От х:

Днес в x:

"Мини Марица - изток" прави фитнес и спортна зала в Раднево

Близо 300 хил. лв. ще плати държавната "Мини Марица-изток" за ремонт, информира БГНЕС. Това се разбира от документация по възлагане на обществена поръчка, обявена на 5 август, съобщава още агенцията.

287 000 лв., с ДДС ще струва реконструкцията на помещения в град Раднево, които трябва да се превърнат във фитнес-зала и зала за тенис на маса и бадминтон. В цената не е включено закупуването на фитнес и други уреди за спорт.

На мястото на бившия архив и част от гаражите, ръководството на държавната компания е решило да изгради съблекални за мъже и жени, зала за фитнес и зала, в която се предвижда разполагането на две тенис-маси, както и разпъването на мрежа за бадминтон. Ремонтът включва пълна подмяна на ВиК и електро-инсталациите, подовите настилки, стените, дограмата и вратите. Реконструкцията се отнася за помещения общо от около 560 кв. м, се разбира още от документите. т.е. ремонтът ще възлиза на 500 лв. на квадрат.

Срокът на изпълнение на строително-монтажните работи е 100 дни, а оферти се подават до 25 август. Документацията е подписана от изпълнителния директор на държавното дружество Андон Андонов, бивш депутат от ГЕРБ. Председател на Съвета на директорите на държавното дружество е Диан Червенкондев, също бивш народен представител от управляващата партия.

В началото на седмицата стана известно, че "Мини Марица Изток" са влошили финансовите си резултати за второто тримесечие на годината. При брутна печалба за първото тримесечие от 10.7 млн. лв, за периода януари-юни загуба е 18.368 млн. лв. Загубата се дължи на по-ниските с 35.9 млн. лв. приходи на годишна база и увеличението на разходите за материали и външни услуги.

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини