От х:

Днес в x:

"Осъдени души" гостува на кърджалийска сцена днес

 Спектакълът по едноименния роман на Димитър Димов е част от събитията, посветени на 60-та годишнина от създаването на театъра, носещ неговото име.

Спектакълът "Осъдени души" по едноименния роман на Димитър Димов ще могат да гледат кърджалийци и гостите на града днес  2 март от 19 ч. на голяма сцена в Театрално-музикален център – Кърджали. Постановката е в репертоара на Драматично-куклен театър "Васил Друмев", Шумен, а гостуването е част от събитията, посветени на 60-та годишнина от създаването на кърджалийския театър, чийто патрон е големият български писател.

"Разказаната история дава надежда, че има толкова силни хора, толкова силна любов, която може да прероди всеки, ако наистина усещаме любовта, водеща до саможертва", коментира авторът на драматизацията и режисьор на постановката Бойко Илиев.
 "В последните години Бойко Илиев ме "хвърля" в едни бездни, в които ми е много трудно. Но пък се оказа, че ми харесва да потъвам, защото откривам други светове, които съществуват в мен и до които не бих си позволила в личния ми живот да стигам, защото е страшно", признава Елена Петрова, която изгражда сложната главна героиня Фани Хорн.
Образът на отец Ередия пък е сбъдната мечта за Ники Илиев. "Като ученик, когато четях книгата, исках да бъда актьор и да изиграя отец Ередия. И ето, това е съдба", разкрива той.
Сценографията и костюмите на спектакъла са дело на Галина Абаджимаринова, а музикалното оформление е на Ники Илиев. Участват още Любомир Ковачев, Димитър Мартинов, Цветан Пейчев, Светльо Иванов, Валентин Ченков и Любомира Стефанова.
"Програмата за месец март на ТМЦ-Кърджали е изключително наситена с интересни, хитови заглавия", каза директорът Гълъб Бочуков. Продължават успешните турнета на трите трупи на кърджалийския театър из страната. Усилено се работи и по второто ново заглавие в афиша за юбилейната 2020 г. - "Аршин Мал Алан" от Узеир Хаджибеков. Спектакълът е дело на Хафъз Гулиев, главен режисьор на Азербайджанската държавна академична опера и балет. Очаква се премиерата да бъде до края на месец март, тази година.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини