От х:

Днес в x:

20 °C

Партиите ще връщат надвзети субсидии за три години назад

Партиите ще връщат надвзетите държавни субсидии за три години назад. Това реши парламентарната комисия по правни въпроси във вторник. 

Предложението на Министерския съвет одобриха 15 депутати. 

Преизчисляване на субсидиите ще се направи за периода 26 май 2016 г. - 30 април 2019 г. Срокът е такъв, тъй като има давност от три години. За момента не е ясно дали има надвзети субсидии и преди това. 

За надвзети субсидии съобщи "Шоуто на Слави", като посочи, че през 2018 г. партиите са получили не по 11 лева, а по 13,23 лева.

Върховната административна прокуратура потвърди изнесената информация и обяви, че ще разследва престъпление при определяне на партийните субсидии. 

ВАП сезира финансовия министър Владислав Горанов определи 30-дневен срок, в който започнат незабавни действия за събиране и възстановяване на изплатените в повече суми по годишните субсидии на правоимащите партии за периода 2016 г.– 2018 г.

Горанов оправда вземането на по-високи субсидии с несъвършенство на законодателството, което по думите му позволява преразпределяне на част от парите на партиите, които са влезли в парламента. 

По време на заседанието на правната комисия зам.-министърът на финансите Росица Велкова обяви, че методиката на изчисляване на субсидиите е една и съща от 2005 година насам - субсидията се определя чрез умножаване на действителните гласове по сумата за един глас, а след това цялата сума се разпределя пропорционално на партиите, които имат право да получат субсидия. 

Предстои законопроектът да се гласува и в пленарна зала. 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Тт
  ТТ
  0 0
  14:51, 5 юни 2019
  Той,Горанов ще събере парите пак от народа .Нали предложи в Брюксел за изравняване на акциза от малките обекти с този, на големите производители.В малките обекти акциза се плаща от народа,този,който си вари ракия от собствени плодове.Румъния предлага в тези обекти акциз да не се събира от народа,ние обаче сме по-големи католици и от папата.Нашият финансов министър казва, че в тези обекти се вари отровна ракия,но след като увеличи акциза, ракията ще стане качествена. /вестник 24 часа от 24 май 2019 год./

Хороскоп за 15.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
15 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
15 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
15 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
15 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
15 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
15 ное 2019
Последни новини