От х:

Днес в x:

Първи смъртен случай на чужденец от коронавирус: американец на 60 г. издъхна от болестта

Заразените и починалите от коронавируса продължават да се увеличават и по всяка вероятност броят на смъртните случаи ще надхвърляи достигнатите при свързания с коронавирус Тежък остър респираторен синдром (ТОРС), който причини епидемия през 2002-2003 г.

Жертвите достигнаха 722 към 07.02., по данни на Националната здравна комисия. Само за денонощие заразените са се увеличили с 3399 души до общо 31 774, а смъртните случаи - с 86. Наличието на вируса е потвърдено в 27 държави и региони.

Един от починалите е американски гражданин, съобщава посолството на САЩ в Пекин. Това е първият потвърден смъртен случай на чужденец, коментират Ройтерс и Франс прес. Той е на 60 г. Издъхнал е в града - огнище на болестта - китайският град Ухан.

Междувременно бе съобщено и за починал в Ухан японец. Подозира се, че той е бил заразен с коронавирус, но това още не е потвърдено. За кончината му съобщи агенция Киодо, като цитира Министерството на външните работи в Япония. Той също е 60-годишен, бил е приет в болница с тежка пневмония.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини