От х:

Днес в x:

0 °C

Изнасяме водомерите на границата на собствеността, според нов закон за ВиК?

До края на март ще бъде публикуван за обществено обсъждане нов закон за ВиК. До месец април законът трябва да бъде внесен в парламента, пише "24 часа", цитирайки зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Според новия закон водомерите трябва да се изнесат на границата на собственост. В него се предвижда и въвеждане на "водни" помощи за социално слабите заради предстоящите поскъпвания на водата. Преразглежда се ролята на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). 

Водните помощи ще трябва да покриват разходите за до 1,5 кубика вода на човек на месец. Както и досега ще има горен праг за цените на водата, така че месечната сметка за вода на домакинство да не надвишава 2,5% от средномесечните му разходи. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ни
  НИЩО НЕ ИЗНАСЯМ
  19 -2
  13:18, 5 мар 2020
  Ще бия и псувам педеразите от в и к. Ако ми дадат 500 нинта за действието може и да се замисля. Казвам - може. Аз нве бера парите от дърветата. Трябва да има строшени кратуни на политици. Иначе тоя цирк ще продължава
 • 2
  Не
  ненормалници
  18 -1
  13:18, 5 мар 2020
  то и сега е така. До 2 м. от улична регулация в имоти и в сгради до 5 м. Този нанков е завършил география и е толкова "вещ" и в строителството.Видяхме тол системата, която е под негово ръководство, а пешкира отнесе началника на Апи. Трябва новото строителство да се изиска да е така, а не да са каранаселението отново да прави нови водомерни шахти. През социализма нормата за човек беше 2.2 куб. м. вода. на месец. сега тази норма я намалят. За да сме и мръсни. Все по-надалу и по-надолу. това ще е заслугата на "великия" географ Нанков.Все простащини.
 • 3
  Че
  Че Гевара
  19 0
  13:46, 5 мар 2020
  Трябва да има убити политици иначе България няма да се оправи никога!
  • Jh
   JHB
   1 0
   20:21, 6 апр 2020
   Като ми ги избирате такива, защо се сърдите?
 • 4
  Ха
  ХАНКО БРАТ
  10 0
  17:57, 5 мар 2020
  НяКОЙ иска бързо и наведнъж да си пласира водомерите с дистанционно отчитане. Приеха наредба с която ни задължиха при авария на водомера да бъде заменен с водомер с дистанционно отчитане,на така става бавно и постепенно пласирането на новите водомери.Сега като ни задължат да изкараме водомерите с този нов закон,този няКОЙ ще ги пласира бързо.Чиста работа.
 • 5
  Съ
  Съби Димитров
  4 -2
  21:24, 5 мар 2020
  ***** ** фашизма свобода на народа !
  • Jh
   JHB
   0 0
   20:23, 6 апр 2020
   Това от детската градина ли го помниш още? 2020 година е. Комунизмът отдавна е на боклука, защото не можа да осигури свободата на народа.
 • 6
  Ге
  Георги
  5 0
  21:35, 5 мар 2020
  На *******, му е много здрава кратуната, и става само за рачел защото много време трябва да се
  вари и трудно увира.
  • СВ
   С варене няма да стане
   4 0
   23:45, 5 мар 2020
   Нужни са по-твърди методи . И предмети
 • 7
  Гр
  градски
  6 0
  00:12, 6 мар 2020
  Ако е за сметка на ВИК да и водомерите да са тяхна собственост.Както енергиините дружества. Но ако не е така всички си заслужаваме униженията които ГРОБ ни засипват защото СПИМ и не ги изметем с тоягите. Това ако беше в някоя съседна държава вече щеше да има големи протести но тук .....
 • 8
  До
  Добри Чинтулов
  3 0
  07:04, 6 мар 2020
  Стани,стани юнак балкански
  от сън дълбок се събуди,
  срещу изедниците народни
  ти българите поведи.

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Мисли, свързани с отминали събития отново ще излязат на преден план. От тях няма да се почувствате по-добре, за това си наложете да ги забравите. Насочете енергията си за по-хубавите неща в живота ви. Дарете си малко почивка и нещо специално за себе си, заслужавате го не по-малко от всеки друг.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съчетавайки полезното с приятното, ще изживеете деня си приятно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за бъдещата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Професионални срещи и обсъждане на интересуващи ви теми са част от ангажиментите, стоящи пред вас. Ще се включите в текущ проект и ще провокирате събитията в своя полза, без разбира се да предизвиквате недоволството на колегите си. Спазвайте добрия тон в общуването и законността.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
С лекота ще разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате необходимост от промяна и същевременно се чудите от къде да започнете. Може би от себе си, може и от дома си. Във всички случаи се нуждаете от повече движение, спортувайте и се забавлявайте. Работата ви изтощава, не се давайте.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
С набелязаните мерки за подобряване организацията на работното място ще имате своите резултати. Всички те ще се окажат важни за професионалното ви развитие и най-вече финанси. Нововъведенията ви ще срещнат разбиране и ще получите подкрепа. Сигурно е, че сте сред най-добрите и с нищо не ви превъзхождат.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоящите промени създават у вас напрежение, но и не ви липсват добри очаквания. За някои те са свързани с нова работа, смяна на местоживеене или друго интересуващо ги обстоятелство. Правейки оценка на развитията в живота си, ще бъдете по-обективни, ако изключите нещата от емоционален характер.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Настроението ви е добро, независимо от поведението на околните. В случая това е чудесно, защото вие наистина сте прави. Упоритостта в работата ви ще донесе резултат. Ще се радвате на заслужено признание, а и наградата ще бъде добра. Проявете толерантност към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще сложите добро начало на нещо ново в живота си днес. Положителните промени ще ви заставят да станете по-търпеливи към себе си и околните. То няма да ви коства големи усилия, защото сърцето ви е широко и в него има място за много обич и човешка топлина. Щастливите мигове ще последват и трайно ще се настанят в живота ви.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят не е подходящ за започването на нещо ново. Задоволете се с изпълнението на обикновените си задължения, дори да ви се струват досадни. Не давайте обещания, за които знаете, че са трудноизпълними. Вечерта прекарайте в шумна компания.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Сега вие сте творци на своето щастие. Най-вече от вас зависи да направите денят си успешен. Очакват ви изненади от всякакво естество и се налага да бъдете много внимателни в действията си. Погрешна стъпка може да ви донесе доста неприятности. Намерете време за любимия човек, защото нещата там не вървят гладко. Или може би е време за нова връзка?
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днешния ден предлага сериозно предизвикателство за вас. Мотивацията ви за работа е толкова висока, че нищо не може да ви откаже от онова, което сте си наумили. Можете да разчитате на ваш приятел в момент, когато се нуждаете от съвет. Бъдете концентрирани и резултатите ще са налице.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще придвижвате напред делата си, но наред с работата си е добре да се погрижите интересите ви да бъдат защитени. Използвайте контактите си и създайте условия за развитие на идеите си. Има потенциал в тях, стига да ги популяризирате и направите достъпни за повече хора. В желанието си да зарадвате близки хора ще влезнете в разходи.
26 ное 2020
Последни новини