От х:

Днес в x:

Брягово продължава да е с негодна за пиене вода

Първомайското село Брягово е едно от трите села в Пловдивска област с влошено качество на питейната вода, са съобщили от ВиК Пловдив.

Кризата не е новина. Положението е така от почти три години. Населението на селото е информирано, а общината осигурява водоноска за питейни нужди. През лятото жителите на селото се жалиха пред в. „Марица“, че доставяната вода е ръждива и заявиха, че предпочитат да се „спасяват“ сами.

Другите две посочени места с лоша вода са село Мътеница, Хисарско и Пъдарско, общ. Брезово.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Въ
    Въй
    7 0
    19:50, 8 яну 2020
    А за кметското село нито думичка та инвестицията е голяма и тая ще стане.
    • Па
      пашо
      2 -1
      21:46, 9 яну 2020
      Какво искаш да кажеш с този коментар уа пърумакска маймуно. Крайно неясен е.
  • 2
    Въ
    Въх
    11 -1
    07:03, 9 яну 2020
    Водата е боклук но си има язовир с ресторант където можете да се напушите с дрога от оранжерията на Митков в Драгойново. Тогава и водата ще ви се услади.
    • Пи
      питагор
      0 0
      08:28, 10 яну 2020
      чи що да не се напушиш ва знайш ли колко млади хора с глаукома има в пърумай и околията.Това даже ще стане лечебно средище на хора с проблеми само трябва да го легализират. Ще идват хора от близо и далеч да хъснат една цигарка да успокоят болките си така вече пърумай и околията ще станат туристически център и сичко жъ тръгне на горе даже тя оранжерии дето сееха домати ще могат легално да бъдат засадени с разни чудодейни треви.
Последни новини