От х:

Днес в x:

Изграждането на кладенците в Хасково със забавяне, но без нарушения

Изображение 1 от 2

    Има констатирано забавяне по изграждането на дублиращите кладенци за питейна вода в Хасково, за които правителството отпусна близо 2 млн.лв. За това обаче няма да има санкции. Това посочи при посещението си в Хасково министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя уточни, че в процеса на проверката, която воденото от нея ведомство извърши не са намерени нарушения.

    Проверката започна по разпореждане на премиера Борисов през януари.

    Строежът на алтернативни кладенци се наложи заради кризата с урана във водата на Хасково.

    След като приключат процедурите по вземане на проби от тези кладенци, ще стартира и пускането им в действие, посочи министър Аврамова.

    МРРБ министърът пристигна в Хасково за среща с кметовете, представители на общините и институциите за дискусия по темата“Европа-наш дом. На нея бяха обсъдени въпроси, свързани финансирането по Програмата „Региони в растеж“. 

    Всяка една инвестиция, която се прави е много важна, но добрата инфраструктура води след себе си и икономически растеж на регионите, подчерта на срещата министър Аврамова и даде като пример Пловдив и развитието на индустриалната зона там след изграждането на АМ Марица.

    В момента в Хасковско се изпълняват проекти по рехабилитацията на второкласна и третокласната пътна мрежа. В областта се ремонтират 23 отсечки с обща дължина 360 километра.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (15)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      35 -6
      17:23, 4 апр 2019
      Залагам 5 лева ,
      че Бай Баньо от Банкя
      ще ви изкъпе преди изборите като Селянин шопар преди Коледно погребение :))
      • Ge
        Gergi
        21 -6
        22:27, 4 апр 2019
        Хубаво гръмнахте ГЕРБ ама не уцелихте. Ората не са като вас, е затова Беливанов ви се опъна. Не ви трае игрите. Нали уж имало нарушения, не знам какво трябва да се направи бюрократично за да станат тия кладенци ама като знам колко папки хартийки ми издавате за къща с две стаи..осем месеца оправям документи. Не се учудвам грам за това забавяне. Огледайте се и вижте, че хората не ви искат, задушихте бизнеса нахакахте бюрократични процедури за всичко чак на общината щом пречат...смятайте за редовия гражданин.
      • Ra
        Rafa
        11 -17
        22:36, 4 апр 2019
        Герги ти нормален ли си? Ако наистина оправяше къщ... Виж коментара
      • По
        Победител
        8 -1
        04:50, 5 апр 2019
        Е пак е по добре от крушовската кобила.тя ще ви замръзи във фризера.справка куба живее в 50-те на миналият век.
    • 2
      На
      Наблюдател
      33 -3
      17:43, 4 апр 2019
      Ако растежът на икономиката в областта ще е същия като качеството на магистралата от Крепост до Оризово , дето сто пъти я поправят и пак пропада , то тогава този растеж ще е със знак "минус".
    • 3
      Ха
      Хасково
      31 -4
      18:50, 4 апр 2019
      Погледнете уважаеми съграждани има ли истински бизнес и кои са обществеността на Хасково, държавната, местната администрация и псевдо-бизнесмени назначени от ПАРТИЯТА НА БОРИСОВ!
      По хасковски казано АШКОЛСУН, АФЕРИМ ви на кадрите на партията на Борисов!!!
    • 4
      Ма
      мастикаджия
      30 -6
      18:55, 4 апр 2019
      Стига сте ни навирали в очите това нещо Станиславчо.Ако ГЕРБ иска Беливанов пак да е кмет ,да издигне кандидатурата на това човече.Честито Дедо,втори мандат.
    • 5
      Вл
      владиката НИКОЛА
      34 -8
      19:25, 4 апр 2019
      евгения ангелова цигарената принцеса на тати ,умното надменно станчо търговеца на ромски гласове ,мАСОНА добревв-кадровика,Танчето Захариева миндила обвързана с Стаматчев /общинските съветници от герб построиха с свои пари като дарители ЦЪРКВАТА в Орфей, всеки дари заплатите си от по 5000-7000 лева месечно. кРАДЕЦ ДО КРАДЕЦ,тарикат до тарикат,баклук до баклука.
    • 6
      00
      002
      22 -3
      19:48, 4 апр 2019
      Ми тия са комунисти- атеисти, как да чакаш от тях благоугодно дело.
    • 7
      Бу
      буден гражданин
      12 0
      23:16, 4 апр 2019
      Каква рехабилитация на пътища-незнам кой трябва да следи дейността на фирмите ангажирани с тази дейност,но,моля съответните органи о време да вземат мерки.Преди месец маркираха с жълтичко местата за преасфалтирани по участъка Болярово-Мин.Бани.За има няма 10 дни започна къртене,кърпене на тези места.Оставиха си ръцете пишман майсторите.Отбиват номер,пътя е все така неоправен,на места дори тези жълтинки не ги отразяват,не къртиха,не асфалтираха всичко ,което беше за ремонт.Отделно,че асфалта така го положиха,че като караш те тресе,все едно че ровеве прескачаш. Докога питам ще търпим,ще плащаме подобни дейности,отбиване на номер.Това не е качествен ремонт!!!Моля,елате и преценете сами!Ако и другите места където има ремонти са асфалтирани така,аман от строители и контрольори.По този път Болярово-Мин.Бани дейността се "извършва "от фирма АБ-по-скоро имитират дейност.
    • 8
      Ше
      Шекспир
      11 -2
      07:50, 5 апр 2019
      Тоя брадясалия дет си е турил кърпичка в джобчето на сакото и се е разпасал кат пиян кум на сватба кой е?
    • 9
      Бо
      Бостанджия
      13 -2
      07:53, 5 апр 2019
      Тати отново ще даде 300 хиляди и Евгения ще си е депутат, а вие ще духата супата мръсни комунисти.
    • 10
      Iv
      Ivan
      8 -1
      08:27, 5 апр 2019
      Антончо ,кога ще се научиш да не ходиш с хавлиени чорапи по такива събирания !!!!Още живееш в соца ...И искам да излезнеш публично и да кажеш колко имтота си присвоил ти и твоята лява ръка ???
    • 11
      Jo
      John
      2 0
      09:25, 5 апр 2019
      приказки под шипковият храст!
    • 12
      Жа
      Жаден
      0 0
      22:12, 29 ное 2019
      И каква, все пак, беше причината за 2-годишното забавяне?
      Един сондаж в личен двор се прави минимум за 4-5 дни.Това не е сондаж в личен двор, но чак пък 730 дни !?

    Още новини

    Последни новини