От х:

Днес в x:

Златен медал на певиците с увреждания от Хасково влиза във витрината на славата в общината

Изображение 1 от 4

    Златен медал, завоюван от групата за народни песни към Клуба на инвалидите с физически увреждания и общинската организация -Хасково на 6-тия Национален фолклорен фестивал за хора със специфични възможности в Смолян, ще бъде поставен във витрината на постиженията на хасковлии в общинската администрация.

    Отличието беше подарено на кмета на Хасково Добри Беливанов днес от певиците, водени от ръководителката си и председател на Регионалната организация на Съюза на инвалидите Милка Костова.

    Жените от състава донесоха в общината и благодарствено писмо за оказаното съдействие за пътуването си до Смолян. За фестивала „В планетата на Орфей“ от общината са им съдействали за транспорта, като са отпуснали безвъзмездно два автобуса.

    Медалът, който ще бъде поставен във витрината в сградата на кметството, е един от трите златни, които групата е спечелила в Смолян. Едното от отличията е индивидуално и е за Ваня Колева, другият медал е за тракийски песни, а третият е за песен от родопския край. “Донесохме най-тежкия медал, за да благодарим за съдействието. Ако не бяхме срещнали подадена ръка, вероятно нямаше да успеем да покрием пътните за участието си. А в Смолян надминахме дори своите очаквания “, каза по време на емоционалната среща в общината Милка Костова.

    17 души участват в групата за народни песни към Клуба на инвалидите в Хасково. Пеят тригласно, а репертоарът им е много богат -от тракийски до северняшки песни.

    Кметът благодари за жеста и разпореди медалът да бъде поставен редом до отличията, донесени в общината от спортисти, танцьори и творци. „Нека всички -хасковлии и гости, които посещават общинската администрация да знаят, че имаме толкова талантливи певици, които са от вашия клуб.“, обърна се кметът към женската певческа група и обеща, че певиците ще бъдат включвани занапред в различни творчески прояви, които общинската администрация организира.

     Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини