От х:

Днес в x:

Удължиха с още два месеца разследването на катастрофата с Местан, при която загина бебе

Срокът за разследване на катастрофата с лидера на ПП ДОСТ Лютви Местан, при която загина 6 месечно бебе е удължен с още два месеца.Това е второто удължаване на разследването, постановено от Окръжна прокуратура Кърджали.То трябваше да приключи на 14 юни т.г.Причината е,че вещите лица все още не са изготвили назначената по делото съдебна автотехническа експертиза.На този етап единственият обвиняем по делото е Лютви Местан.
До 6 г.затвор грозят Лютви Местан за причиняването на смъртта на 6 месечно бебе при катастрофата на пътя за ГКПП „Маказа” на 14 април. Минималната присъда, която магистратите могат да отсъдят , ако се потвърди тезата на Прокуратурата е 2 години „решетки”.

 Първоначално Окръжна прокуратура  повдигна обвинение в причиняване на смърт.Излизайки от ареста Местан заяви: Очаквам специализираните органи да си свършат съвестно работата. Смятам, че те ще бъдат безпристрастни при провеждането на процесуално-следствените действия. Очаквам да бъдат разпитани всички свидетели, без изключения, подчерта в изявлението си Лютви Местан. Той бе категоричен, че е спрял на стоп при излизането на главния път и дори се огледал в двете посоки. Тезата на Местан е, че е излязъл на главния път, движел се е в дясното платно и е бил ударен челно, което можело да се види от снимковия материал. Местан изрази недоумение,  какво е правил водачът на другата кола , с която се е сблъскал в лявото й платно. Бях ударен челно, натърти Местан. Той се оплака, че в медиите се формира позиция, че е изскочил на главния път и е причинил катастрофата.
 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини