От х:

Днес в x:

Oфициално откриха Чемпиънс Фактори байк парк "Рилски езера"

Днес бе официално открит най-новият парк за планинско колоездене Чемпиънс Фактори байк парк "Рилски езера".

Събитието събра на едно място над 400 колоездачи от страната, както и много гости, дошли специално за откриването.

Старта на новия велопарк "Рилски езера" дадоха кметът на община Сапарева баня Калин Гелев и изпълнителният директор на "Рила спорт" Славейко Стайков.

На откриването присъстваха и Дидар Амин, президент на спортен клуб "Чемпиънс Фактори", както и зам.-кметът на Сапарева баня Славчо Коларски.

За дните на старта - 6 и 7 август, организаторите са подготвили интересни събития за любителите на планинското колоездене. Самите трасета са готови, за да могат посетителите да ги изпробват през двата дни. Предвидени са още: AirBag и за двата дни, гледане на World Cup DHI Mont-Sainte-Anee на голям екран, огнена и шоу програма, сервизна, изложбена и къмпинг зона, Test Ride зона.

Проектът е съвместна инициатива на Община Сапарева баня, спортен клуб “Чемпиънс Фактори” и "Рила спорт" АД.

Велопаркът се намира на 80 км. южно от София, непосредствено под Седемте рилски езера. Новата придобивка разполага с две изградени трасета: едното от тях е предназначено за дисциплината спускане, а другото е туристическо и е подходящо за начинаещи и средно напреднали колоездачи.

Организаторите обявиха, че предстои изграждане на още планирани трасета - за спускане, ендуро, крос кънтри, както и прочистване и маркиране на вело трасе от долната станция на лифта до Сапарева баня.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини