От х:

Днес в x:

Васил Божков пита защо е виновен, при положение, че е платил всички данъци (видео)

Васил Божков разкри част от своя план, след като прокуратурата отправи към него 7 обвинения. Той все още се намира в чужбина, но отказва да уточни в коя страна.

"Ако ме задържат в чужбина, местният съд решава дали да ме върнат или не", подчерта Божков.

Той отказа да потвърди предположен там е завършил последният полет на самолета на фирмата му.

"Самолетът не е на "Нове холдинг". А и кой каза, че аз съм в този самолет? Не е най-важното къде съм. На разположение съм", каза Божков.

Бизнесменът отрече категорично да е предлагал или давал подкуп на членове на Комисията по хазарта, а обвиненията за дължими на държавната хазна над половин милиард лева нарече "злостна пропаганда": "Защо да дължа тези пари? Такъв е бил законът. Ако е бил друг данъкът, може би тези доходи нямаше да го има."

"Не могат да правят квалификации за криминален тип, олигарх, за ограбил хората. Не съм заплашвал с убийство. Все още не мога да си обясня какво се случи. Изведнъж държавата рязко ме нападна, благодарение на бръщолевенето на някакви хора, които за мен са психично болни. Нямам никакъв страх в момента. Мисля, че ще се стигне до съд и там ще се решава", разказа още Васил Божков.

Той се пита защо е виновен, при положение, че е платил всички данъци.

"Ограбиха картините, сега ще ограбят колекцията. Отидоха с торбички и пликчета да събират артефакти, които съм взимал с търгове от целия свят", продължи Божков.

Според него предложената му от главния прокурор психологическа помощ представлява заплаха.

"Точно заради психологическата помощ не искам да се връщам. Прибират ме за 8 месеца, после ми измислят обвинения за още 8 и ме обработват психически", каза Васил Божков.

Той обясни и думите си пред феновете на "Левски", че министър-председателят Бойко Борисов не му вдига телефона: "На премиера му звъннах един път. Той не е длъжен да ми вдига. Исках да го питам защо подкрепя такъв закон".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини