От х:

Днес в x:

11 °C

Държавата ще плаща по 60/40 на фирмите със спад от 20% на приходите. Преглед на печата

 

24 часа

Държавата ще плаща по 60/40 на фирмите със спад от 20% на приходите

Държавна помощ по схемата 60/40 ще бъде отпускана за секторите на икономиката, чиито приходи са намалели с най-малко 20% поради напълно или частично преустановена работа вследствие на извънредното положение.

Около това се обедини тристранният съвет, в който освен правителството влизат синдикатите и работодателските организации. Финалният документ на постановлението трябва да бъде разписан днес, а в понеделник да се гласува от правителството.

Труд

Седма жертва на COVID-19 у нас

Издъхна още един болен от коронавирус в благоевградската болница. Това е 73-годишната пациентка от разложко село, която бе интубирана в реанимация заедно с дъщеря си на 53 години.

За деня това е втори починал в реанимацията на МБАЛ-Благоевград. По-рано издъхна и 55 -годишен мъж от Банско.

Общо жертвите на заразата у нас са вече 7.

Монитор

Борисов: Светът се готви за 3 месеца епидемия

"Сега основен въпрос е колко ще продължи кризата - светът има пари за около три месеца, а ако продължи повече, вече нямаме отговор как да разположим парите във времето", каза Борисов.

Премиерът заяви, че реално сме във война и вече сме победени от вируса.

"Истински се моля да издържим три месеца с тези пари", призна Борисов. Той добави, че можем да теглим нов дълг, за да възстановим икономиката, но на този етап не му иска да задлъжняват поколенията след нас. До сряда пък БНБ и търговските банки ще излязат с пакет с предложенията за кредитите за бизнеса и гражданите. По думите му обаче МВФ предупредила да се внимавало и с банките. В тази връзка Борисов напомни кризата през 97-98 година, когато пенсиите били 3 долара, парите - като вестници. "Ние затова се пазим", каза той.

Сега

Глоби от по 5000 лв. напълно обезлюдиха Морската във Варна

Само две дузини глоби от по 5000 лв. изпразниха напълно варненската Морска градина. Камерите на няколко телевизии показаха, че парка днес е напълно пуст в иначе пълното с хиляди хора, особено в почивните дни пространство. Засега в София полицията само предупреждава и извежда от парковете.

Всичко това идва след като за няколко часа в петък следобед на 23-ма души са били съставени актове и те са били глобени с по 5000 лв., защото се разхождат в Морската градина във Варна, въпреки забраната да се влиза в паркове и градинки по време на епидемията от COVID-19.Това обявиха от ОДМВР Варна. Веднага от варненската полиция призоваваха всички граждани да спазват ограниченията, въведени във връзка с извънредното положение в страната.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини