От х:

Днес в x:

-2 °C

ЦИК решава за състава на РИК-Хасково на евровота, партиите не се разбраха

Изображение 1 от 2

  Централната избирателна комисия ще реши състава на Районната избирателна комисия в Хасково за провеждането на Евроизборите на 26 май. Това ще стане на база на протоколите от днешните преговори на партиите в Областна администрация, тъй като преговарящите, излъчени от политическите сили, не се разбраха за председателското, секретарското и двете заместник-председателски места в комисията.

  С пълномощно от губернатора срещата води заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. На нея присъстваха парламентарно представените политически партии и коалиции ГЕРБ, „БСП за България“, ДПС, Воля, ББЦ, Обединени патриоти-НФСБ, Атака, ВМРО .

  15 са местата в РИК на 29-ти Многомандатен избирателен район. ГЕРБ имат право на 5 от тях, „БСП за България“ на четирима членове, Обединените патриоти на двама, Воля и ДПС на по едно място. В преговорите по закон имат право да участват и партии, които не са парламентарно представени, но имат свой представител в настоящия парламент на Европа.

  ГЕРБ поиска председателското място с предложение то да бъде заето от юриста Веселина Тенчева, БСП също заявиха позицията с предложение за Атанас Янчев, от ДПС също излъчиха кандидат, отново юрист-Лейля Елмаз.

  В хода на дебата, от БСП, с преговарящ политическият организатор Ленко Петканин, придружен от Михайл Лисков и депутата Никола Динков обявиха, че ако не получат мястото на председател, то с кандидатурата за него играят за това на секретар. Те все пак бяха готови на отстъпки и направиха предложение към преговарящия за ГЕРБ -Милена Трендафилова да получат председателското, БСП да вземат секретарското място. За ДПС предложиха да остане едната заместник-председателска позиция. Областният лидер на ДПС, който беше преговарящ от страна на Движението Ерджан Юсуф обаче категорично отхвърли това предложение.

  От партията на Марешки “Воля“ Златко Костов обяви претенции в РИК Хасково да има заместник-председател от тази политическа сила.

  Големият спор в преговорите се развихри от вътрешните недоразумения при Обединени патриоти-ФНСБ, които заявиха също претенции за едно от двете заместник-председателски места.

  В преговорите участваха трима представители на коалицията: от Атака, от НФСБ и от ВМРО. ВМРО обаче от своя страна имат споразумение и с ББЦ и представиха кандидат от името на Барековата партия-Ростислава Жекова.

  Областният координатор на Атака Дияна Димитрова и Евгини Налбантов от НФСБ предложиха също свой кандидат за заместник-председател, но от името на коалицията, за което и двамата представиха пълномощни като представители. Цветан Николов е предложението на Атака, а на НФСБ-икономистката Десислава Балтова. Стана ясно обаче, че от коалицията може да има само едно предложение за исканата позиция. Двамата преговарящи не не успяха да се разберат помежду си и така останах без кандидат.

  След повече от час дебати преговарящите на стигнаха до резултат по нито една от позициите в Районната избирателна комисия. Така в срок до 30- ти април областният управител ще изпрати протоколите от срещата в ЦИК. А от там трябва да определят състава до 5-ти април.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ке
   Кенанския Маймун
   26 -5
   13:05, 28 мар 2019
   Губернатора на Каунланд пуснал заместничката , а той блъска джобен тенис :))
  • 2
   +-
   +-
   5 -2
   16:29, 28 мар 2019
   Партийни представители, сър.

  Хороскоп за 24.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
  24 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
  24 яну 2020
  Последни новини