От х:

Днес в x:

13 °C

Министър Петкова инспектира газова връзка Гърция-България

Енергийният министър Теменужка Петкова извърши инспекция във връзка с доставката и съхранението на тръбите за междусистемната газова връзка Гърция-България. Тя посети основния склад, в района на град Хасково, съобщиха от  Министерството на енергетиката. 

До момента в гръцкия завод на "Коринт Пайпуъркс" са произведени и изпитани 62 км. тръби - общо 812 бр. За транспортиране към България са натоварени и изпратени шест влакови композиции, три от които вече са в страната.

Очаква се "Коринт" да завършат доставките по първия производствен лот през месец март. По този начин ще се осигури наличност от всички видове и размери тръби.

По време на посещението на склада енергийният министър Петкова обсъди с представителите от "Авакс" възможността за изграждане на втора база в района на Кърджали. Доставките продължават да се извършват съгласно предвидените срокове. Министър Петкова се запозна на място и с дейностите, които се извършват по почистване на трасето на строителната площадка в близост до селата Войводово и Орлово

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Че
  Черно Бил
  27 -4
  17:27, 15 фев 2020
  Дайте й да пие една хасковска вода
  • По
   Порчо
   17 -5
   14:25, 16 фев 2020
   От кога Вожда говори за хъбове, газ, газо и нефто проводи? И накрая какво, внасяме тръби от Гърция, за водопровода от Испания и т.н. Абе гербераси малограмотни, защо не презентирахте и не подпомогнахте едни производства на нужните материали и устройства? Само мигачи и шноли с шпирц-машини ли ще произвеждаме? Защото огледалцата и манистата ни ги дават краварите, както едно време на индианците. Вождът не знае ли? Нали уж е чел само Винету? Там не го ли пише?
   И тази счетоводителка Нушето и тя ще инспектира! Какво разбира тя от подобен род съоръжения? Тиквата и той, инспектирал строежа на околовръстното! Та той е учил за пожарникар, а не за строителен инженер! Какво инспектира? Съответствия с чертежите, с нормативите, качество на покрития, чакъл и асфалт ли? Или се разхожда с ръките в джобите, за радост на дебилния гербераски електорат и чупи стойки и чалъми?
   Бах ти и държавата, дето премиер и е един илитерат с два грама мозък!
 • 2
  Бо
  Бобо
  24 -2
  18:40, 15 фев 2020
  62 000 метра тръби делено на 812 броя прави 76,355 метра една тръба. Алоууу писача знаеш ли колко е дълго 76 метра. Полезната дължина на най големия ЖП вагон е 18,5 метра. Е кво ше кажеш за фитките и интелекта им по бат Бойковски.
  • Съ
   Събобо
   2 0
   02:12, 17 фев 2020
   То при тая чалгализирана територия дет я докараха да възпитава само обслужващ персонал: келнери, камериерки и пронститутки грамотно е написана статията.
 • 3
  Мо
  Момо
  7 -4
  18:51, 15 фев 2020
  Мандраджиите пак се разпищяха.
  • Гя
   Гяур - Мазохист
   6 -3
   03:24, 16 фев 2020
   Обичам Бойко , Ахмед , Аллах
  • Ан
   Андреев
   7 0
   15:05, 16 фев 2020
   Като ги обичаш, надупвай се, гяур-мазохист.
 • 4
  Ба
  Бай Тошу
  16 -3
  22:33, 15 фев 2020
  Да почерпят гърците. че имат такива балами за съседи, като булгарокефалите.. дето имаха завод за тръби в Ихтиман, пращахме и в Туркията, и в Италията, и в Румънията..
  Японците, дето ги окачествяваха, питаха : " Абе, вий нали сте 30 милиона човек;)))..Блазе ви, тоя завод храни 15 мильона, ЗЗУ в Ст Загора храни 15 милиона:))))?.. Цигарените ви фабрики хранят 3 милиона :))))?

  Мани, мани.. Къде бяхме, къде се навряхме.. Прислужници в Гърция, прислужници в Теклас.. Прислужници на най - прости тикви в Родината..

  Ама ... Така ще! Писателат го писа отдавна..Колкото трае у ******* кисело мляко, толкова може Българинът да гради държава..

  ППСъс съжаление пиша, със сълзии
  • Ху
   Хулиган
   12 -3
   09:22, 16 фев 2020
   Светлото ни бъдеще е да ринем л.йната на краварите!
  • Jh
   jhb
   4 -7
   20:49, 16 фев 2020
   Тези кравари дето ги приказваш, са на светлинни години напред и нагоре от съветските мурзилки дето ни окупираха за 45 години, но ти едва ли си живял по това време- само слушаш на баба си мъката по младостта и говориш без да знаеш истината...

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини