От х:

Днес в x:

12 °C

Горялата автоморга е нарушила реда за разкомплектоване на коли, глобяват я

РИОСВ - Хасково извърши проверка на автоморгата, в която избухна пожар в събота (25 януари) и изгоряха десетки излезли от употреба автомобили, съобщиха от екоинспекцията в Хасково. По случая е образувано досъдебно производство.

Екоекспертите са констатирали, че не са били отстранени гумите, тапицериите и други горивни материали на част от съхраняваните на площадката стари автомобили. По този начин е нарушен редът за разкомплектоване на излезлите от употреба МПС, съгласно Приложение 3 за минималните технически изисквания към площадките за събиране и съхраняване и към центровете за разкомплектоване на ИУМПС към Наредба за излезлите от употреба МПС.

Днес ще бъде изпратена покана за съставяне на акт на фирмата, стопанисваща площадката - „Детелина АФА“ ЕООД . За нарушаване на изискванията за разделно събиране, транспортиране или третиране на отпадъци според вида, свойствата и съвместимостта им Законът за управление на отпадъците предвижда глоба от 3 000 до 10 000 лв.

Стационарният пункт за следене на качеството на атмосферния въздух в РИОСВ - Хасково показва, че в деня на пожара няма замърсяване на въздуха в града. В събота концентрацията на серен диоксид е била 19,9 микрограма за кубичен метър при средноденонощна норма 125 микрограма/куб. м, а за азотен диоксид - 9,1 при норма 200.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ха
  ХАХА
  20 -1
  12:57, 29 яну 2020
  Констатират след всичко станало...браво на проверяващите вместо по цял ден да си клатят краката да се бяха сетили на време, но това не е интересна новина, явно нещо става с автоморгите в хасково, по интересното е че тази се запали, а онази в циганската махла която беше на динко жена му я открадна и всички коли в нея там тоя цирк дето се разигравал е бил новината, защо не писахте за това... За парадирането на христина из града как му взела автоморгата с любовника си и как му продавала колите за скрап за да може да съществува , за да има какво да яде, жалко за бедния човечец динко цял живот блъскал там, за да я води по почивки а сега е без нищо
  • Гр
   градски
   7 0
   16:45, 29 яну 2020
   Динко ще продава рога.Христина му осигури достатъчно за доста време да живее охолно.
  • Зе
   Зеления телефон
   6 0
   19:38, 29 яну 2020
   Никой не е звъннал и ние не знаем ни за Христина ни за Ерол в Манастир... Ако пламнат, след една седмица ще ги глобим някой лев, ей така за Бог да прости!
 • 2
  Ча
  частник
  16 0
  13:36, 29 яну 2020
  Чиновник е диагноза, а не професия.
  • Ск
   Склададжия
   17 0
   15:43, 29 яну 2020
   А кой ще контролира тези контролиращи ? А някой дали ще ги попита по сериозно защо се правят тези нарушения ? Контролните органи са най големите нарушители .
 • 3
  Баба Анка върни рушвета.
  • Ан
   Анка
   8 -3
   14:10, 29 яну 2020
   Похарчих го вече за внуците.
 • 4
  Сп
  спиро
  17 0
  16:13, 29 яну 2020
  наказания и уволнения за проверяващите, защото не са си свършили работата или рушвет са вземали.
 • 5
  Дя
  Дядо Аньо
  13 0
  20:51, 29 яну 2020
  Преди пожара от РИОСВ направили две проверки на тая автоморга и не видяли че колите имат гуми и тапицерии и сега като се запали ги видяха, да се смееш ли или да плачеш? Явно са плащали на някой от проверяващите.
 • 6
  Пр
  ПРОВЕРКА
  3 0
  10:29, 30 яну 2020
  Ами след като вече направиха проверка на горялата авто морга сега и на другите да направят да не чакат пак нещо да стане и тогава да се констатират нарушение, да отидат да видят как христина работи как връща за скрап как праща пратки а дали има разрешително друга тема в този град няма правила има проверяващи вземащи заплати а беззаконието си остава
 • 7
  Къ
  Кърджалийска .......ва
  1 0
  11:24, 30 яну 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Хороскоп за 25.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
25 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
25 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
25 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
25 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
25 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
25 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
25 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
25 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
25 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
25 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
25 фев 2020
Последни новини