От х:

Днес в x:

4 °C

3000 лв. глоба за горялата автоморга, РИОСВ спира проверки заради коронавируса

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково през март извърши 71 проверки на 71 обекта, съобщиха от екоинспекцията. Дадени са 35 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта, наложена е 1 санкции и са издадени 13 наказателни постановления на обща стойност 34 700 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди, е 15 484 лв.

Издадено е наказателно постановление за 7 000 лв. на ТЕЦ в Димитровград за неизпълнение на условие за привеждане в съответствие с нормативните изисквания на депо за неопасни отпадъци.

С 3000 лв. е глобена площадка за разкомплектоване на излезли от употреба МПС в Хасково за нарушаване на реда за извършване на операциите по разкомплектоване. При пожара в автоморгата, в края на януари изгоряха около 120 излезли от употреба коли.

За непредоставяне на документи, относно отчета за дейностите с отпадъци с 2 000 лв. е глобен завод за малц в Хасково.

Почистени са 7 нерегламентирани сметища в региона. На „Зеления“ телефон" през март са постъпили 5 сигнала.

Във връзка с предприемане на мерки за ограничаване разпространението на коронавирус COVID-19, препоръките на Националния оперативен щаб и разпореждане на министъра на околната среда и водите, РИОСВ-Хасково преустановява по време на извънредното положение всички планови проверки и такива по сигнали, освен по изключение при аварийни ситуации и в неотложни случаи, представляващи пряка опасност за живота и здравето на населението. Извънредното положение е в сила до 13 май.

РИОСВ-Хасково препоръчва на гражданите, да се възползват от възможността за заявяване на административни услуги по електронен път. Образци на заявленията могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на инспекцията. За консултации и запитвания, гражданите следва да се обръщат, чрез съответните телефони и ел-пощи, публикувани в сайта на инспекцията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

 • 1
  Аз
  Аз
  22 -1
  17:16, 7 апр 2020
  По скъпо излиза разходка в парка от колкото обгазяване на цял град...
  • А
   А
   1 -3
   17:34, 7 апр 2020
   Вече не
  • 11
   11111
   3 0
   17:35, 7 апр 2020
   като онази ...нашата не мирише но ...чуждата..
  • Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   3 -2
   18:38, 7 апр 2020
   Нашите членове са високо-морални
   като Вожда
   ....
   Изключено е да се говори за корупция или шуро-бажанащина в Общината
  • Аз
   Аз
   2 0
   19:20, 7 апр 2020
   Вече не...? Яходи пробвай да видим...
 • 2
  44
  444
  6 -1
  18:17, 7 апр 2020
  ако е някоя душичка сигорно и 10 000 лв може да са малко
 • 3
  !!
  !!!!
  8 -3
  18:34, 7 апр 2020
  3000 лв глоба и колко на ръка?
  • До
   До !!!
   4 -5
   19:18, 7 апр 2020
   Г-н/г-жо удивителни,на ръка на кого,имате ли доказателства,защото писането в нета не е анонимно?! На този човек бизнесът му се изпепели и ще понесе глоби от всички институции,ама на чужд гръб и сто тояги са малко,хайде не завиждайте!
  • Аз
   Аз
   3 -2
   20:33, 7 апр 2020
   На тоя човек бизнеса му се изпепели... Ама тоя човек не разчита на тоя бизнес много много.. Не го жали толкова... Той пара си има и то не малко.... Не го мислете тва дето изгоря е една десета от парата къде има....
 • 4
  Bu
  BULGARISTAN
  6 -3
  21:05, 7 апр 2020
  Ако беше 30 000 щях да съм съгласен, за това замърсяване на въздуха и околната среда , но 3 бона за тази морга на която удря и на ел кантар с голямя разлика са мн. малко , частите 2ра употреба са по-скъпи от магазинската цена
  • Аз
   Аз
   2 -2
   22:03, 7 апр 2020
   Той и други работи скъпо ги дава... 😉
  • До
   До Булгаристан
   3 0
   01:32, 8 апр 2020
   Не са предвидени такива глоби в закона,а и нямаше отчетено замърсяване на въздуха.

Хороскоп за 24.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
24 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
24 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
24 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
24 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
24 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
24 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
24 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
24 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
24 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
24 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
24 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
24 ное 2020
Последни новини