От х:

Днес в x:

Хасковлийка: Наклонено дърво може да се стовари върху минувачи

    За опасно наклонена липа сигнализира читателка на Haskovo.net. Дървото се намира пред блок 6 в хасковския квартал Орфей между входовете "В" и "Г".

    Според Маргарита Щерева, живееща в блока, дървото може да се стовари върху минувачи. "От тук ежедневно минават коли с по четирима или петима пътници. Не дай боже дървото да падне, на място ще останат хората. Тука непрекъснато играят деца, може голям сакатлък да стене", опасява се хасковлийката.

    Възрастната жена заяви, че не е подавала сигнал в институциите, тъй като не била наясно към кого трябва да се обърне. Тя обясни, че преди няколко години нейни съседи също искали дървото да се премахне, но някои от комшиите се противопоставили, защото им правило сянка в апартаментите и пред блока.

    Щерева обаче е на мнение, че липата трябва да се премахне, защото е опасна, още повече във ветровити дни като днешния. Тя припомни за падналото вчера дърво на булевард "Илинден". За щастие инцидентът се размина без пострадали хора.

    От общината заявиха, че е добре гражданите да подават сигнали на дежурните телефони, посочени на сайта на кметството. Допълниха, че служители от отдел "Екология" в администрацията ще извършат проверка на място, за да се прецени дали има реална опасност дървото да падне.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      На
      Нар
      5 -3
      16:02, 30 апр 2019
      Те общината, обичат да сеят дървета из целия град и целия кенан, ама колко опасни дървета има по кенана и из града.. Не ги е.бе....
      Не само да сеете дървета по проекти ами вземете и да ги следите господа общинари, че много ви стават черните точки с тея паднали огради и тополи... Лошо седларов много лошо...
    Последни новини