От х:

Днес в x:

9 °C

С „Младите в музиката” откриха обновената сцена на читалище „Заря”

  С концерт-спектакъла „Младите в музиката” бе открита обновената сцена на читалище „Заря” в Хасково. Проектът е на Камерен оркестър към община Хасково с диригент Цанислав Петков и Симфониета Враца.
  Преди спектакъла кметът на община Хасково Добри Беливанов заяви от обновената сцена, че за последните 3 години за ремонти в читалището са вложени над 700 000 лева. Една от най-големите инвестиции на общината е пълното обновяване на отоплението на залата. Над 220 000 лева от бюджета на общината струва подмяната на котела, газификацията, реконструкцията на отоплителната инсталация, подмяна на радиатори, така също е изградена климатизация и вентилация на залата.

  Повече от 30 години най-голямата подобна зала в Хасково не се използваше през зимата заради липса на отопление.

  Около 100 000 лева са вложени в ремонт на тоалетни и покрива на читалището. Община Хасково разработи и спечели финансиране по програма за Трансгранично сътрудничество „България – Гърция“ за близо 370 000 лева. С тези средства е доставено ново художествено осветление за сцената, така също ново звукотехническо оборудване. Подменена е изцяло сцената в залата.

  По друг проект е изградена рампа за достъп на хора с двигателни проблеми и е монтиран асансьор.
  Председателят на читалищното настоятелство Красимир Кръстев благодари на община Хасково и персонално на кмета Добри Беливанов за съдействието за обновяването на залата.
  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ке
   Кенанския Маймун
   8 -13
   21:32, 22 апр 2019
   Боци Маймуната е наредил преди изборите на Гербера... Виж коментара
   • Мн
    мн
    6 -2
    08:11, 23 апр 2019
    Много си зле, мозък нямаш маймунчо, правиш се на интересен, но си многа пр*ст. От къде толкова време и негативна енергия да пишеш глупости. Така на себе вредиш. Правиш се на смешник, но не си забавен.
  • 2
   Пр
   принцесата от Монако
   6 -6
   08:57, 23 апр 2019
   Чудесно е това,което е направено! Но.... защо този кмет не спомена кой осигури финансирането за обновлението ?Лесно е сега ,когато трябва да режеш лентички и да обираш овации!Други имат заслуги ,но бентли ги отстрани!

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
  27 яну 2020
  Последни новини