От х:

Днес в x:

500 шлема и 200 маски за лекари, които ще се грижат за болни от коронавирус в Пловдив

Изображение 1 от 3

    МБАЛ "Свети Мина" в Пловдив получи първия транш предпазни средства за лечение на болни от коронавирус. Дарението от 500 защитни шлема и 200 маски за многократна употреба беше доставено днес, след като бизнесмененът Георги Гергов откликна още вчера на призива за подкрепа мерките срещу разпространението на коронавирус в областта. Припомняме, че Гергов обяви, че дава 300 000 лева за вирусологична лабораторията, която предстои да започне работа в УМБАЛ "Свети Георги", 1 000 предпазни шлема за нуждите на пловдивските болници, както и още 10 000 на Националния кризисен щаб.

    Днес предстои да бъдат дадени на МБАЛ "Свети Мина" и 200 предпазни костюма за многократна употреба. Те са изработени от специална материя – 100 % памук, който е тъкан с антибактериална и водоотблъскваща обработка, третирана със сребърни йони, което осигурява максимална защита от бактерии.

    Маските и костюмите са проектирани да се носят през целия ден, след което да се перат на 60 градуса и да се използват повторно, могат да се пръскат с вода и да се стерилизират в микровълнова фурна.

    Предстои предпазни шлемове да бъдат раздадени и на служители в общинските и районните администрации, които работят с граждани всеки ден – деловодство, каса и на информационния портал. Те предпазват при кихане или кашляне бактериите и вирусите директно да попаднат върху кожата, очите, носа, устата.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини