От х:

Днес в x:

В България няма условия за мафиoтски структури, заяви Младен Маринов

Средата за сигурност в България се отличава с относителна устойчивост и стабилност. Липсват признаците и условия за съществуването на емблематични, знакови престъпни структури на национално ниво и групировки от мафиотски тип, както и престъпни деяния с широк обществен резонанс. Това каза вътрешният министър Младен Маринов при откриването на конференция в СУ "Св. Климент Охридски" за противодействието на организираната престъпност.

Той посочи още, че в резултат на мерките и политиките, предприети от българските правителства и МВР, е постигнато стесняване на криминалните пазари и престъпните възможности, както и намаляване на шансовете за финансиране на престъпни групи.

Министър Маринов каза, че нито една държава не би могла да се справи с организираната престъпност, ако няма сътрудничество и тесни отношения между правоохранителните органи, научната общност и бизнеса.

Той изнесе данни, според които през 2018 г. у нас са разкрити четири нелегални фабрики за производство на цигари. По думите му през първите пет месеца на 2019 г. у нас са заловени 33 млн. къса нелегални цигари и е предотвратена щета за бюджета от над 6 млн. лева.

По линия на трафика на наркотици министър Маринов заяви, че България успешно си партнира с чуждестранните служби, а последния пример е разкритият канал за трафик на хероин чрез български куриери, по въздух, в куфари с двойно дъно. Иззетият хероин и наркотични вещества са били около 40 килограма.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Чи
    читател
    3 0
    16:15, 5 юли 2019
    Написана е поредица от книги "Шайка", нямало условия.
  • 2
    До
    Дон Хрристозо Мафиозо
    4 0
    17:30, 5 юли 2019
    Бать Бладене ти като говориш вярваш ли си та и ние да ти вярваме
  • 3
    На
    Нар
    2 0
    11:30, 7 юли 2019
    Те структорите са в парламента бре момче
Последни новини