От х:

Днес в x:

Галев отива на избори, събра 14 000 подписа

Повече от 14 000 електорални единици искат Пламен Галев за депутат. Инициативният комитет, който издигна кандидатурата на обвинения в организиране и ръководене на организирана престъпна група дупнишки бизнесмен за независим депутат, внесе днес в РИК- Кюстендил събраната подписка в подкрепа на ексбаретата, информира Стандарт.

За две седмици на територията на областта и главно в Дупница са събрани 14 311 подписа.

"Подписката продължава, защото може да се окаже, че има неточни данни и ние сме длъжни да се застраховаме", каза съпредседателят на ИК Петър Арбов.

Внесените документи ще бъдат изпратени за проверка в местното звено на ГРАО. До 13 юни РИК трябва да извърши или откаже регистрацията на Пламен Галев. Ако проверката на личните данни не е готова до тази дата, ще се направи служебна регистрация.

"В зависимост от резултатите от проверката, тя може да бъде анулирана, ако не са налице необходимите 10 000 подписа или да бъде официално потвърдена", обясни зам.-шефката на комисията Мая Шишкова.

При внасянето на подписката, както и при регистрацията на Инициативния комитет, присъстваха всички седем негови членове.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини