От х:

Днес в x:

24 °C

"Синята зона" остава безплатна

  „Синята зона” в Хасково остава безплатна. Със заповед на кмета на Хасково всички мерки са удължени и остават в сила до 12 април, включително, отговориха от община Хасково след  сигнал на читатели на Haskovo.net, че на места в града паркирането се заплаща от днес. 

  Управителят на тролейбусен транспорт потвърди, че синята зона не работа, а служителите й са в отпуска и няма да са на работа до 12 април. 

  "Целта на тази мярка е от една страна хората да бъдат защитени и да нямат контакти с потребителите на услугата, а от друга страна- гражданите да могат да ползват местата за паркиране безплатно и по-бързо да успяват да си напазаруват и да се прибират вкъщи.",обясниха от местното кметство.

  На местата за паркиране, които са собственост на фирми обаче, от местната управа няма как да наложат те да бъдат безплатни. Решението дали това да е така е на частниците.

  Хората от града обаче, които все още ходят на работа и изполват местата за паркиране  контрират, че щом закусвалните и баничарниците, които също са частни, не работят, няма логика и паркингите да не бъдат свободни, защото контакта на служителите там с клиентите е не по-малко опасен. 

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   So
   SOS
   19 0
   11:54, 30 мар 2020
   Значи синята зона не може да работи, а жълтата, защото била частна, може да сее зарази Като си пееш, Мутафчийски, та кой ли те слуша?
   • Му
    Мутра Арендатор с Паркинг
    12 -1
    12:15, 30 мар 2020
    Ние сме над Закона
   • Ле
    ЛеФче
    1 -3
    14:58, 30 мар 2020
    Някой го яд че трябва да плаща хи хи хи
  • 2
   Ив
   Иван
   18 0
   12:17, 30 мар 2020
   Г-н Кмете,дано четете коментарите!

   Извода от материала,според мен е,че е крайно време договорите на частните фирми за парко местата в центъра на града да бъдат сериозно преразгледани.
   Винаги има начин,макар и да са сключени по времето на всички знаят кой дерибей.
   Защото това не е първия случай,в който същите тези частници си правят каквото си искат.
   Не виждам никаква логика общината да губи пари от паркиране и да ги дава в ръцете на фирми,които нямат задължение да се съобразяват с разпоредбите на същата тази община!
  • 3
   Ба
   Бай хуй
   7 -5
   12:54, 30 мар 2020
   Бюрото по труда и социални грижи, банките и аптеките най вече също сеят зарази. Ми затворете ги😁
  • 4
   До
   доктора
   2 0
   19:41, 30 мар 2020
   браво на албен манджуков ако беше оня предишния гнус ми е да го изрека нямаше да спре синята зона.

  Хороскоп за 04.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ако ви се налага да правите обективна оценка на конкретна ситуация, работа или друго важно събитие се абстрахирайте от умората и личните си предпочитания. Не е изключено да получите вести, които биха повлияли на избора ви. Вярвайте, всичко ще се подреди по начин, който ще одобрите и за това не бива да се притеснявате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаквани развития ще подобрят самочувствието и финансите ви. Подготвени сте за това и без изненади ще приемете нечие решение. На други късметът ще се усмихне с предложение за пътуване или изясняване на заплетен въпрос. С вежливото си поведение ще се нареди сред претендентите за нещо повече, което заслужавате.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Постарайте се да довършите нещо, което сте започнали по-рано и като цяло да не оставяте нищо недовършено. Когато работите, правете го съсредоточено и не мислете за странични неща. Имате всички шансове да се справяте блестящо с работата си, стига да вложите всичката си енергия в една насока. Не подценявайте помощта на близките си, те могат да ви съдействат.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Демонстрирате самочувствие и това ще бъде забелязано от хората около вас. Не се поддавате на чужди влияния и предпочитате да следвате собствените си планове. Не се изолирайте от хората, които държат на вас. Случайно научавате факт, и това ще повиши настроението ви за дни напред.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много скоро ще разберете, че в конкретно начинание се нуждаете от подкрепа. Ако продължите да упорствате ще си създадете повече главоболия. До вас има хора, които с готовност биха ви подкрепили, стига да ги потърсите. Кратко пътуване за среща с близък човек или по служба.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Суматохата край вас може да ви създаде умора и напрежение. Грижите ви са не по-малко натоварващи, но предвид отговорното ви отношение, ще се справите. Във възможностите ви е и да бъдете по-внимателни и добри с околните. Намерете време и за себе си, починете си, като не отхвърляте нещата, които ви правят щастливи.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще решавате въпроси, създаващи ви притеснения и най-вече на близките ви. Повечето от тях са икономически и битови, но не пренебрегвайте и здравето си. Ако сте спокойни ще ви бъде по-лесно да намерите правилните решения, припряността и гнева са лоши съветници. Последователни в действията си, ще създадете добри очаквания в онези, които разчитат на вас.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На делова среща ще обсъждате полезни за бизнеса ви идеи. Ще последват добри развития, които ще дойдат като отговор на усилената ви работа от последните дни. В семейството също ще имате повод за празнуване, нечии успех или оздравяване ще подобри настроението ви и отвори сетивата ви за забавления.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Заемате се с твърде много неща наведнъж и твърде възможно е да не успеете да се справите с нищо. Иска ви се всичко да върви като по вода, но за целта са нужди последователни, а не едновременни усилия. Починете си от отговорностите и се постарайте да не си създавате нови. Бъдете по-практични в покупките си, особено ако сумите с които разполагате са ограничени.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С повече или по-малко усилия, но ще свършите по-голямата част от заплануваното днес. Срещите ви ще са ползотворни с идеите, върху които ще работите през следващите дни. Знаете как да подходите, за да ви потръгнат нещата. В края на деня ще научите приятни вести и ще можете се отпуснете.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите гаранциите, които очаквате да ви направят по-стабилни във финансов и личен план. Заложили сте на правилната карта, но не отхвърляйте възможността да разширите бизнеса си с полезното сътрудничество на хората с власт. Ще останете изкушени от възможността за светска изява.
  04 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Като духовни хора, ще оцените присъствието на обкръжението си и ще благодарите на съдбата, за щедростта й към вас. Доверието помежду ви ще направи възможно всичко, за което заедно мечтаете. Денят е важен за социално-ангажираните, не пропускайте да направите своя избор в полза на по-доброто си бъдеще.
  04 авг 2020
  Последни новини