От х:

Днес в x:

Кабинетът дава 30 млн. лв. за водната мрежа на Перник.Печата

Водната криза в Перник остава водеща тема за вестниците във вторник.

"Правителството отпуска извънредно 30 млн. лева по сметките на община Перник, като с тези пари ще се извършат редица ремонти по канализационната мрежа на града. Това обяви премиерът Бойко Борисов след среща в Министерския съвет на премиера Бойко Борисов с кмета на Перник Станислав Владимиров. Министърът на икономиката Емил Караниколов каза от своя страна, че до края на януари водният режим в града може да бъде отменен. Министър-председателят уточни, че всички документи за отпускането на парите са готови, Министерският съвет е приел постановлението и средствата ще бъдат отпуснати още утре. Така по думите му до момента държавата е дала около 35 млн. лева за справяне с кризата в Перник.-Дневник".

Електронните издания на всекидневниците съобщават също, че и Ботевград е застрашен от воден режим.

"След Перник, който е на воден режим от 18 ноември т.г., във втори град у нас се задават водни проблеми. Кметът на Ботевград предупреди, че в язовир "Бебреш" има вода за питейно-битово водоснабдяване за около 6 седмици.-в.”Сега”.

Посрещането на Новата годинаочаквано е сред тематичните акценти на новинарските издания.

"Най-новият кораб на БМФ "Бузлуджа" посреща първи 2020 година Екипажът на най-новия кораб на Параходство БМФ АД, построения преди няколко седмици в Китай 45 000-тонен моторен кораб "Бузлуджа", първи посрещне извън България настъпващата 2020 година. Капитан на кораба е к.д.п. Ганчо Христов, а главен механик - инж. Димитър Ганчев. "Бузлуджа" приема товар в пристанището Каосиунг, Тайван, съобщиха от пресцентъра на БМФ. Последен ще изпрати 2019 година екипажът на моторния кораб "Хемус" с капитан к.п.д. Иван Тодоров и с главен механик инж. Цветан Георгиев. Построеният през 2008 г. във Варна 42 700-тонен кораб приема товар в мексиканското пристанище Гуаймас на Тихия океан." - в. "Труд

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ет
    Ето ни
    1 0
    21:01, 31 дек 2019
    Въздуха отровен, вода няма... по български няма ни, заличаване

Случаен виц

Последни новини