От х:

Днес в x:

1 °C

"Синята зона" остава безплатна

  „Синята зона” в Хасково остава безплатна. Със заповед на кмета на Хасково всички мерки са удължени и остават в сила до 12 април, включително, отговориха от община Хасково след  сигнал на читатели на Haskovo.net, че на места в града паркирането се заплаща от днес. 

  Управителят на тролейбусен транспорт потвърди, че синята зона не работа, а служителите й са в отпуска и няма да са на работа до 12 април. 

  "Целта на тази мярка е от една страна хората да бъдат защитени и да нямат контакти с потребителите на услугата, а от друга страна- гражданите да могат да ползват местата за паркиране безплатно и по-бързо да успяват да си напазаруват и да се прибират вкъщи.",обясниха от местното кметство.

  На местата за паркиране, които са собственост на фирми обаче, от местната управа няма как да наложат те да бъдат безплатни. Решението дали това да е така е на частниците.

  Хората от града обаче, които все още ходят на работа и изполват местата за паркиране  контрират, че щом закусвалните и баничарниците, които също са частни, не работят, няма логика и паркингите да не бъдат свободни, защото контакта на служителите там с клиентите е не по-малко опасен. 

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   So
   SOS
   19 0
   11:54, 30 мар 2020
   Значи синята зона не може да работи, а жълтата, защото била частна, може да сее зарази Като си пееш, Мутафчийски, та кой ли те слуша?
   • Му
    Мутра Арендатор с Паркинг
    12 -1
    12:15, 30 мар 2020
    Ние сме над Закона
   • Ле
    ЛеФче
    1 -3
    14:58, 30 мар 2020
    Някой го яд че трябва да плаща хи хи хи
  • 2
   Ив
   Иван
   18 0
   12:17, 30 мар 2020
   Г-н Кмете,дано четете коментарите!

   Извода от материала,според мен е,че е крайно време договорите на частните фирми за парко местата в центъра на града да бъдат сериозно преразгледани.
   Винаги има начин,макар и да са сключени по времето на всички знаят кой дерибей.
   Защото това не е първия случай,в който същите тези частници си правят каквото си искат.
   Не виждам никаква логика общината да губи пари от паркиране и да ги дава в ръцете на фирми,които нямат задължение да се съобразяват с разпоредбите на същата тази община!
  • 3
   Ба
   Бай хуй
   7 -5
   12:54, 30 мар 2020
   Бюрото по труда и социални грижи, банките и аптеките най вече също сеят зарази. Ми затворете ги😁
  • 4
   До
   доктора
   2 0
   19:41, 30 мар 2020
   браво на албен манджуков ако беше оня предишния гнус ми е да го изрека нямаше да спре синята зона.

  Хороскоп за 21.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  21 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  21 яну 2021
  Последни новини