От х:

Днес в x:

18 °C

Китайският посланик в България: Българското правителство предприема ефективни мерки срещу коронавируса, няма нужда от паника и страх

  Посланикът на Китай в България н.пр. г-н Дун Сяодзюн


  -Ваше превъзходителство, най-напред добре дошли в района на Хасково. Тук сте за празник, но няма как да подминем световната тема номер едно- коронавирусът. Как ще коментирате ситуацията?


  -Искам да благодаря на българския народ за вниманието му в борбата с епидемията.

  За избухването на епидемията китайското правителство взима най-строги и всеобхватни мерки, и срещу разпространението на вируса. Тези мерки вече дават резултати. Убеден съм, че под ръководството на партията, на правителството и с подкрепа от целия китайски народ, както и с подкрепа от международното общество, ние имаме способност, имаме увереност и ресурси да победим окончателно.


  -Международни застрахователни компании вече изразиха мнение, че преките щети от коронавируса за България ще са сравнително малки, но непреките - големи. И това се дължи на факта, че част от основните търговски партньори у нас зависят от китайския пазар- нещо, което ще се отрази и на българския бизнес. Как разпространението на заразата ще се отрази на търговските взаимоотношения между двете държави?


  -Дори и да има такива отправки, те ще са временни. Тенденцията за развитие на търговските отношения и сътрудничество, не се променя. През последните години стокообменът между Китай и България непрекъснато се повишава. От страна на посолството ние поддържаме контакт и ще засилваме комуникацията и сътрудничеството с всички съответни български ведомства, с цел по нататъшното развитие на българо-китайските търговски отношения.

  Но конкретно на въпроса -смятам, че не би трябвало да има много сериозни преки влияния. Освен това китайските потребители очакват още повече български висококачествени продукти да влизат на големия китайски пазар.

  -Смятате ли, че българското правителство предприема достатъчно мерки срещу заразата в този момент?

  -В момента българското правителство предприема ефективни мерки, като например полагането на термокамерите и медицинските декларации, които се попълват още на летищата. И според мен, няма нужда от паника и страх. Няма нужда от пресилени мерки.

  Посолството ни има директен канал за комуникация със съответните български ведомства, като Министерството на здравеопазването, на Външните работи, Гранична полиция, с медицинския екип на летището. Настоящите мерки са ефективни и има резултат от тях. За щастие в България няма досега нито един съмнителен или потвърден случай, дай боже, да няма.

  интервю на Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ло
   Лозьо
   7 -7
   15:01, 15 фев 2020
   Вирусът е вече тук.
   • Мо
    Молете се да не е
    4 -2
    03:26, 16 фев 2020
    Ще унищожи поне 5-6% от Раята ....
   • Не
    Не позна
    4 -2
    12:38, 16 фев 2020
    В Турция вече има 6- ма заразени. БОЖИЕТО отмъщение е вече в сила. Отново и турската лира се срива. Скоро южната съседка ще се моли да и даваме парични заеми.

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
  19 сеп 2020
  Последни новини