От х:

Днес в x:

13 °C

Китайският посланик в България: Българското правителство предприема ефективни мерки срещу коронавируса, няма нужда от паника и страх

  Посланикът на Китай в България н.пр. г-н Дун Сяодзюн


  -Ваше превъзходителство, най-напред добре дошли в района на Хасково. Тук сте за празник, но няма как да подминем световната тема номер едно- коронавирусът. Как ще коментирате ситуацията?


  -Искам да благодаря на българския народ за вниманието му в борбата с епидемията.

  За избухването на епидемията китайското правителство взима най-строги и всеобхватни мерки, и срещу разпространението на вируса. Тези мерки вече дават резултати. Убеден съм, че под ръководството на партията, на правителството и с подкрепа от целия китайски народ, както и с подкрепа от международното общество, ние имаме способност, имаме увереност и ресурси да победим окончателно.


  -Международни застрахователни компании вече изразиха мнение, че преките щети от коронавируса за България ще са сравнително малки, но непреките - големи. И това се дължи на факта, че част от основните търговски партньори у нас зависят от китайския пазар- нещо, което ще се отрази и на българския бизнес. Как разпространението на заразата ще се отрази на търговските взаимоотношения между двете държави?


  -Дори и да има такива отправки, те ще са временни. Тенденцията за развитие на търговските отношения и сътрудничество, не се променя. През последните години стокообменът между Китай и България непрекъснато се повишава. От страна на посолството ние поддържаме контакт и ще засилваме комуникацията и сътрудничеството с всички съответни български ведомства, с цел по нататъшното развитие на българо-китайските търговски отношения.

  Но конкретно на въпроса -смятам, че не би трябвало да има много сериозни преки влияния. Освен това китайските потребители очакват още повече български висококачествени продукти да влизат на големия китайски пазар.

  -Смятате ли, че българското правителство предприема достатъчно мерки срещу заразата в този момент?

  -В момента българското правителство предприема ефективни мерки, като например полагането на термокамерите и медицинските декларации, които се попълват още на летищата. И според мен, няма нужда от паника и страх. Няма нужда от пресилени мерки.

  Посолството ни има директен канал за комуникация със съответните български ведомства, като Министерството на здравеопазването, на Външните работи, Гранична полиция, с медицинския екип на летището. Настоящите мерки са ефективни и има резултат от тях. За щастие в България няма досега нито един съмнителен или потвърден случай, дай боже, да няма.

  интервю на Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ло
   Лозьо
   7 -7
   15:01, 15 фев 2020
   Вирусът е вече тук.
   • Мо
    Молете се да не е
    4 -2
    03:26, 16 фев 2020
    Ще унищожи поне 5-6% от Раята ....
   • Не
    Не позна
    4 -2
    12:38, 16 фев 2020
    В Турция вече има 6- ма заразени. БОЖИЕТО отмъщение е вече в сила. Отново и турската лира се срива. Скоро южната съседка ще се моли да и даваме парични заеми.

  Хороскоп за 28.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
  28 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  28 мар 2020

  Случаен виц

  Последни новини