От х:

Днес в x:

20 °C

Цацаров иска ВКС да върне Полфрийман в затвора.Печата

 
24 часа
 
Цацаров иска ВКС да върне Полфрийман в затвора (Обзор)
 
Незаконен съдебен състав и неспазване на формата на съдебния акт. Това са основанията, заради които главният прокурор Сотир Цацаров иска от Върховния касационен съд възобновяване на производството по молбата на Полфрийман да бъде освободен и спиране на действието на определението, с което е пуснат предсрочно, т.е. австралиецът да се върне в затвора до започването на ново дело. Това съобщи Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, във вторник.
 
По скандалния случай със свободата на убиеца на Андрей Монов Цацаров бе сезиран с молба от родителите на жертвата.
 
Труд
 
България иска Джок в затвора
 
Австралийският убиец Джок Полфрийман да се върне в затвора, а делото за неговото предсрочно освобождане да бъде гледано отново. Искане за спиране на действието на съдебното определение, постановено от състава с председател Калин Калпакчиев, и възобновяване на производството, внесе главният прокурор Сотир Цацаров във Върховния касационен съд.
 
Рано сутринта Аксиния и Христо Монови - зачернените родители на загиналия студент Андрей Монов, подадоха жалба в прокуратурата и още същия ден обвинител №1 прие мотивите им, че са извършени съществени процесулани нарушения при постановяване на съдебния акт. Сред тях и е и конфликтът на интереси на Калпакчиев и докладчикът по делото Весислава Иванова, които би следвало да си направят отвод заради връзките си с Българския хелзински комитет.
 
Монитор
 
Край на опашките за общежития в СУ
 
Мизерия, падаща мазилка, мухъл, хлебарки и дървеници, които са плъзнали из целите блокове, посрещат новодомци в общежитията на Лесотехническия университет в София. Заради тези условия често студенти и родители правят освежителни или цялостни ремонти. Един от тях е Ивайло Иванов, който със своите съквартиранти заделя 1200 лв. "На пода имаше балатум, който имаше дупки в него, стените бяха прогорени поради наличието на дървеници, хлебарки има постоянно", каза той пред Нова.
 
Това е и причината Ивайло и съквартирантите му да започнат ремонт за тяхна сметка. Те полагат паркет, шпакловат стените, купуват си нови мебели. "Опитахме се по някакъв начин да пригодим стаята, така че да бъде годна за живеене", обясни момчето. След приключването на ремонта отиват с всички касови бележки при управата на университета, но оттам обясняват, че такива средства не се осребряват.
 
Сега
 
Фалитът на "Томас Кук" води до срив на туризма и у нас
 
Загуби за стотици милиони и верижни фалити на хотели се очакват след приключването на летния туристически сезон, точно в месеците, когато браншът се подготвя за зимата. Причината е фалитът на най-стария английски туроператор "Томас Кук", който в неделя обяви, че прекратява дейността си. Хотелиерите настояват да бъдат подкрепени от държавата, като бъдат освободени от корпоративен данък за определен период от време например, но засега подобни мерки не се обсъждат.
 
У нас "Томас Кук" работи с 58 хотела и дължи около 36 млн. евро на различни обекти. Според експертите на Института за оценки и анализи в туризма обаче финалната сметка ще излезе много по-голяма - загубите за българските хотели и туристически фирми се изчисляват в рамките на около 100 млн. лева.
 
Капитал дейли
 
Американски и британски фонд се интересуват от покупка на БТК
 
Два глобални фонда - BC Partners и Providence Equity в момента правят детайлно проучване на БТК и реално един от тях може да е следващия собственик на телекома. По информация на "Капитал" от няколко източника общо около 10 финансови инвеститора са проявили интерес към дружеството, но лятото продавачите са получили само три първоначални оферти, като едната не е посрещнала изискванията. Реално от септември екипи на двата фонда правят детайлно финансово и правно проучване. Специализираното издание Mergermarket същ посочва BC Partners и Providence за потенциални купувачи и допълва, че обвързващи оферти трябва да бъдат подадени до средата на октомври.
 
Добрата новина е, че и двата кандидата имат опит в телекомуникационния сектор и са сред най-големите фондове за дялови инвестиции. Лошата е, че за пореден път БТК ще е собственост на финансов инвеститор, а не на глобална телеком група.
 
Дума
 
Ковачки и Вълка в нова поръчка за боклука на София
 
Две от топлоцентралите на Христо Ковачки са единствените кандидати да оползотворят остатъците от отпадъците на София, които ще се използват за RDF гориво. Дружество с краен собственик Румен Гайтански-Вълка пък иска да вози горивото от боклук и другите остатъци до дестинациите, посочени от Столична община. Това става ясно от офертите за двете поръчки, които бяха отворени днес, пише Медиапул.
 
ТЕЦ "Бобов дол" и "Топлофикация Сливен" са иденствените кандидати за изгаряне на остатъците от обработката на столичния боклук. Фирма "Зауба" пък е една от двете, кандидатстващи за извозването.
 
Откакто работи заводът за преработка на столичните отпадъци, общината плаща за изгарянето на горивото, което се получава след обработката им. До момента основен изпълнител на тази дейност са циментовите заводи "Холсим", "Девня цимент" и "Златна Панега цимент". Те използват горивото от боклук за целите на производството си. Към момента общината би трябвало все още да има договори за изгаряне с "Холсим" и "Девня цимент". Този със "Златна Панега" е приключен, показва справка в регистъра на обществените поръчки.
 
Стандарт
 
Губим 306 млн. евро заради фалита на Томас Кук
 
Около 306 млн. евро няма да постъпят като приходи в страната ни до октомври, прогнозира бившият заместник-министър на туризма Бранимир Ботев в интервю за БНР.
 
"Голямата загуба ще бъде оттук нататък в отлива от българския пазар, който и без това е в тежко състояние. Нека да не забравяме, че близо 50% от чартърите се поддържаха от "Томас Кук"... В последните 3 години си бяхме обвързали изключително тежко с "Томас Кук". Нещо повече - по всичките генериращи за България пазари българското Министерство на туризма имаше за основен партньор "Томас Кук". В момента, когато "Томас Кук" фалира, представата за България фалира заедно с акциите на "Томас Кук", каза Ботев.
 
Земя
 
Планът "Манолова" за София
 
Над 340 идеи за решения на 190 конкретни проблема на столичани. 23 водещи ангажимента, изпълними до 2023 година.
 
Мерките в програмата са обособени в пет стълба - "София - светла, умна и почтена", "София - чиста, уютна и зелена", "София - удобна и подредена", "София - с грижа за гражданите" и "София - привлекателна и заможна"
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.05.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Справяте се чудесно със задълженията си днес. Добре ще е, ако не се ангажирате с чужди проблеми. Вашите оригинални идеи ще намерят реално приложение и това ще остави у вас чувство на задоволство. Самочувствието ви ще се подобри и от финансовата независимост, която създавате за себе си. Прилагате на практика всичко, което сте планирали до този момент.
30 май 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
30 май 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
30 май 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Онези от вас, на които днес предстои нещо особено важно се радват на забележителен късмет. До последно не се отказвате от целта си и сте готови да я преследвате докрай. Вярвате с своя успех и това донякъде наистина го предопределя. Нямате основания за притеснения и в личен план, където постепенно отношенията ви с любимия човек придобиват облика, който взаимно желаете.
30 май 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Професионалните ви ангажименти ще напомнят за себе си. Но, други ще се отдадат на почивка и разнообразни занимания. Не обвинявайте околните в незаинтересованост към проблемите ви. Опитайте се да се отпуснете, освободете напрежението и погледнете позитивно на всичко наоколо.
30 май 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Отговорете си честно какво преследвате и дали целта ви е реално осъществимата. Здраво стъпили сте на земята и въпреки това се нуждаете от събуждане. Дали не искате повече, отколкото можете да дадете. Не пренебрегвайте съветите на близките си, отстрани е по-лесно да се види и оцени проблема.
30 май 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
30 май 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват. В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
30 май 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отнесете се към проблемите без излишно драматизиране и бъдете тактични. На моменти е по-добре да отстъпите, отколкото да усложнявате атмосферата. Можете да се справите с домашните си задължения и без излишно напрежение. Не пренебрегвайте личните си нужди. Имате натрупани недоразумения, които е добре да изчистите по-скоро, ако искате нещата ви да вървят гладко.
30 май 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В добро настроение сте и това ви позволява да говорите непринудено на всякакви теми. Ще дадете воля на скритите си желания и пориви. Благоприятно стечение на обстоятелствата ще направи деня ви успешен, на вас остава да се погрижите за веселата страна на живота си.
30 май 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на много добро здраве днес. В случай че напоследък ви е създавало проблеми, днешният ден е много благоприятен за стабилизирането му. Ако имате възможност не се задържайте дълго у дома и е много вероятно да се натъкнете на приятни изненади. Може би ще срещнете приятел, с когото отдавна не сте се виждали или пък ще се натъкнете на интригуващо предложение.
30 май 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Раздвижете се днес, трябва да помислите за физическата си форма. Имате нужда да предизвикате самите себе си и да отвърнете достойно на това предизвикателство. Избягвайте всякакви неща, които ви потискат и излезте на дълга разходка сред природата.
30 май 2020
Последни новини