От х:

Днес в x:

27 °C

Карантинирани братя пият кафе и пушат зад блок в Хасково

Шест нови досъдебни производства за нарушаване на задължителна карантина се наблюдават от Районна прокуратура – Хасково, съобщиха от държавното обвинение.

На 4 април 2020 г., при полицейска проверка е установено, че двама братя, на 30 г. и на 23 г., които били поставени под карантина след завръщане от Австрия, напуснали посочения от тях адрес, където трябвало да пребивават. Те отишли да се видят със свои познати и били открити зад жилищен блок в квартала, където живеели, да пият кафе и да пушат. Полицейските служители предупредили двамата да спазват наложената карантина.

Още четири досъдебни производства са образувани за неспазване на карантина от трима мъже и една жена, които се били върнали от чужбина, но напуснали адресите си в град Хасково и село в област Хасково. При проверка полицейски служители ги намерили на други места. Те били предупредени да останат на посочените за пребиваване от тях адреси.

До момента Районна прокуратура – Хасково наблюдава общо 17 досъдебни производства за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина. Делата са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив.

След влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

От РЗИ-Хасково съобщиха, че от началото на епидемията в Хасковска област до сега е наложена карантина на 2326 души. Мярката е отпаднала за 1204 души и е в сила за 1122 души.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Ja
  Jack Bauer
  71 -13
  13:40, 7 апр 2020
  По един куршум в крака и няма да нарушават повече. Боклуци скапани.
  • Ja
   Jack Mauer
   17 -39
   17:01, 7 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   6 -9
   18:22, 7 апр 2020
   Както беше казал учителя Джозеф Гьобелс,
   "Ако няма Врагове , трябва да ги Създадеш"
   .....
   Шефа и Пророка му от Дръндар затова ви държат постоянно "захранени" с нови врагове
   ....
   Затова само Шефа , Пророка му и тяхната свита от Мутри , Бейове и обикновени хххлизци са Единствените Морално чисти личности , които могат да движат България
   ....
   Без тях иде мор , глад , Слънцето ке падне и Дъжд ке ви удави :))
  • АТ
   А ТИЯ
   1 0
   09:35, 8 апр 2020
   Дето ги наричаме армия. Дето пикаят клекнали. Те къф го държат. Що не излезнаха по адреси и да проверяват по два пъти наден. За къф уй ни са тия да ги храним.
 • 2
  Гр
  Гражданка
  78 -12
  13:45, 7 апр 2020
  Глоби, а не предупреждения. На българина докато не му бръкнеш мнооого дълбоко в джоба няма да се стресне
  • 11
   11
   5 -3
   21:33, 7 апр 2020
   и те едни българи
 • 3
  То
  Тото
  47 -3
  13:55, 7 апр 2020
  В Узунджово е само за актове но никой не им прави такива защото няма да ги платят
  • Ще
   Щерю
   17 -2
   17:54, 7 апр 2020
   Там не им правят и актове за колите- кой без книжка, кой без застраховка, колите нерегестрирани си се движат из селото
   Демокрация е в това село
  • Хо
   Ходжата на ГРОБ/ДПС
   3 -9
   18:29, 7 апр 2020
   Конака е в Кауньдере. Никой няма да отиде да прот... Виж коментара
 • 4
  Ni
  NIKO
  47 -9
  14:10, 7 апр 2020
  Трябваше да се предвиди още при обявяването на извънредното положение, че ще има такива случаи. Да се отдели някаква стара казарма и да се ЗАКЛЮЧВАТ там. И яка глоба, ако не принудителен ТРУД! С предупреждаване само не става.
  • Ха
   Ханко
   6 -3
   20:27, 7 апр 2020
   Летището в Узунджово става. И без това го стегнаха заради тировете.
 • 5
  Ав
  авто бояджия
  23 -6
  14:17, 7 апр 2020
  Чаги тата не са ли под карантина та сноват из цялата област?
 • 6
  Ци
  ци
  18 -8
  15:43, 7 апр 2020
  циганска държава Това го желаят нашите управляващи
 • 7
  Еф
  Ефрейторов
  12 -5
  16:44, 7 апр 2020
  Всеки ден един дебел пред кино Аида до каменната кула продава някакви антики в един куфар и събира група кибици. Може да го видите с помощта на уеб камерата:https://www.haskovo.bg/web-camera/1
  • Dd
   DD
   4 -11
   19:12, 7 апр 2020
   миризливко ти да мълчиш че ти вони устата. Виж коментара
  • Б.
   Б. И.
   0 0
   19:47, 8 апр 2020
   Човек без работа бърза да се заяде без да знае за какво става въпрос. Ела и ми го кажи в очите, пък и аз тъкмо си направих перфектно тяло и всички започнаха да ми завиждат, ето и още един.... 😂😂😂
 • 8
  Хо
  Ходжата на ГРОБ/ДПС
  5 -6
  18:46, 7 апр 2020
  Шкембе Войвода , Далавери Сюлейманов и Пророка Египтянина Ахмет Доган
  от 30 години търсят Врага
  ....
  и направиха покрай това милиарди печалба :))

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини