От х:

Днес в x:

-6 °C

Наградиха победителите в конкурса "Чудото любов"

  Наградите от традиционния конкурс на тема „Чудото любов” бяха раздадени тази вечер в Младежкия център в Хасково. В конкурса участваха около 50 деца и младежи от цялата страна в четири категории - стихотворение, есе, разказ и снимка. Те бяха разпределени в две възрастови групи - до 18 г. и от 18 до 25 г.

  Творбите са оценявани от жури - председател е директорът на Езиковата гимназия в Хасково Деян Янев, членове са поетесата Ели Видева и фотографът Славян Костов, който е и ръководител на фотографската школа в Младежкия център.

  В категория "разказ" има само един награден. Това е Невсе Арнауд за разказа й "Любовта - най-прекрасната вълшебница". В категория "есе" на първо място е класирана Калина Кръстева.

  В категория "стихотворение" при по-малките на първо място е Александър Петров от Добрич, на второ място е Дейвид Дечев, а на трето място е Моника Зотева от Свиленград. При по-големите на първо място е Ана Мария Герасимова от Берковица, на второ място е Дилян Димитров от Омуртаг, който учи във Франция, а на трето място е Виктория Симова от Пловдив. Поощрителни награди получиха двама младежи от Хасковско - Йоана Аврамова от хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" за стихотворението "Чудото любов" и Антон Атанасов за стихотворението "Страх", който вече е студент в София.

  Най-много участници имаше в частта за фотография. При по-малките на първо място е Емилия Моллова, на второ място е Милена Димитрова, а на трето място са двама души - Стела Гочева от Свиленград и Нели Оцетарова от Хасково със снимка на огнени портрети. При по-големите победител е хасковлийката Лили Стойчева - лекоатлетка и бивша хандбалистка. Сега тя е студентка във втори курс във филиала на Тракийския университет /бившия Медицински колеж/ в Хасково в специалност "Акушерка". На второ място в същата възрастова група е Милена Янкова.

  Конкурсът се организира от Младежкия център в Хасково съвместно с Регионалната здравна инспекция, откъдето бяха осигурили подаръци. Отличените деца и младежи получиха също грамоти.

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
  28 ное 2020
  Последни новини