От х:

Днес в x:

11 °C

Рекорд на Борислав Йорданов във велопохода от Боровец до „Мезек“: 2 дни, 4,39 ч.

  Планинският колоездач Борислав Йорданов постави рекорд, като измина 440 км на колело от „Боровец“ до крепостта „Мезек“ край Свиленград.
  Във „Велоносния поход 3“ коломаратонецът премина трасето от Рила до Източните Родопи между набелязаните точки за 2 дни, 4 часа и 39 минути, само с 2 часа и 25 минути сън.
  Стартът на похода е бил на 17 юли, сутринта от „Боровец“, а на територията на Хасковска област край крепостта, колоездачът е пристигнал в петък по обяд, уточниха от екипа му.
  Изминатият маршрут е: Боровецпрез, връх Мусала, Белмекен, Юндола, Каратепе, язовир Беглик, Ягодина, Триград, Пампорово, Рожен, хижа „Свобода“, хижа „Сини Връх“ и  крепостта „Мезек“.
   
  През целия си път Борислав Йорданов няма нито едно падане. 10 души са го придружавали по трасето на смени.
  Преди по-малко от две години  той постави два лични рекорда за скоростното преминаване на маршрута „Ком – Емине“. 
  Изминатия път сега колоездачът определи, като едновременно тежък, но и забавен за преодоляване.
  Според него маршрутът „Рила – Родопи“ по нищо не отстъпва на „Ком – Емине“, освен по малко по-кратките си километри.
  „Велоносния поход 3“ е част от поредица от коломаршрути.  Озаглавен е Валоносен, заради факта, че в определени участъци колелото буквално се носи от колоездача, като по терена към връх Мусала, например. Такива участъци е имало и сега на места в Родопите.
   
  Третият  „Велоносен поход“ има за цел да полуляризира маршрута „Рила – Родопи“, който представлява  българската част от международния туристически маршрут Е8.  Изпълнена е и целта за поставянето на времеви стандарт за преминаването му, защото до сега липсваше такъв.
  Трасето не е толкова популярно сред колоездачи и туристи, и на места се е оказало силно неподдържано – с много срутвания, паднали дървета, храсти и участъци, в които липсва, каквато и да е маркровка. Така акцията обръща внимание  и на общините, през които трасето преминава, за по-голяма грижа в поддръжката му. 
   
   Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ди
   димчу
   6 0
   17:45, 22 юли 2019
   браво на педаловрътковеца, той е моят идол. успех и занапред с педалите.

  Хороскоп за 22.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доказали сте на себе си и на света, че никакви трудности не могат да ви откажат от посоката, която сте избрали да следвате. Това ви качество привлича към вас силните на деня и отваря възможности с широк периметър. За някои денят се свързва с уреждане на битови въпроси или промяна на местоживеенето.
  22.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е конкретен въпрос, свързан с деловите ви ангажименти да ви струва усилия днес. Ще се справите и ще получите заслужени овации от околните. Не пренебрегвайте семейните си ангажименти. Точно сега близките ви се нуждаят от вниманието ви. Правите големи планове за седмицата, предстои ви немалко работа.
  22.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Най-после ви се отдава възможност да свършите нещо, което отдавна отлагате. Нека това бъде приоритетът ви през този ден. Бъдете сигурни, че постигнатия резултат ще ви зареди с усещане за добре свършена работа и добро самочувствие. Постарайте се да се съобразявате повече с желанията на околните и да не преследвате единствено личните си интереси.
  22.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се плашете от трудностите, които е възможно да ви съпътстват днес. Те няма да са в състояние да разрушат граденото от вас в продължение на дълго време. Изчакайте по-благоприятен момент за активни действия, а докато го правите вършете нещо полезно.
  22.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Колебаете се между няколко възможности, от които можете да избирате. Имате конкретни идеи и сега е момента да преминете към осъществяването им. Имате късмета да попаднете на човек, който също се нуждае от вас. Бъдете внимателни при разговор с близък приятел. Твърде възможно е да кажете нещо, за което после ще съжалявате.
  22.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С подходящите хора денят ви ще е приятен и емоционално наситен. Предстои да научите добри вести, имащи отношение към живота ви, вашият и на близките ви, свързани със семейството и дома. Бизнесът, пътуванията и образованието също влизат в плановете ви. Няма да сте безразлични и към сигналите, идващи от другия пол.
  22.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви добра новина. Изживейте мига пълноценно и не се натоварвайте с мисли за грижите и несгодите ви. За да се справите по-добре с проблемите се доверете на най-близките си хора. Наред с активността си ще се наложи и вие да направите компромиси. Това едва ли ще е по вкуса ви, но трябва.
  22.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вътрешното ви усещане за нещата ще ви насочи в перспективна посока на действие. Имате финансовата възможност да организирате пътуване и нечие тържество. Семейството очаква от вас повече активност по отношение на планирано вече начинание. Ако сте лоялни бизнес-партньори не бива да се тревожите за изхода на търговска сделка.
  22.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес избягвайте споровете, има вероятност да влезнете в дълбоки противоречия и това да помрачи отношенията ви. Със спокоен тон ще ви се отдава по-лесно да решавате въпросите, които ви вълнуват. Желанието ви да общувате и да създавате нови познанства ще се засили, а и времето ще благоприятства това.
  22.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Умората и стреса ще ви накарат да се ориентирате към активна почивка. Подходящи занимания с хората, които ви помагат да се отпуснете са измежду добрите възможности, но ще има и такива, които ще се посветят на идея, обещаваща да е печеливша. Внимателно изпипвайте детайлите и ще постигнете резултати.
  22.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Някои от вас се сблъскват с проблем, който са пренебрегнали преди известно време и сега трябва да го решат. Не се притеснявайте от грешки, защото рано или късно ще успеете да се справите. Можете да се доверите на свой близък, който има достатъчно опит. Намерете повече време за почивка и разтоварване.
  22.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес разчитайте на себе си и не се впечатлявайте особено от забележките си на околните. Поведението ви може да породи желание у някои за дистанция, но това да не ви тревожи. Гледайте си работата и ще постигнете повече. С наличните финанси ще успеете да покриете повече от нуждите си. Вечерта се отпуснете и задоволете желанията си.
  22.09.2019
  Последни новини