От х:

Днес в x:

„Port2Auto“ ще заведе 20 ученици от ПГТАТ „Н. Вапцаров“ на професионална практика в Португалия

    През лятото на 2020 г. ПГТАТ „Н. Вапцаров“ ще изпрати 20 ученици от специалностите „Автотранспортна техника“ и „Автомобилна мехатроника „на практическо обучение в гр. Барселос, Португалия.  Това става възможно, след като бе сключен договор с Центъра за развитие на човешките ресурси – София за реализирането на спечелен проект по Програма Еразъм+, съобщават от хасковската професионална гимназия.

    Проектът „Повишаване качеството на професионалната подготовка на младите автотранспортни техници чрез практика в Португалия“ /Port2Auto/ е по Ключова Дейност 1, сектор „Професионално образование и обучение“.

    Учениците ще участват в професионална практика в португалската компания „JOBAUTO“, специализирана в поправката и поддръжката на различни по вид автомобили.

    Младежите ще имат възможност да преминат стаж във високоразвита европейска страна и да се докоснат до най-модерните технологии в автотранспортната техника. Ще приложат наученото в училище, ще се запознаят с нови подходи в професията, ще се научат да боравят с модерна апаратура, съвременни инструменти, иновативни технологии и методи на работа.

    Благодарение на участието в международна мобилност учениците ще развият и своите социални умения – езикови компетентности, общуване и поведение в нова и непозната среда, ще се запознаят с историята и културата на далечна средиземноморска страна, член на ЕС. Освен домакинстващия град Барселос, учениците ще посетят Порто и Брага.

    Като резултат от участието си в проекта „Port2Auto“ младежите ще получат сертификати Европас Мобилност и такива за успешно преминатата практика.

    HaskovoNET

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      79
      7968079-8
      2 -2
      11:05, 18 юни 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 2
      Ха
      Хасковска жителка
      7 -5
      13:47, 18 юни 2019
      От цялата работа ще намажат най-много даскалите! Докато обучават учениците, даскали и даскалки начело с директорката ще хващат тен и загар по красивата португалска ривиера.
      • Az
        Az
        3 0
        10:38, 19 юни 2019
        Завистливи хора ...
    • 3
      Бо
      Борис Павлов
      7 -3
      14:39, 18 юни 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Tt
      ttt
      5 -3
      17:22, 18 юни 2019
      Евтина реклама за привличане на ученици, на която няма кой да се върже. Колкото и да е неприятно и Автото, и повечето техникуми в града затъват все-повече и повече. Създаването на защитени професии и маломерни паралелки , както и организирането на европейски стажове /екскурзиики/ не е правилния път. Истината е, че хора в града не останаха, няма и деца. Малкото останали предпочитат да учат в математическата и езиковата, и оттам към София или някъде навън
      • Би
        Бизнес
        3 0
        10:07, 19 юни 2019
        Даже да е реклама, какво и е евтиното? Хората спечелили проект по една от най-популярните европейски програми, при това точно в своята област.
        Какво евтино виждате в това? Защо да не информират за този успех тези, които се интересуват?
        И изобщо имате ли представа как се ходи на практика в друга европейска страна? Или просто така- от нямане какво да правите или за да очерните пишете коментари?
        Впрочем виждате ми се доста запознат с образователната система, така че в коментара Ви прозира нещо друго, което наистина е евтино.
    • 5
      Бих ги посъветвал така или иначе това ще е една екскурзия да посетят Барцелона и по специално къщите за гости на Бат Бойко и Лилянка Павлова на мама хубавицата дебелана
    • 6
      До
      Дон Мафиото от барса
      1 -2
      22:22, 18 юни 2019
      И там в съседство са темелите на ново строящата се в съседство лятна резиденция на другарката Ненова. Барабар и тя с герберите назад да не остане. Понеже инвестициите не стигат и няма за момента финансовата подкрепа на червените олигарси се е наложило да бръкне малко в партийната каса за целеви нужди. На личната и страница председателката на столетницата е обяснила. че няма нужда да подава оставка, защото по-този начин няма кой-да и търси сметка. От написаното на страницата и също става ясно че изборите са изгубените защото е престояла много във спа комплекси по време на кампанията, докато Бойко не си е губил времето. Пито - платено!
    Последни новини