От х:

Днес в x:

45 стрелци ще спорят за Купа "Диана" в Хасково

    Официална тренировка по спортна стрелба се проведе днес, ден преди началото на турнира Купа "Диана" в Хасково.

    Състезанието ще се проведе в събота и неделя в стрелкови комплекс "Диана". То включва дисциплините "Ский" и "Трап". В него ще участват общо 45 състезатели от 12 клуба от страната и Гърция, съобщи главният съдия Йордан Йорданов, който е и председател на Съдийската колегия към Българската федерация по Скийт и Трап.

    В надпреварата "Скийт" ще се съревновават 25 души. Сред тях са двама представители от клуба на домакините "Диана". Това са Калоян Тонев, който е част от част от младежкия национален отбор на България и Жеко Бонев, който е бивш национален състезател и ще се съревновава в групата на мъжете. Претендентите ще стрелят по 125 мишени от дистанция 68 м, плюс-минус 1 м. В тази група има една представителка на нежния пол от Казанлък и трима състезатели от южната ни съседка.

    В надпреварата по "Трап" ще се състезават 20 души. Клубът на домакините ще бъде представен от Петко Петков. Участниците ще стрелят по 125 мишени от дистанция 76 м, плюс-минус 1м.

    Награждаването на победителите ще бъде около 14 часа в неделя.

    До края на годината Хасково ще бъде домакин на още две състезания по спортна стрелба. В периода между 19 и 21 юли ще се проведе финал на дисциплината "Двоен трап", а от 27 до 29 септември ще бъде финала на Купа България.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини