От х:

Днес в x:

9 °C

Китайският посланик в България: Българското правителство предприема ефективни мерки срещу коронавируса, няма нужда от паника и страх

  Посланикът на Китай в България н.пр. г-н Дун Сяодзюн


  -Ваше превъзходителство, най-напред добре дошли в района на Хасково. Тук сте за празник, но няма как да подминем световната тема номер едно- коронавирусът. Как ще коментирате ситуацията?


  -Искам да благодаря на българския народ за вниманието му в борбата с епидемията.

  За избухването на епидемията китайското правителство взима най-строги и всеобхватни мерки, и срещу разпространението на вируса. Тези мерки вече дават резултати. Убеден съм, че под ръководството на партията, на правителството и с подкрепа от целия китайски народ, както и с подкрепа от международното общество, ние имаме способност, имаме увереност и ресурси да победим окончателно.


  -Международни застрахователни компании вече изразиха мнение, че преките щети от коронавируса за България ще са сравнително малки, но непреките - големи. И това се дължи на факта, че част от основните търговски партньори у нас зависят от китайския пазар- нещо, което ще се отрази и на българския бизнес. Как разпространението на заразата ще се отрази на търговските взаимоотношения между двете държави?


  -Дори и да има такива отправки, те ще са временни. Тенденцията за развитие на търговските отношения и сътрудничество, не се променя. През последните години стокообменът между Китай и България непрекъснато се повишава. От страна на посолството ние поддържаме контакт и ще засилваме комуникацията и сътрудничеството с всички съответни български ведомства, с цел по нататъшното развитие на българо-китайските търговски отношения.

  Но конкретно на въпроса -смятам, че не би трябвало да има много сериозни преки влияния. Освен това китайските потребители очакват още повече български висококачествени продукти да влизат на големия китайски пазар.

  -Смятате ли, че българското правителство предприема достатъчно мерки срещу заразата в този момент?

  -В момента българското правителство предприема ефективни мерки, като например полагането на термокамерите и медицинските декларации, които се попълват още на летищата. И според мен, няма нужда от паника и страх. Няма нужда от пресилени мерки.

  Посолството ни има директен канал за комуникация със съответните български ведомства, като Министерството на здравеопазването, на Външните работи, Гранична полиция, с медицинския екип на летището. Настоящите мерки са ефективни и има резултат от тях. За щастие в България няма досега нито един съмнителен или потвърден случай, дай боже, да няма.

  интервю на Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ло
   Лозьо
   7 -7
   15:01, 15 фев 2020
   Вирусът е вече тук.
   • Мо
    Молете се да не е
    4 -2
    03:26, 16 фев 2020
    Ще унищожи поне 5-6% от Раята ....
   • Не
    Не позна
    4 -2
    12:38, 16 фев 2020
    В Турция вече има 6- ма заразени. БОЖИЕТО отмъщение е вече в сила. Отново и турската лира се срива. Скоро южната съседка ще се моли да и даваме парични заеми.

  Хороскоп за 30.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  30 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  30 ное 2020
  Последни новини