От х:

Днес в x:

Парламентът обсъжда предложението за 1 лев партийна субсидия

Депутатите се събират в парламента за първия си работен ден след Великден. В проекта за седмична програма за днес и петък са включени промените в Закона за политическите партии, внесени от "Има такъв народ", които предвиждат намаляване на годишната партийна субсидия от 8 на 1 лев за действителен глас.

От "Изправи се! Мутри вън!" предлагат промени в Закона за извънредното положение - добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните действия по събиране на публични вземания от гражданите по време на пандемията. От "БСП за България" искат промяна на Кодекса за социално осигуряване, с която се предвижда преизчисляване на старите пенсии от 1 юли тази година.

В дневния ред са включени и два проекта на решения. Единият на "Демократична България" - за създаване на временна комисия за проверка на строежите и обектите на територията на лесопарк "Росенец". Другият на БСП - с който да се възложи на Министерския съвет да осигури достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V".

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини