за себе си и по-малко на другите. И това ще ви спаси от конфликти и излишен разход на енергия. Въздържанието от самоинициативи, храна и изкушения ще ви помогне да изчистите мислите и тялото си от излишния товар. В семейството ще обсъждате предстоящи задачи.
02 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е да ви се наложи да се занимавате с нетрадиционни за вас дейности, но това едва ли ще ви притесни. Вие сте от хората, на които околните разчитат по важни въпроси, и няма да ги разочаровате. Намирате изход от заплетена ситуация. Не се заемайте с твърде много дейности едновременно.
02 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Със самочувствието си на успели хора ще въздействате позитивно на околните, насърчавайки ги към развитие. Вие на свой ред ще повишите темпото, за да свършите повече задачи днес. С добра енергията и настроение ще привличате мислещите и можещите около себе си. Обединените ви усилия ще помогнат на много хора да подобрят живота си.
02 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Многото ви ангажименти днес няма да пречат на дружелюбното ви отношение към всички, с които животът ви среща. Добре свършената ви работа или някой, когото обичате ви зареждат с енергия и добри очаквания. Очертаващо се повишение в службата или смяна на работното място повишават вълненията, но вие сте свикнали.
02 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Говорете за всичко, което мислите и ви смущава, това е начина за бъдете разбрани и да живеете в мир със себе си. Ще изясните позициите си и синхронизирате действията си с околните, избягвайки недоразумения и грешки. Не спирайте да искате и да търсите най-доброто за себе си.
02 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е приятен и днес работата няма да ви се струва тежка. Предстоят ви срещи с хора, които са наясно с проектите ви и чиято компания едва ли ще бъде натоварваща. Доброто разбирателство ще се окаже много необходимо за в бъдеще и от тази гледна точка днешният ден е наистина ползотворен. Не пренебрегвайте семейството си.
02 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С добри намерения сте днес, да приключите делова задача или да придвижите друга напред. Няма да ви липсват финанси, за да организирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора. Радостна вест.
02 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Отдадени на работа често пропускате общуването с децата и близките ви хора. От времето с тях получавате всичко онова, което не може да се купи с пари. Не пренебрегвайте и личните си нужди, погрижете се за себе си. Слушането на тиха, приятна музика ще ви зареди с енергията и ще повиши вибрациите ви, извеждайки ви на по-високо духовно ниво.
02 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повишените ви разходи от последните дни ще изострят сетивата ви и ще ви подтикнат да търсите допълнителни начини за подпомагане на бюджета. Ако имате свой бизнес не прехвърляйте от собствените си отговорности върху подчинените си, за да сте спокойни за изпълнението на задачите.
02 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Без да жалите себе си с готовност ще се включите в подготовката на мероприятие от по-голям мащаб. Откритостта ви ще ви донесе предимство и ще получите изгодно предложение. Отнасяйки се с доверие към другите, ще се радвате на внимание и повече споделени мигове. На хоризонта се появява нов човек за вас, връзката ви с когото предстои.
02 юни 2020
Последни новини