От х:

Днес в x:

Стотици мартеници в базара в Областна администрация в подкрепа на Михаела

    Стотици мартеници бяха изложени в благотворителния базар в Областна администрация в помощ на Михаела от Димитровград, страдаща от Сарком на Юинг.

    Мартениците са подредени на щандове във фоайето на държавната администрация в Хасково. Те са изработени от ученици, деца и възрастни от общо 19 училища, детски градини и читалище от цяла Хасковска област. В инициативата се включи и хасковлийката Магдалена Димитрова, която преди се е занимавала с продажба на мартеници.

    Тази сутрин базарът бе открит официално от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Тя благодари на всички, които са станали съпричастни с благотворителната инициатива, изработвайки красиви мартеници. "Надявам се да съберем достатъчно средства, за да може да се сбъдне една мечта на едно семейство - тяхното дете да се усмихне. Също се надявам, че със всяка една мартеничка, която вържем и ще наречем за здраве, да отправим и послание към Михаела - да бъде щастлива, да бъде здрава и да върнем усмивката на нея и на нейното семейство", каза д-р Здравкова.

    Междувременно се проведе импровизиран конкурс, за който децата бяха направили по една голяма мартеница, представляваща емблема на тяхното училище. На първо място бе класирано ОУ "Христо Ботев" в хасковското село Долно Големанци. Мартеницата на децата и преподавателите им символизира двата вековни дъба пред училището. Второ място е за ОУ "Христо Ботев" в село Войводово, а на трето място бе ПГТ "Александър Паскалев" в Хасково. Те получиха подаръци и икони, които са изработени благотворително от дете. Награди получиха всички участници в базара.

    Музикални поздрави отправиха малчугани от 22-ра детска гради "Звънче" в Хасково.

    На откриването на базара присъстваха зам.-областният управител Митко Петров, тримата зам.-кметове на Хасково Динко Тенев, Мария Вълчева и Танер Емин, секретарят на общината Пламен Лечев, представители на институции, деца, родители, гости. Всички присъстващи откупиха по една или няколко мартеници, давайки своята лепта в подкрепа на 7-годишното момиче, което вече 6 години се бори с коварното заболяване.

    Базарът ще продължи до 28 февруари. В продължение на три дни вратите на държавната администрация ще са отворени за всеки, който иска да подкрепи благотворителната кауза и да помогне за лечението на Михаела.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ба
      Бай Иван Лонгура
      3 -2
      14:01, 26 фев 2020
      А Бойко кога ще подкрепим-- събрал съм хиляди КАПАЧКИ и ще ги изсипя пред Общината
      • Ви
        Видими резултати
        3 -2
        14:04, 26 фев 2020
        много видими. обаче слепците много. по избори ходят за гъби
    Последни новини