От х:

Днес в x:

Вода от Великден се излива от пожарен кран край блок

Изображение 1 от 3

    "От Великден насам не е спирало да тече. Подавахме няколко сигнала, но няма намеса досега". С тези думи хората от улица „Липа“ в Хасково описват ситуацията с теча от пожарния кран край блока на номер 51.

    Малко преди обед няколко възрастни жени са се събрали пред входа и почистват градинки. Те обясняват, че наливат водичка за цветята от хидранта. "Поне да се използва за нещо полезно и без това скъпата вода, която изтича“.

    Местните са подавали сигнали до няколко институции, но нямало реакция от никой досега. От ВиК- Хасково получиха сигнала от Haskovo.net и обещаха, че ще реагират.

    По принцип ключовете за противопожарните кранове, чиято цел е да се ползват, като най-близък източник на вода от местната водопроводна мрежа при ситуация на пожар, са в пожарникарите, обясниха от водното дружество. Вероятно при наливане на вода от конкретния кран той не е бил добре затворен, предположиха от там.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Гр
      грешка
      0 -1
      16:23, 16 май 2019
      Заглвието е с грешка!
    • 2
      Гр
      Грешка
      0 0
      19:38, 16 май 2019
      Еха,бързо реагирате.
    • 3
      Ни
      Никола
      2 0
      20:13, 16 май 2019
      Още края на април месец беше съобщено на ВИК за теча,но явно докато не стане публично не си мърдат пръста.
    • 4
      Съ
      съсед
      0 0
      12:32, 22 май 2019
      Водата от крана все още тече. Повече от месец денонощно се излива вода все едно са пуснати две чешми. Как така ВиК - Хасково не желаят тази вода да им бъде платена? Не е ли срамно цял месец да не можеш да намериш ключа за крана? Според официални статистики около 2 млрд. души на планетата живеят без постоянен достъп до питейна вода в къщите си. Ние вероятно сме богопомазани щом можем да си позволим да изливаме тази вода, без дори да я използваме. Как не ви е срам всички институции в града щом не можете да реагирате за един прост кран цял месец. Какво ще стане, ако има по-сериозен проблем?
    Последни новини