От х:

Днес в x:

13 °C

ЦИК решава за състава на РИК-Хасково на евровота, партиите не се разбраха

Изображение 1 от 2

  Централната избирателна комисия ще реши състава на Районната избирателна комисия в Хасково за провеждането на Евроизборите на 26 май. Това ще стане на база на протоколите от днешните преговори на партиите в Областна администрация, тъй като преговарящите, излъчени от политическите сили, не се разбраха за председателското, секретарското и двете заместник-председателски места в комисията.

  С пълномощно от губернатора срещата води заместник-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. На нея присъстваха парламентарно представените политически партии и коалиции ГЕРБ, „БСП за България“, ДПС, Воля, ББЦ, Обединени патриоти-НФСБ, Атака, ВМРО .

  15 са местата в РИК на 29-ти Многомандатен избирателен район. ГЕРБ имат право на 5 от тях, „БСП за България“ на четирима членове, Обединените патриоти на двама, Воля и ДПС на по едно място. В преговорите по закон имат право да участват и партии, които не са парламентарно представени, но имат свой представител в настоящия парламент на Европа.

  ГЕРБ поиска председателското място с предложение то да бъде заето от юриста Веселина Тенчева, БСП също заявиха позицията с предложение за Атанас Янчев, от ДПС също излъчиха кандидат, отново юрист-Лейля Елмаз.

  В хода на дебата, от БСП, с преговарящ политическият организатор Ленко Петканин, придружен от Михайл Лисков и депутата Никола Динков обявиха, че ако не получат мястото на председател, то с кандидатурата за него играят за това на секретар. Те все пак бяха готови на отстъпки и направиха предложение към преговарящия за ГЕРБ -Милена Трендафилова да получат председателското, БСП да вземат секретарското място. За ДПС предложиха да остане едната заместник-председателска позиция. Областният лидер на ДПС, който беше преговарящ от страна на Движението Ерджан Юсуф обаче категорично отхвърли това предложение.

  От партията на Марешки “Воля“ Златко Костов обяви претенции в РИК Хасково да има заместник-председател от тази политическа сила.

  Големият спор в преговорите се развихри от вътрешните недоразумения при Обединени патриоти-ФНСБ, които заявиха също претенции за едно от двете заместник-председателски места.

  В преговорите участваха трима представители на коалицията: от Атака, от НФСБ и от ВМРО. ВМРО обаче от своя страна имат споразумение и с ББЦ и представиха кандидат от името на Барековата партия-Ростислава Жекова.

  Областният координатор на Атака Дияна Димитрова и Евгини Налбантов от НФСБ предложиха също свой кандидат за заместник-председател, но от името на коалицията, за което и двамата представиха пълномощни като представители. Цветан Николов е предложението на Атака, а на НФСБ-икономистката Десислава Балтова. Стана ясно обаче, че от коалицията може да има само едно предложение за исканата позиция. Двамата преговарящи не не успяха да се разберат помежду си и така останах без кандидат.

  След повече от час дебати преговарящите на стигнаха до резултат по нито една от позициите в Районната избирателна комисия. Така в срок до 30- ти април областният управител ще изпрати протоколите от срещата в ЦИК. А от там трябва да определят състава до 5-ти април.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ке
   Кенанския Маймун
   26 -5
   13:05, 28 мар 2019
   Губернатора на Каунланд пуснал заместничката , а той блъска джобен тенис :))
  • 2
   +-
   +-
   5 -2
   16:29, 28 мар 2019
   Партийни представители, сър.

  Хороскоп за 27.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Случващото се днес ще ви покаже по свой начин какви трябва да бъдат действията ви за напред, за да успявате. Така, че се вглеждайте и разчитайте знаците. Приятна изненада ви очаква в следобедните часове. Среща с човек, когото харесвате, но никога не ви е стигала смелост да му го признаете.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отношенията ви с някого ще се задълбочат и ще търсите общи пътища за изява. Пътуванията ви ще преминат спокойно, ако сте подготвени, но вие по-добре от всеки друг знаете това. Проявете твърдост в исканията си и не отстъпвайте за нещата, които са важни за вас. По-задълбочено ще обмисляте предстоящо начинание, на което възлагате големи надежди.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Задачите си днес ще решавате без особени затруднения. Осигурете си повече време за себе си. Не пропускайте да сте тактични с близките си, така ще избегнете недоразумения и сблъсъци. Обърнете внимание на нещата, които вълнуват децата ви. Говорете с тях открито и, като с равни.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чудесен ден за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творческа дейност. Имате особено изострена чувствителност днес и това ви помага да усещате и претворявате по много интересен начин нещата. Ваш приятел се нуждае от съвет. Обърнете внимание и на здравето си. Можете да направите нещо за да предотвратите по-сериозни проблеми.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Желани промени ще направят някои от вас истински щастливи. За едни те са свързани с ново работно място, други ще открият любовта и с нея ще продължат пътя си напред. Ще видите мечтата си осъществена и това ще ви мотивира да работите и да се раздавате до край. Финансите ви също ще се повишат, предстоят ви хубави дни.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е успешен, ако съумеете да не насилвате нещата и оставите всяко нещо да дойде с времето си. Работата няма да ви създава проблеми, дори ще се учудите от късмета си. Ваш близък има нужда от емоционална подкрепа, дайте му я.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите професионализъм и ще се включите активно в служебните дела. Личните няма да останат пренебрегнати, ще съумеете да се включите в сроковете. Настроението ви ще е добро и ще ви позволи да забравите за досегашните си притеснения, голяма част от които се оказват съвсем неоснователни.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес са възможни непредвидени развития в делата ви, породени от чужди грешки. Ще се съобразите с даденостите, но няма да пренебрегнете и интересите си. Не бъдете прекалено критични към началниците, за да не последват нежелани събития. Любопитството ви ще надделее в една ситуация и това може да ви изиграе лоша шега.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Прекалената ви ангажираност ще ви създаде умора и отегчение, но ще се справите. Няма да ви липсва подкрепа и с общи усилия ще придвижите напред започнат проект, на който възлагате големи надежди. При работа с документи не се подписвайте, преди да сте наясно със съдържанието. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Твърде възможно е днес да сте повече заети с работа, свързана с други хора, отколкото със собствените си ангажименти. Трудно можете да откажете помощ на близък човек, но нека това не е за сметка на вашата работа. Добре ще е, ако спазите уговорените срокове и се постараете да свършите поетите уговорки. Вечерта ще попаднете на доста интересно мероприятие.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предчувствията ви за този ден ще се окажат верни, затова можете спокойно да се доверите на интуицията си. Работата ви се развива дори по-добре отколкото сте очаквали, но вашите усилил в тази насока наистина са впечатляващи. Срещите ви днес ще ви донесат особено удовлетворение, тъй като успявате да постигнете голяма част от целите си.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще инициирате разработване на проект, имащ добри перспективи за развитието ви като професионалисти, а също и в материалната сфера. Знаете какво искате и как да го постигнете, което ще бъде благоприятствано и от участието на други специалисти. С гражданската си позиция ще привлечете вниманието на хора, от които зависят много неща в държавата.
  27 фев 2020
  Последни новини