От х:

Днес в x:

13 °C

Етажната собственост вече се организира за дезинфекцията на входовете

  Днес от кметството в Хасково призоваха собствениците на общи части в сградите да се организират и с отговорност да подходят към създалата се ситуация заради опасността от разпространение на коронавирус.

  Само няколко часа по-късно стана ясно, че в града на много места вече хората от етажната собственост са предприели мерки сами, дори преди призива от общината.

  Читатели на Haskovo.net  от вход А в блок 88-96 на ул. „ Г. Кирков” изпратиха снимки, за да покажат организацията си и да призоват и останалите да ги последват.

  „Дезинфекцира се от тази сутрин”, разказаха от входа. Все още там нямат график, но в първия ден от активната акцията по поддръжка на чистотата  имало доста ентусиасти.

  Сутринта почистили по- възрастните, по обяд  дезинфекцирала съседка, която се прибрала от работа, а привечер-съсед, който излизал да разходи кучето си.

  Похарчили са на първо време 13,48 от сумата, събрана за нужди на входа. Дезинфекцират с разтвор от белина, има сложен и стикер на асансьора за съдържанието на препарата за информация към алергичните съседи. Кофата с дезинфектанта е на първия етаж и всеки може да ползва разтвора, когато реши да чисти. С разтвор в  пулверизатор, който също е оставен в общите части, се пръскат хватките на вратите на асансьора. Непрекъснато се напоява с дезинфектант и пътечката пред стълбището на първия етаж.

  „Добри съседи сме и в нашия вход сме си близки. Като семейството сме, затова сме длъжни да се погрижим един за друг”, казват от вход А.

  Стикер с призив да се дезинфекцира има от преди няколко дни и във вход Г в 32 брок в кв”Орфей”. В многоетажните блокове е още по-наложящо да се почиства често в тази сиуция, казват инициаторите на дезинфекцията във входа. За съжаление обаче посочват, че все още малцина се включват в общата отговорност да дезинфекцират.

  Надеждата е, че повече хора от етажната собственост там ще осъзнаят сериозността на заплаха от зараза и ще се включат да помагат.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (12)

  • 1
   За
   ЗАПРЯН от полицейския блок
   5 -9
   20:18, 19 мар 2020
   Имаше изказване на някакъв професор по ХОРИЗОНТ че... Виж коментара
   • Ни Господ , ни Аллах не може да спаси Дебилите от... Виж коментара
   • Бе
    Безумния Химик до Запрян
    6 0
    23:28, 19 мар 2020
    Явно дебилче , не си ходил в казармата.
    Иначе щеше да знаеш че в БНА при епидемия всички си миехме ръцете
    преди да влезем в столовата с вода с белина :))
  • 2
   Ру
   Румяна Момчилова
   7 -2
   21:33, 19 мар 2020
   В бл.63 вх А на "Васил Левски"се дезинфекцира от една седмица.
  • 3
   Д-
   д-р Радева
   7 0
   23:08, 19 мар 2020
   Белината се използва активно за месо с изтекъл срок на годност!!! За пример пилешкото месо от дюнерите е точно такова! Вече бракувано с изтекъл срок пилешко се кисне в натриев хлорид познат ни повече като белина. И после всички си мислят че неразположението и лекото разтройство се дължи на недобре изпеченото месо!!!
   Иначе белината си е универсален дезинфектант, не само в перилните , но и в други почистващи химии за домакинството.
   Чистотата е хубаво нещо, но има едно.. но! Един болен да кихне и да пипне дръжки парапети, копчета и тнт и друг след него също пипне и си пипне лицето без да си е измил със сапун ръцете и всичкия труд за хигиена си губи смисъла!
   • 40
    40% ще се заразят
    2 -3
    23:39, 19 мар 2020
    Коефициента на геометричната прогресия е :
    - от 1.12 / ден оптимистично - Китай
    - до 2.3 / ден песимистично - Италия
    При коефициент на 0.75 ! здравната система се разпада без да има военно положение
    При коефициент 1 и социалната система се разпада след 3 месеца
   • Ко
    коректор
    2 -2
    08:25, 20 мар 2020
    Натриевият хлорид е сол, обикновена готварска сол.
   • Д-
    д-р Радева
    2 0
    09:54, 20 мар 2020
    Натриевият хипохлорит - белина , няма възможност постовете да се редактират.
  • 4
   40
   40% ще се заразят
   1 -5
   23:41, 19 мар 2020
   40% х 6.5 милиона = 2.6 милиона заразени Българи С... Виж коментара
  • 5
   На
   Наблюдател
   2 -2
   10:37, 20 мар 2020
   Повечвто домоуправители на входове и блокове имат само фиктивна дейност. Не вършат никаква реална работа. Само взимат заплата от входа.
   • Къ
    Къде е това
    3 0
    14:41, 20 мар 2020
    Къде домоуправител в Хасково взима заплата от входа ,че нещо не те разбрах. Те хората пари не дават за входа , не идват на събрания на входа, а ти ми разправяш за заплата. Заплата взима само професионален домоуправител нает от блока.
  • 6
   ?
   ?
   1 0
   14:23, 20 мар 2020
   кв.Орфей бл.42 ще дезинфекцират ли? ..... Не ми отговаряйте, сетих се!

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020
  Последни новини