От х:

Днес в x:

11 °C

ЦИК решава за състава на РИК-Хасково на евровота, партиите не се разбраха

Изображение 1 от 2

  Централната избирателна комисия ще реши състава на Районната избирателна комисия в Хасково за провеждането на Евроизборите на 26 май. Това ще стане на база на протоколите от днешните преговори на партиите в Областна администрация, тъй като преговарящите, излъчени от политическите сили, не се разбраха за председателското, секретарското и двете заместник-председателски места в комисията.

  С пълномощно от губернатора срещата води заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. На нея присъстваха парламентарно представените политически партии и коалиции ГЕРБ, „БСП за България“, ДПС, Воля, ББЦ, Обединени патриоти-НФСБ, Атака, ВМРО .

  15 са местата в РИК на 29-ти Многомандатен избирателен район. ГЕРБ имат право на 5 от тях, „БСП за България“ на четирима членове, Обединените патриоти на двама, Воля и ДПС на по едно място. В преговорите по закон имат право да участват и партии, които не са парламентарно представени, но имат свой представител в настоящия парламент на Европа.

  ГЕРБ поиска председателското място с предложение то да бъде заето от юриста Веселина Тенчева, БСП също заявиха позицията с предложение за Атанас Янчев, от ДПС също излъчиха кандидат, отново юрист-Лейля Елмаз.

  В хода на дебата, от БСП, с преговарящ политическият организатор Ленко Петканин, придружен от Михайл Лисков и депутата Никола Динков обявиха, че ако не получат мястото на председател, то с кандидатурата за него играят за това на секретар. Те все пак бяха готови на отстъпки и направиха предложение към преговарящия за ГЕРБ -Милена Трендафилова да получат председателското, БСП да вземат секретарското място. За ДПС предложиха да остане едната заместник-председателска позиция. Областният лидер на ДПС, който беше преговарящ от страна на Движението Ерджан Юсуф обаче категорично отхвърли това предложение.

  От партията на Марешки “Воля“ Златко Костов обяви претенции в РИК Хасково да има заместник-председател от тази политическа сила.

  Големият спор в преговорите се развихри от вътрешните недоразумения при Обединени патриоти-ФНСБ, които заявиха също претенции за едно от двете заместник-председателски места.

  В преговорите участваха трима представители на коалицията: от Атака, от НФСБ и от ВМРО. ВМРО обаче от своя страна имат споразумение и с ББЦ и представиха кандидат от името на Барековата партия-Ростислава Жекова.

  Областният координатор на Атака Дияна Димитрова и Евгини Налбантов от НФСБ предложиха също свой кандидат за заместник-председател, но от името на коалицията, за което и двамата представиха пълномощни като представители. Цветан Николов е предложението на Атака, а на НФСБ-икономистката Десислава Балтова. Стана ясно обаче, че от коалицията може да има само едно предложение за исканата позиция. Двамата преговарящи не не успяха да се разберат помежду си и така останах без кандидат.

  След повече от час дебати преговарящите на стигнаха до резултат по нито една от позициите в Районната избирателна комисия. Така в срок до 30- ти април областният управител ще изпрати протоколите от срещата в ЦИК. А от там трябва да определят състава до 5-ти април.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ке
   Кенанския Маймун
   26 -5
   13:05, 28 мар 2019
   Губернатора на Каунланд пуснал заместничката , а той блъска джобен тенис :))
  • 2
   +-
   +-
   5 -2
   16:29, 28 мар 2019
   Партийни представители, сър.

  Хороскоп за 08.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
  08 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
  08 дек 2019
  Последни новини