От х:

Днес в x:

5 °C

Наградиха победителите в конкурса "Чудото любов"

  Наградите от традиционния конкурс на тема „Чудото любов” бяха раздадени тази вечер в Младежкия център в Хасково. В конкурса участваха около 50 деца и младежи от цялата страна в четири категории - стихотворение, есе, разказ и снимка. Те бяха разпределени в две възрастови групи - до 18 г. и от 18 до 25 г.

  Творбите са оценявани от жури - председател е директорът на Езиковата гимназия в Хасково Деян Янев, членове са поетесата Ели Видева и фотографът Славян Костов, който е и ръководител на фотографската школа в Младежкия център.

  В категория "разказ" има само един награден. Това е Невсе Арнауд за разказа й "Любовта - най-прекрасната вълшебница". В категория "есе" на първо място е класирана Калина Кръстева.

  В категория "стихотворение" при по-малките на първо място е Александър Петров от Добрич, на второ място е Дейвид Дечев, а на трето място е Моника Зотева от Свиленград. При по-големите на първо място е Ана Мария Герасимова от Берковица, на второ място е Дилян Димитров от Омуртаг, който учи във Франция, а на трето място е Виктория Симова от Пловдив. Поощрителни награди получиха двама младежи от Хасковско - Йоана Аврамова от хасковската Езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" за стихотворението "Чудото любов" и Антон Атанасов за стихотворението "Страх", който вече е студент в София.

  Най-много участници имаше в частта за фотография. При по-малките на първо място е Емилия Моллова, на второ място е Милена Димитрова, а на трето място са двама души - Стела Гочева от Свиленград и Нели Оцетарова от Хасково със снимка на огнени портрети. При по-големите победител е хасковлийката Лили Стойчева - лекоатлетка и бивша хандбалистка. Сега тя е студентка във втори курс във филиала на Тракийския университет /бившия Медицински колеж/ в Хасково в специалност "Акушерка". На второ място в същата възрастова група е Милена Янкова.

  Конкурсът се организира от Младежкия център в Хасково съвместно с Регионалната здравна инспекция, откъдето бяха осигурили подаръци. Отличените деца и младежи получиха също грамоти.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 18.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Успявате по забележителен начин да балансирате между професионалния и личния си живот. Никой по-добре от вас не умее да комбинира всичко така, че да е удобно на всеки. Естествено водещо е собственото ви желание, но вие чаровно прикривате този факт.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще се отличавате с повишената си социална активност, оставайки на втори план личните ангажименти. Имате воля и ще се справите, независимо от трудностите. Предстояща среща ще подобри очакванията ви във връзка с предстоящ проект. Развитията ще бъдат във ваша полза и ще ви подтикнат към конкретни действия.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Малко хора ще са в състояние да разгадаят настроението ви днес. Работите усърдно, но емоциите доминират над всичко останало и със сигурност ви пречат, особено когато от вас се изисква да бъдете съсредоточени. Опитайте се да им противостоите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Служебната работа ви отегчава и напрежението скоро ще ви създаде главоболия. Вземете мерки и не се колебайте да направите нещо за себе си. Запознайте се с методите на релаксация, чрез тях ще подобрите тонуса си. Мислете позитивно и се вслушвайте в мнения, различни от вашите.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С добри нагласи сте за предстоящите дни и това се отразява на работата ви по проектите, които подготвяте. Самоконтрола, който си налагате ще ви помогне да се справите по-лесно с изкушенията и повиши психическата ви устойчивост. Насърчете човека до вас открито да говори за чувствата си, това ще заздрави връзката ви или поне ще ви ориентира за тях.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще размишлявате върху развитието на делата си от последните дни и ще търсите причините за една или друга неудача. Приемете, че има и външни фактори, които не можете да промените, така, че гледайте по-ведро на случващото се. Открийте уроците за себе си и се старайте да ги усвоявате своевременно.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е днес да възникнат проблеми и да променят временно плановете ви за почивка. При финансови операции не поемайте рискове. Доброто ви чувство за хумор ще ви извади от една неловка ситуация с човек, към когото имате по-специално отношение. Близо сте до желания резултат.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще ви се отдава да възприемате добре нови знания и да ги прилагате на практика почти веднага. Движението ще ви се отрази добре, ще ви избави от нежелани мисли и с повече вяра в себе си ще успявате в начинанията си. Не грешите в преценките си за другите, за това и по-рядко ви се случва да сте от губещата страна.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще се радвате на добри развития в личните си дела. Промяната ще ускори процесите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да ви запознае с намеренията си, които повярвайте, са добронамерени.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не всичко, което предвиждате днес ще се случи, но в по-голямата си част ще следвате начертания план. Доверието, с което се отнасяте към някого или нещо, ще ви спечели нови приятели. В добра кондиция и форма на духа сте, и с повече лекота ще вземате решенията си. Готови сте за придобивки от нематериален характер.
  18 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
  18 фев 2020
  Последни новини