От х:

Днес в x:

6 °C

Рекорд на Борислав Йорданов във велопохода от Боровец до „Мезек“: 2 дни, 4,39 ч.

  Планинският колоездач Борислав Йорданов постави рекорд, като измина 440 км на колело от „Боровец“ до крепостта „Мезек“ край Свиленград.
  Във „Велоносния поход 3“ коломаратонецът премина трасето от Рила до Източните Родопи между набелязаните точки за 2 дни, 4 часа и 39 минути, само с 2 часа и 25 минути сън.
  Стартът на похода е бил на 17 юли, сутринта от „Боровец“, а на територията на Хасковска област край крепостта, колоездачът е пристигнал в петък по обяд, уточниха от екипа му.
  Изминатият маршрут е: Боровецпрез, връх Мусала, Белмекен, Юндола, Каратепе, язовир Беглик, Ягодина, Триград, Пампорово, Рожен, хижа „Свобода“, хижа „Сини Връх“ и  крепостта „Мезек“.
   
  През целия си път Борислав Йорданов няма нито едно падане. 10 души са го придружавали по трасето на смени.
  Преди по-малко от две години  той постави два лични рекорда за скоростното преминаване на маршрута „Ком – Емине“. 
  Изминатия път сега колоездачът определи, като едновременно тежък, но и забавен за преодоляване.
  Според него маршрутът „Рила – Родопи“ по нищо не отстъпва на „Ком – Емине“, освен по малко по-кратките си километри.
  „Велоносния поход 3“ е част от поредица от коломаршрути.  Озаглавен е Валоносен, заради факта, че в определени участъци колелото буквално се носи от колоездача, като по терена към връх Мусала, например. Такива участъци е имало и сега на места в Родопите.
   
  Третият  „Велоносен поход“ има за цел да полуляризира маршрута „Рила – Родопи“, който представлява  българската част от международния туристически маршрут Е8.  Изпълнена е и целта за поставянето на времеви стандарт за преминаването му, защото до сега липсваше такъв.
  Трасето не е толкова популярно сред колоездачи и туристи, и на места се е оказало силно неподдържано – с много срутвания, паднали дървета, храсти и участъци, в които липсва, каквато и да е маркровка. Така акцията обръща внимание  и на общините, през които трасето преминава, за по-голяма грижа в поддръжката му. 
   
   Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ди
   димчу
   6 0
   17:45, 22 юли 2019
   браво на педаловрътковеца, той е моят идол. успех и занапред с педалите.

  Хороскоп за 24.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Подходящо е за вас да си останете вкъщи и да си починете от напрежението през изминалата седмица. Има всички шансове за успех, тъй като околните имат нужда от същото и никой няма да ви пречи. Обърнете внимание на здравето си, моментът е добър за разтоварващи диети и спорт. Живейте според собствените си изисквания.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Разговорите и срещите ще носят добри плодове, а някъде измежду приятелите се спотайва някой, чиито чувства надхвърлят границите на приятелството. Ако все пак се решите да превърнете флирта в любовен роман, премислете пет пъти дали си струва да жертвате добър приятел за мимолетна любовна авантюра. В дома ви разправиите около парите могат да породят враждебност. Можете да посмекчите конфликта и дълбоките разриви при условие, че управлявате по-разумно домашния бюджет.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще премине под знака на емоциите за представителите на Близнаци. С каквото и да се заемете неминуемо очаквайте различните настроения да властват около вас днес и често може да ви се налага да внасяте необходимото равновесие. Разбирате се чудесно със сърдечния партньор, подкрепяте го в начинанията му и той оценява усилията ви.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Бликате от енергия и жизнеността ви е заразителна за околните. Изкушавате се да нарушите правилата и точно днес това най-вероятно ще ви донесе успех. Не се впускайте в твърде рисковани начинания без да сте сигурни в себе си. Някои от вас подновяват предишна емоционална връзка, което обаче не е за препоръчване.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Като истински бойци, ще се възползвате от всяка ситуация, извличайки максимална полза за себе си. Без да бягате от проблемите, ще поемате отговорности и ще търсите подходящи начини за справяне с тях. Не отказвайте предложена ви помощ, вие също се нуждаете от внимание и отдих.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Важен ангажимент ще ви принуди да станете по-активни и действени. Умората няма да ви тежи, защото очакванията ви са големи. И с право. Ще подобрите финансовото си състояние и ще планирате бъдещите си проекти. Бъдете мили с роднините си. Те също се стараят, до колкото могат да ви бъдат полезни.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се, и с радост ще установите, че нещата са се подредили така както вие ги желаете.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Помързелувайте днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е само ваш "проблем".
  24 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не бъдете безразлични към чувствата на околните и не ги изолирайте от живота си. С някои от тях имате по-задълбочени взаимоотношения, които би трябвало да ви носят наслада, а не отегчение. Не налагайте мнението си, бъдете търпеливи и отстъпчиви. С чужда помощ ще приключите своя задача и ще ви остане време за почивка.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще помогнете на някого по-бързо да се справи с проблема си, като споделите собствения си опит и го накарате да се довери на вътрешния си усет. Ще уважавате онези, които оспорват разбиранията ви. Това ще ви накара да се почувствате доволни от себе си, защото сте уважили правото на личен избор и свободна воля.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  24 фев 2020
  Последни новини