От х:

Днес в x:

Станишев вън от червената евролиста, Емил Георгиев последен в списъка

Шефът на кабинета на президента Румен Радев Иво Христов, който наскоро оглави и Стратегическия съвет към държавния глава, ще е на четвърто място в листата с кандидати за евродепутати на БСП. Президентът на партията на европейските социалисти Сергей Станишев не е включен в нея, съобщи Dnevnik.bg.

Листата е била утвърдена от Изпълнителното бюро на партия преди малко и предстои да бъде гласувана от Националния съвет. Има два варианта - листата да бъде одобрена в този й вид или опозицията да поиска тайно гласуване име по име, за да бъде включен и Станишев. Макар и с малко мнозинство изглежда, че листата ще бъде одобрена в този й вид, смятат социалист.

"Президентът е основният контрапункт срещу пълзящата автокрация в държавата, а БСП е единствената опозиция. Нормално е да приема", обяви Иво Христов на влизане на "Позитано" 20.

Сергей Станишев бе заснет да влиза в централната на БСП малко преди началото на заседанието. Не е известно дали е имал среща с лидера Корнелия Нинова, на каквато е бил поканен преди гласуването на листата. Попитан дали ще се бори за листата, Станишев каза, че ще се бори да има листа с кандидати с ясен социалистически и проевропейски опит. Той определи тази листа като подарък за ГЕРБ. Според него кампанията по номинациите е била фарс, но се води друга - да се покажат различията между БСП и ПЕС. Тогава въпросът за БСП бил: "А що дирите там?".

След водача Елена Йончева на второ място е дългогодишният зам.-председател на БСП Янаки Стоилов, който не бе кандидат за депутата на последните парламентарни избори заради изискването на Корнелия Нинова за мандатност. На трето място е зам.-председателят на партията Деница Златева.

Досегашните евродепутати Петър Курумбашев и Георги Пирински не са в листата, а Момчил Неков е на неизбираемото седмо място. На пето място е депутатът проф. Румен Гечев, който бе вицепремиер в кабинета на Жан Виденов. На неизбираеми места са колегите му Петър Витанов и Димитър Данчев.

Шести в листата е бившият зам.-министър на образованието Иван Кръстев, който бе кандидат за депутат на миналите избори. На девето място е зам.-председателят на клуб "Милениум" Цветелина Пенкова, а на десето - журналистът Велизар Енчев, който бе депутат от НФСБ и в момента води предаване по телевизията на БСП. В листата е и автомобилният състезател Крум Дончев. На последно място е Емил Георгиев от "Екогласност".

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (30)

  • 1
    🇧🇬
    🇧🇬
    40 -25
    13:26, 14 апр 2019
    Абе тоя руски сопол Елена Йончева, първа в листата на БСП, не беше ли с повдигнато обвинение за пране на пари в особено големи размери!?!?!!!!!
    • Eлена е китка, ама виж Емо Георгиев.Нашо момче от ДС и бивш шеф на Дидо и Росица Гаргови, когато бяха спонсори в неговата партия.Няма бягане от стари партийни кадри.Дори с памперси , пак драпат за власт.Бог да пази България !!!
    • Бс
      БСП се самоуби
      25 -9
      16:21, 14 апр 2019
      Бре! Путин си наредил евролиста! Избраниците отиват с мисия да извадят България от ЕС и НАТО. Ха гласувайте за тях, червени тъпанари!
    • Бл
      Благодарен
      21 -6
      17:11, 14 апр 2019
      Трябва да сме много благодарни на Милийончев за стореното за града!Пари няма, скандали бол.Себе си оправяше.Асковлии вълци ги яли.
    • Пу
      Путин
      8 -8
      20:55, 14 апр 2019
      НЕ! Това е Елена Йончева,която осъди премиерският сопол ,строителят на разпадащи се магистрали,босът на имотната мафия ген,Бойко Борисов ЗА КЛЕВЕТА!!!
  • 2
    Ив
    Иван Райчев
    38 -8
    13:47, 14 апр 2019
    Повръща ми се от комунистите.
  • 3
    Ян
    Янко Митев
    28 -7
    13:47, 14 апр 2019
    За който и да гласуваш трябва предварително да се заплюеш в огледалото!
    • Ту
      Ту144
      34 -4
      13:54, 14 апр 2019
      Интересно, в партията не могат да се разберат, българските интереси ще защитават...
  • 4
    Ве
    Веспрем Юнайтед
    21 -6
    14:06, 14 апр 2019
    Тоя съветски сопол,жив ли е още.Сер гей.
  • 5
    Ке
    кенанския лъв
    24 -4
    14:58, 14 апр 2019
    Всичките са маскари, но най-лошото е че ще работят активно за разпадането на евросъюза!
  • 6
    Ре
    реалист
    30 -8
    15:33, 14 апр 2019
    Тези не отиват в Европа да защитават интересите на България а за пари 18000 евро заплата това е наградата където плюят от сутрин до вечер против другите Те защитават руските интереси и са против Европейския съюз и НАТО долни измекяри който гласува за тях е против България да е в Европа
  • 7
    Ми
    Мизерия
    39 -1
    15:43, 14 апр 2019
    Тоя Емил пак се е набутал, подла предателска дребна душичка
    • Ня
      Някога
      22 0
      17:14, 14 апр 2019
      Влах.Някога влах ако се върне от служба без поне една нашивка не може се ожени.
  • 8
    Бе
    Бен Търпин
    12 -26
    15:59, 14 апр 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Бс
      Бсп Гей
      4 -4
      06:33, 15 апр 2019
      Как да няма гейове,бе? Крумчо и Сер Гейчо какви са? И кой гласува първи за Истанбулската конвенция в Европарламента,а? Я да видим? БСП! В никоя друга партия няма гейове освен във вашата! И ти ще гласуваш за БСП,защото си си просто един тъп червен комунист!
  • 9
    Из
    ИЗМЕКЯР
    36 -2
    16:42, 14 апр 2019
    Емил Георгиев ти си най-големият червей ,който години наред се прави на политик ….
    Когато беше председател на Общински съвет години наред ,какво направи ? На всички избори гледаш да се прикрепиш към някоя партия , на последните избори беше кандидат за народен представите от БСП в София,но не се получи.

    https://bg.wikipedia.org/wiki/Емил_Георгиев_(политик)

    Агент на ДС 'Станислав', може ли да си толкова тъпо копеле ,след това да кръстиш сина си с твоя псевдоним.
    Зет ти Иван, когато участваше в телефонни измами и крадеше от бедните клети баби и дядовци ,нищо не каза. Нищо чудно ти да му даваше информация кой е бил по-заможен . Всичко ,което правиш не е ,за да бъдеш полезен на обществото ,а защото догодина има избори и сега гледаш да клатиш ,където можеш.
    И последно Федерация на потребителите в България ,на която ти си уж председател е неправителствена организация , сдружение в полза на обществото със седалище Хасково, това не е държавен орган ,ти си едно нищо ,като твоята федерация има още няколко :

    -НПО - АСОЦИАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
    -НПО - БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ АКТИВНИ ПОТРЕБИТЕЛИ
    - Национална асоциация "Защита на потребителите" /НАЗП/
    -НПО - Федерация на потребителите в България
    Всеки нещо си създава и раздухва смях смях

    КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ /КЗП/ е съвсем друго нещо,но драгите читатели четат това, което им се предоставя.
    • Сс
      Ссср
      5 -2
      06:47, 15 апр 2019
      От Влах какво очакваш от вратата го пъдиш влиза през прозореца . Емилчо не е Българин а фурнаджийска лопата
  • 10
    Ха
    Хасковският Хамелеон
    34 -3
    16:56, 14 апр 2019
    Дойдоха избори и Емилчо Георгиев отново излезе под червената светлина на БСП. След изборите го играе деполитизирана личност , която се бори със зъби и нокти срещу ГЕРБ в полза на обществото,но уви избори дойдоха и пак се наложи да облече червените дрехи. Ако случайно нищо не се получи , ще се скрие за месец два и започва да пуска сигнали и медийни изяви срещу властта ,които и да са те. Това ли е най-кадърният кадър на БСП в хасковска област ? Със сигурност не , но е доказан безскрупулен,нагъл и безочлив тип, който за да бъде във властта е готов на всичко. Поръчковите изяви за него са запазена марка. За толкова години в политиката той не е допринесъл с нищо, абсолютно нищо.
    Само заради Емил Георгиев, моят гласи НИКОГА няма да отиде към партията ,която представлява.
    Хасковският Хамелеон - Емил Георгиев !
  • 11
    🇧🇬
    🇧🇬
    25 -2
    17:41, 14 апр 2019
    Ха ха ха... Курнела Нинова току що е
    била бламирана от пленума на БСП... Другарето и я заставили да промени листата, като вкара Сергей и да извади от нея любовника си Крум Дончев........ Имало нелицеприятни моменти... Кирил Добрев нарекъл Явор Куюмджиев,, цървул".. Пленумът продължава... Дано се изпотрепят тези червени изчадия, та да стане света по-хубав.!
  • 12
    Та
    ТаШакаЗулу
    20 -7
    18:01, 14 апр 2019
    Точно тая Йончева нещо да е направила за Хасково....понеже нали хасковлии я избраха? Иначе устата й е голяма ма за 5 стинки работа не е свършила. Дори Борката Иглев сигурно направи повече за Хасково! Цвете била... по-скоро трън
  • 13
    Бс
    БСП се самоуби
    17 -4
    18:39, 14 апр 2019
    Забелязвам, че тук е чисто от червени прасета. Очаквам след малко, когато се освободят от Ком-събранието да налетят като мухи лайнарки.
  • 14
    Д-
    Д-р Радева
    15 -6
    18:39, 14 апр 2019
    Ленчето се прави на интересна с подправена флашка. Другия път да си поръча флашка вибратор!
    • Бс
      БСП се самоуби
      11 -3
      18:57, 14 апр 2019
      Ааа недей, че все потъват някъде и се губят на дълбоко.
  • 15
    Ве
    Ветеран
    13 -2
    18:54, 14 апр 2019
    Не гледайте вече Бсп те са вече изчерпани до краен предел те лидера на пес техен човек и не го зачитат не че и той е китка ама в европа е там ще го подиграват че в неговата държава и партия го нещат тва са алчни подли червени прасета които изядоха България и още са гладни бахти наглите.Гледайте напред те ги забравете от те не чакайте нищо все едно от умрял писмо тва са те.
  • 16
    Pr
    prokoba
    13 -1
    18:56, 14 апр 2019
    ГНУСНИ, ГНУСНИ сте всички политици........думите са излишни за такива като вас......пак се пренаредихте и почнахте с обещанията .............
  • 17
    На
    Наблюдател
    13 0
    20:21, 14 апр 2019
    От така нагласената листа стойностен е Янаки Стоилов, останалите са ясни. Елена е острието на кака Корни, Гечев отново фигурира на избираемо място, след като през 1997 г. си измиха ръцете с Виденов. Ние помним, по-младите гласоподаватели да четат близката история, за да не сглупят при гласуването. Основният мотив на всички са парите. Помнете и Бареков, който преди 5 години подлъга доста народ. Така че всеки трябва да мисли с главата си, онази която е на раменете му!
  • 18
    Ко
    комунист
    10 -3
    01:58, 15 апр 2019
    Щях да гласувам за БСП, само и само да не е за ГЕРБ.
    НО НЕЕЕЕ
    Щом се асоциират с главореза емал георгиев и ******* му аншка хуманян - никога!!!!! Толкава хора е пратил в Белене, толкова човешки съдби е съсипал. Щом БСП трърди, че е от техните - съжалявам. Има Патриоти, ДПС, Герб -Който и да е от тях по-добрре от убиеца ЕМИЛ ГЕОРГИЕВ!!!!!
    • Ха
      ХАСКОВЛИЯ
      5 -1
      08:53, 15 апр 2019
      Кой нормален човек ще стои пред компютъра в 2 часа през нощта и ще пише глупости под прикритие.Мога да кажа, че само един комплексиран алкохолик е способен на подобно нещо...... то за друго акъл се иска.
  • 19
    Ке
    Кенанския Маймун
    4 0
    07:43, 15 апр 2019
    Кючекчийките на бей Джолан от ГРОБ , ронят сълзи за украински евреин
    ....
    Боже , боже , прибери си вересиите :))
  • 20
    Бе
    Бен Търпин
    3 -3
    11:21, 15 апр 2019
    Край бесепарите изгубиха моя глас, бивш комунист, бивша курва и бивш негър няма. Така че герберасите дето са 99% бивши комуняги да не се правят на големи демократи. Жалко , няма нито за кого, нито против кого /т.е. против всички/ да гласувам , е ще ида да бера гъби както казваше Бъки тъпанарчето, пардон седесарчето . Изборите ще минат без мен , макар да ми се струва , че с неучастието наливам в нечия мелница вода , но "СЕ ЛА ВИ" както казват франсетата.
Последни новини