От х:

Днес в x:

РИОСВ проверява дали законно е експлоатирана опожарената автоморга

РИОСВ ще провери автоморгата до жп гарата в Хасково, в която възникна пожар в ранния следобед вчера, съобщиха от екоинспекцията.
При инцидента изгоряха около 100 бракувани автомобила. Пожарът обаче доведе до образуване на кълба от гъст, черен дим. В гасенето на огъня се включиха няколко екипа от пожарната в Хасково, Димитровград и Харманли, в резултат на което ситуацията бе овладяна. 

На "Зеления" телефон на РИОСВ Хасково не е постъпил сигнал за случая, уточниха от РИОСВ. За възникналия пожар е получена информация от кмета на Общината, след което е изратен експерт на място, но тъй като вече огънят е бил потушен, не е извършено замерване за качеството на въздуха.
 
Предстои извършване на проверка на площадката за съхранение на излезли от употреба МПС, за да се установи дали правилно е експлоатирана, според разпоредбите на Закона за управление на отпадъците. При установяване на нарушения ще бъде санкционирана.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Сл
    След дъжд качулка
    43 0
    15:36, 26 яну 2020
    Трябваше да бъде проверена преди да стане пожарът и да се дадат препоръки за безопасност. Сега мазния г..... дето още го държат на нянка ще имитира голяма активност и контрол. Пунта мара, като цялата държавна машина.
    • В Хасково има 370 язовира, но хидроинженер в общината няма. Общината прави опит да наеме хидро-инжинер, но за съжаление тези специалисти са много малко и много трудно се обезпечават, посочва Динко Тенев, зам.-кмет на Хасково.
      ......
      Мдаааа ,
      Мутретата и Фереджета стават само за "ръководители" на простата Рая
  • 2
    Ох
    ОХ ОХ ОХ
    26 -1
    16:19, 26 яну 2020
    Нет слов.Пълен цирк сетили се, а га муцаха кюфтета и кебапчета нищо не проверяваха.
  • 3
    Су
    Суганя
    23 -2
    18:25, 26 яну 2020
    Сега всички автоморги с проверки (без да барате Ерол, че...)..
  • 4
    55
    55555
    14 0
    20:44, 26 яну 2020
    те държавните служители ги е страх да пипат там щот кат ги уволнят за ништо не стават!!!
  • 5
    Кю
    Кюмуров
    10 -1
    21:27, 26 яну 2020
    Сетила се Мара да се побара. Едно време във всеко село и квартал имаше квартален. Той знаеше всичко какво се случва в поверения му район, включително и по колко яйца снася всяка кокошка. Сега на площада може да си инсталираш една кочина и вътре да си отглеждаш едно чумясало прасе и никой няма да се заинтересува законно ли е.
  • 6
    Ив
    иван
    4 0
    09:30, 27 яну 2020
    спрете 100 човека в центъра на града и ги питайте за "зеления" телефон на РИОСВ .... :) незнаех че трябва граждани да сигнализират на никомо неизвестния "зелен" телефон за замърсяване на въздуха в следствие на пожар видим от десетки километри на който се събрали пожарни автомобили от три града, кмет и т.н. за да се направи измерване .... което разбирасе би показало никакви или незначителни отклонение от нормите :) Тук в България сме най-високо технологичните - можем да горим всякакви буклуци от три континета (щото другите са прости и не се сещат да си ги горят и правят ток, а дават пари да им ги горим ние) ... и това съвсем да не влияе негативно на въздуха, но за сметка на това да се вдигат данъците на автомобилите защото са най големите замърсители .... Толкова сме технологично напред че не можем да си направим тръбите в България от София до Перник и ще трябват 300 ТИР-а да ги доставят от тези простите на запад дето не се сещат да си горят боклуците и да прават ток ....
  • 7
    Hd
    Hdl
    1 0
    10:10, 27 яну 2020
    На кого е тази борса, някой знае ли?
Последни новини