От х:

Днес в x:

22 °C

"Синята зона" остава безплатна

  „Синята зона” в Хасково остава безплатна. Със заповед на кмета на Хасково всички мерки са удължени и остават в сила до 12 април, включително, отговориха от община Хасково след  сигнал на читатели на Haskovo.net, че на места в града паркирането се заплаща от днес. 

  Управителят на тролейбусен транспорт потвърди, че синята зона не работа, а служителите й са в отпуска и няма да са на работа до 12 април. 

  "Целта на тази мярка е от една страна хората да бъдат защитени и да нямат контакти с потребителите на услугата, а от друга страна- гражданите да могат да ползват местата за паркиране безплатно и по-бързо да успяват да си напазаруват и да се прибират вкъщи.",обясниха от местното кметство.

  На местата за паркиране, които са собственост на фирми обаче, от местната управа няма как да наложат те да бъдат безплатни. Решението дали това да е така е на частниците.

  Хората от града обаче, които все още ходят на работа и изполват местата за паркиране  контрират, че щом закусвалните и баничарниците, които също са частни, не работят, няма логика и паркингите да не бъдат свободни, защото контакта на служителите там с клиентите е не по-малко опасен. 

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   So
   SOS
   19 0
   11:54, 30 мар 2020
   Значи синята зона не може да работи, а жълтата, защото била частна, може да сее зарази Като си пееш, Мутафчийски, та кой ли те слуша?
   • Му
    Мутра Арендатор с Паркинг
    12 -1
    12:15, 30 мар 2020
    Ние сме над Закона
   • Ле
    ЛеФче
    1 -3
    14:58, 30 мар 2020
    Някой го яд че трябва да плаща хи хи хи
  • 2
   Ив
   Иван
   18 0
   12:17, 30 мар 2020
   Г-н Кмете,дано четете коментарите!

   Извода от материала,според мен е,че е крайно време договорите на частните фирми за парко местата в центъра на града да бъдат сериозно преразгледани.
   Винаги има начин,макар и да са сключени по времето на всички знаят кой дерибей.
   Защото това не е първия случай,в който същите тези частници си правят каквото си искат.
   Не виждам никаква логика общината да губи пари от паркиране и да ги дава в ръцете на фирми,които нямат задължение да се съобразяват с разпоредбите на същата тази община!
  • 3
   Ба
   Бай хуй
   7 -5
   12:54, 30 мар 2020
   Бюрото по труда и социални грижи, банките и аптеките най вече също сеят зарази. Ми затворете ги😁
  • 4
   До
   доктора
   2 0
   19:41, 30 мар 2020
   браво на албен манджуков ако беше оня предишния гнус ми е да го изрека нямаше да спре синята зона.

  Хороскоп за 22.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се отказвайте от завоюваните позиции. Знаете към какво се стремите и това ви дава нужната сила да продължите напред. Успехът ви има много измерения. Радвате се на признание и уважение от страна на колеги и началници. В личен план ще можете да стабилизирате отношенията с любимия човек и ще укрепите връзката си.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Щом искате останалите да ви харесват, да им помагате и едновременно с това да помагате и на себе си, не забравяйте да проявявате искрен интерес към хората, с които общувате. И знайте, че изражението на лицето е по-важно от дрехите, в които сте облечени.Приятни и романтични мигове ви очакват, ако успеете да спечелите вниманието на една личност, която е наблизо.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днешният ден е твърде специален за вас, тъй като ще видите плановете си за страхотно прекарване на нощта осъществени. Вие мислите освен за собственото си прекарване и за настроението на другите, но в това отношение едва ли ще има за какво да се притеснявате.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Захващате се с нещо, което на пръв поглед е безполезно, но на вас ви се струва и полезно и приятно. Не ви се стои у дома днес, затова ще трябва да приемете някое от предложенията на ва-ши близки. Движението ще ви се отрази добре, а ако изберете мяс-то, което не посещавате всеки ден, направо ще се преродите. От-ношенията ви с любимия човек ви карат да се чувствате чудесно.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес някои от вас ще се заемат с работата на свои близки, тъй като не можете да им откажете помощта си. Всяко нещо, с което се захванете обаче го вършите толкова добре, че околните ще останат изключително доволни от вас. На някои им предстои пътуване, свързано с ваш ангажимент, но то ще успеете да ви разнообрази и да ви помогне да се разтоварите.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деликатното ви поведение ще ви донесе предимства днес. Подбирайте внимателно думите си и не търсете причини за конфронтация, дори и да имате основание за това. Ще получите интересно предложение за нова работа, бизнес или пътуване. Преди да отговорите – помислете. Трайни придобивки ще внесат настроение и ще подобрят самочувствието ви.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес ще трябва да работите упорито, за да свършите нещо в определения срок. Постарайте се наистина да го направите, това ще издигне авторитета ви, както и личното ви самоуважение. Контактите едва ли са най-силната ви страна днес, така че най-добре ще е да ги сведете до минимум. Обърнете повече внимание на семейството си днес.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Деловата седмица за вас не е приключила още. Ще имате важни срещи, които е възможно да доведат до договори. Нали вие това очаквате. За други от вас се очертава пътуване извън вашето населено място. Осигурете си време за почивка и развлечения.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Сред хаоса на ежедневието ще откриете добра възможност за себе си да изявите по оригинален начин мисленето и намеренията си. Това ще се приветства от онези, които ви ценят и остане незабелязано от други, без значение за развитието ви. Отдайте заслуженото и на партньора си. Без него не бихте имали нещата, които ви радват.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Денят ви ще премине в движение, тъй като стоенето у дома не е достатъчно разнообразно за вас. Ангажирате се с въпроси на ваши приятели, но по-добре ще е ако стоите встрани от чужди проблеми. Помогнете доколкото можете, но в никакъв случай не се нагърбвайте изцяло с неща, които те трябва да свършат. Намерете подходящ начин да се разтоварите.
  22 апр 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Не мислете, че можете най-добре да се справите сами, погрешно е и да се надценявате, въпреки способностите си. Не отхвърляйте ничие внимание и подкрепа, ще се нуждаете от тях. Влечението ви към човек, който нехае ще ви попречи да забележите друг, истински влюбен във вас. Не пропускайте шанса си.
  22 апр 2021
  Последни новини