От х:

Днес в x:

Най-голямата рок група (видео)

 В групата The Rockin' 1000  има рок музиканти предимно от Италия, но и от някои други страни - Канада, Мексико, Англия, Белгия, Испания, Австрия, Хърватия, Босна, САЩ, Германия, Гърция, Франция, Щвеция, България, Русия. Да не ви се вижда дълъг списъкът на страните, защото, както сочи името, в тази рок банда свирят и пеят над 1000 изпълнители по време на концертите им. Заедно.

Цялата тази мащабна организация е започната от Фабио Зафанини през 2015 с краундфондинг в Цесена в Италия, където е базирана и сега.  Така се събират 1000 рокаджии, които изпълняват заедно "Learn to Fly"  на Foo Fighters, за да поканят групата да посети града. И това наистина се случва на 3 ноември същата година. Видеото с 1000 рок изпълнители обаче набира над 32 милиона гледания и оттогава The Rockin' 1000 започват да организират концерти с масови изпълнения на песни от великата история на рока.

Уникалната масовка рок изпълнители прави самостоятелен концерт с 18 парчета през 2016 в Цесена, на който идва 15-хилядна публика. Вижте "Bitter Sweet Symphony" на The Verve на живо от този концерт във видеото.

Това лято The Rockin' 1000 са в Париж на 29 юни и във Франкфурт на 7 юли, съобщава официалният им сайт www.rockin1000.com​.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини