От х:

Днес в x:

3 °C

Горялата автоморга е нарушила реда за разкомплектоване на коли, глобяват я

РИОСВ - Хасково извърши проверка на автоморгата, в която избухна пожар в събота (25 януари) и изгоряха десетки излезли от употреба автомобили, съобщиха от екоинспекцията в Хасково. По случая е образувано досъдебно производство.

Екоекспертите са констатирали, че не са били отстранени гумите, тапицериите и други горивни материали на част от съхраняваните на площадката стари автомобили. По този начин е нарушен редът за разкомплектоване на излезлите от употреба МПС, съгласно Приложение 3 за минималните технически изисквания към площадките за събиране и съхраняване и към центровете за разкомплектоване на ИУМПС към Наредба за излезлите от употреба МПС.

Днес ще бъде изпратена покана за съставяне на акт на фирмата, стопанисваща площадката - „Детелина АФА“ ЕООД . За нарушаване на изискванията за разделно събиране, транспортиране или третиране на отпадъци според вида, свойствата и съвместимостта им Законът за управление на отпадъците предвижда глоба от 3 000 до 10 000 лв.

Стационарният пункт за следене на качеството на атмосферния въздух в РИОСВ - Хасково показва, че в деня на пожара няма замърсяване на въздуха в града. В събота концентрацията на серен диоксид е била 19,9 микрограма за кубичен метър при средноденонощна норма 125 микрограма/куб. м, а за азотен диоксид - 9,1 при норма 200.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ха
  ХАХА
  20 -1
  12:57, 29 яну 2020
  Констатират след всичко станало...браво на проверяващите вместо по цял ден да си клатят краката да се бяха сетили на време, но това не е интересна новина, явно нещо става с автоморгите в хасково, по интересното е че тази се запали, а онази в циганската махла която беше на динко жена му я открадна и всички коли в нея там тоя цирк дето се разигравал е бил новината, защо не писахте за това... За парадирането на христина из града как му взела автоморгата с любовника си и как му продавала колите за скрап за да може да съществува , за да има какво да яде, жалко за бедния човечец динко цял живот блъскал там, за да я води по почивки а сега е без нищо
  • Гр
   градски
   7 0
   16:45, 29 яну 2020
   Динко ще продава рога.Христина му осигури достатъчно за доста време да живее охолно.
  • Зе
   Зеления телефон
   6 0
   19:38, 29 яну 2020
   Никой не е звъннал и ние не знаем ни за Христина ни за Ерол в Манастир... Ако пламнат, след една седмица ще ги глобим някой лев, ей така за Бог да прости!
 • 2
  Ча
  частник
  16 0
  13:36, 29 яну 2020
  Чиновник е диагноза, а не професия.
  • Ск
   Склададжия
   17 0
   15:43, 29 яну 2020
   А кой ще контролира тези контролиращи ? А някой дали ще ги попита по сериозно защо се правят тези нарушения ? Контролните органи са най големите нарушители .
 • 3
  Баба Анка върни рушвета.
  • Ан
   Анка
   8 -3
   14:10, 29 яну 2020
   Похарчих го вече за внуците.
 • 4
  Сп
  спиро
  17 0
  16:13, 29 яну 2020
  наказания и уволнения за проверяващите, защото не са си свършили работата или рушвет са вземали.
 • 5
  Дя
  Дядо Аньо
  13 0
  20:51, 29 яну 2020
  Преди пожара от РИОСВ направили две проверки на тая автоморга и не видяли че колите имат гуми и тапицерии и сега като се запали ги видяха, да се смееш ли или да плачеш? Явно са плащали на някой от проверяващите.
 • 6
  Пр
  ПРОВЕРКА
  3 0
  10:29, 30 яну 2020
  Ами след като вече направиха проверка на горялата авто морга сега и на другите да направят да не чакат пак нещо да стане и тогава да се констатират нарушение, да отидат да видят как христина работи как връща за скрап как праща пратки а дали има разрешително друга тема в този град няма правила има проверяващи вземащи заплати а беззаконието си остава
 • 7
  Къ
  Кърджалийска .......ва
  1 0
  11:24, 30 яну 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!

Хороскоп за 24.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Погрижете се за здравето си и добрата си физическа форма. Дори да нямате сериозни проблеми е необходимо да бъдете по-отговорни към себе си. Подбирайте храната си и се движете повече. Съберете силите си за начинание, изискващо много енергия. В личните си взаимоотношения е добре да бъдете по-открити.
24 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С прагматичното си мислене ще се предпазите от разочарования. Следвайте набелязаната си програма и ще избегнете затрудненията, както и се окажете на подходящото място. Срещите ви ще минават гладко и в конструктивен план ще подреждате детайлите по предстоящ проект. Много хора имат се нуждаят от вас, бъдете благосклонни към желанията им.
24 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови придобивки ще направят деня ви особено щастлив. Проявената ви находчивост и съпричастност към проблемите на други хора ще бъде възнаградена. Пред вас се откриват нови хоризонти, не ги затваряйте с прибързани реакции и гняв от чужди ходове. Погрижете се и за здравето си, не експериментирайте с него.
24 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Динамичен ден и промяна на плановете ви. Нововъведение на работното място ще ви съсредоточи към служебните задачи. Ако ви владеят романтични мисли ще трябва да ги отложите до почивните дни. Тогава ще може да си позволите разпускане и повече волности. Няма как, ще трябва да потърпите.
24 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще бъдете ангажирани в много посоки. Независимо с какво се захващате бъдете търпеливи към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения със своите изяви.
24 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Делата ви ще се развиват и без да изпадате в крайности. Достатъчно е да сте трезво мислещи и добри. Ако пък решите да бъдете наблюдатели няма да сгрешите. Каквото има да се случи, ще стане. Прекалено изнервени сте, намерете време за почивка. Нужно ви е да преосмислите някои свои възгледи и решения.
24 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се справите със задача, работата по която изисква допълнителна информация. В състояние сте да се мобилизирате и да доведете нещата до добър край, включвайки участието и на други хора. Дайте си почивка вечерта, има какво да ви зарадва, стига да не предпочетете тишината.
24 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще се отнесете достатъчно сериозно към чужд проблем, използвайки рутината и опита, които имате. Помагайки, на практика облекчавате собственото си положение. Безработните ще открият нови идеи, част от които ще побързат да приложат на дело. Постепенно отпада зависимостта ви от други хора.
24 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
24 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще дадете предимство на инициативи от различен характер, като няма да пренебрегвате и текущите си дела днес. Влагайки желание и енергия във всичко, с което се занимавате, ще постигате очакванията си. Домашните ремонти могат да се разраснат, но винаги е така - започваш едно, а излизат още.
24 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще наложите ред и дисциплина по отношение на работата си, особено, ако тя включва участието и на други хора. Тези ви действия няма да се приемат с възторг, но и няма да срещнете спънки. Очертават се финансови придобивки, а други, които търсят работа, ще намерят своето място. Прогнозите ви ще се сбъднат и ще повишите авторитета си, което ви задължава.
24 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Професионални интереси ще ви подтикнат да търсите съдействие от представители с ясни позиции и изразено присъствие в съответната сфера. Организирани и делови, ще пристъпите към адекватни и последователни действия. И ще постигнете своето, така, както сте го правили и до сега.
24 ное 2020
Последни новини