От х:

Днес в x:

8 °C

Край на проблемите при дъжд на улиците „Габрово“ и „Дунав“

Дългогодишните проблеми на хората, които живеят по ул. „Дунав“ и в най-ниската й точка-ул.“Габрово“ в Хасково, са на път да бъдат решени. При всеки по -сериозен дъжд по тези места къщите се наводняват.

От днес обаче тръгна обществена поръчка за събирането на оферти за ремонта, за който са предвидени близо 211 000 лева.

Наводненията в този участък са чести, а най-засегнати са жителите на по ул. "Габрово", която се оказва събирателна зона на водата, която се отича при дъжд от съседните "Св. Св. Кирил и Методий", "Георги Кирков", "Тимок" и "Липа". А събралото се количество дъждовна вода не може да се отече по малките канали, минаващи под ул. "Дунав".

Жителите на този район изпратиха и подписка до председателя на общинския съвет заради честите наводнения с искане на мерки.

Мерките за решаване на проблема бяха набелязани на последното заседание на местния парламент, на което общинските съветници гласувах 260 000 лв. за отводняването на двете улици.

Заданието на обществената поръчка е за отводняването на парк "Куба" и улиците „Габрово“ и „Дунав“. Пре ремонта ще бъдат положени нови тръби, подходящи да поемат водосбора, ще бъде изграден и дъждовен колектор под ул.“Дунав“. Там ще бъде положен и отводнителен бордюр по ул. „Дунав“, такъв ще има и по ул.“Габрово“. Ще бъдат изградени още напречни дъждоприемни решетки и събирателни и ревизионни шахти.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ет
    Етъра
    15 -1
    15:48, 31 юли 2019
    Ще го повярвам тва като го видя. На приказки сме много добри.
  • 2
    Ве
    Весела Маринова
    9 0
    16:28, 31 юли 2019
    кога ще оправят проблема и на Пионер 2А в кв Изгрев вече два месеца никой не е идвал от шахтата тече вода като след дъжд пълно с комари а за гадната миризма да не говорим готово огнище за зараза никоя институция не обръща внимание само празни обещания забравени сме Наближават избори дано тогава да се сетят че там също живеят хора.,
    • На
      Нар
      3 -2
      18:25, 31 юли 2019
      Ще ги оправят когато си направите едни застраховки за дебело обезпечаване .. И при веки дъжд съдите общината...

Още новини

Последни новини