От х:

Днес в x:

Измамиха администрацията с продажба на общинско жилище

  За далавера с продажбата на жилище общинска собственост съобщи шефът на Дирекция "Икономика и стопански дейности, управление на общинска собственост" в местната администрация на Хасково Янко Петев.

  Прокуратурата е започнала проверка преди около месец, след сигнал към полицията от страна на общината за вероятната измама, посочи Петев.

  Става въпрос за общинско жилище на бул. „Васил Левски“ № 30.

  Засечката, че има нередност, е станала в началото на годината, обясни шефът на имотите в общината. Тогава от администрацията изпратили на настанения на адреса наемател Асен Стоянов покана за доброволно изплащане на закъснели около половин година наеми. В общината човекът идва, но не за да си плати дължимото, а за да представи договор за покупко-продажба на апартамента, в която е настанен от години. Посочва, че нищо не дължи на общината, понеже вече е собственик на жилището.

  Според Петев, най-вероятно в далаверата е замесен общински служител. Но кой е той не желае да посочи, съобщил е името, за което се съмнява, на органите на реда.

  Подозренията за вероятно участие в измамата на човек от администрацията тръгват заради факти още от пролетта на миналата година. Сагата с имота е от април 2018-та. Тогава Асен Стоянов подава в деловодството на местната администрация писмена молба за закупуването на общинския апартамент, който обитава над 20 години. „Колегите започват подготовката на всички документи, необходими да се стигне до продажбата, включително са поискани от наемателя и декларации за притежавани средства и за произхода им.“, разказва Петев.

  Докато се подготвя документацията обаче, тъй като евентуална продажба може да стане само с решение на Общинския съвет, изтича договорът за наем на Асен. През юни от общината му го подновяват. На 14-ти юли обаче човекът подава отново в деловодството искане, този път, за да бъде прекратена процедурата по продажбата. Асен заявява желание да си остане в жилището само като наемател.

  „С колегата, който донесе втората молба, разгледахме подробно всичко и прекратихме преписката. Не се стигна до писане на докладна. Още тогава спяхме процедурата за покупката“, обяснява Петев.

  Договорът за покупко-продажбата, който е представен в общината през януари тази година от Асен е с дата 20-ти юли 2018 година. На него стоят подписите на главния счетоводител на местната администрация Тодорка Стоянова и на кмета Добри Беливанов. От кметството обаче са категорични, че има подмяна или манипулация с технически средства по този документ.

  Асен Стоянов живее в общинското жилище на бул. „Васил Левски“ в блок 30 със семейството си вече 28 години.

  В ранния следобед днес вратата на апартамента на първия етаж отварят той и съпругата му. Когато чуват за какво става въпрос, се хващат за главата. Хората са вдигнали ръце. Дават си сметка, че са част от далавера.

  Асен посочва имена: Галя, Добри Беливанов и адвокат Динко Стоев. И добавя: „Измамиха ме! 24 хиляди и сто лева им броих и три хиляди лева рушвет поискаха! Ще се видим в съда, там всичко ще се изясни, вече съм наел адвокат, който да ме защитава!“

  Галина Савова – младши експерт „Жилищна политика“ в общината. Вероятно за нея става въпрос. Тя вече не работи в местната администрация, беше уволнена, след като през август миналата година кметът Добри Беливанов подаде сигнал до Районна прокуратура – Хасково за далавери с документи за общински жилища, засечени в края на юли.

  Сигнал за днешния случай не беше постъпил до 15 часа нито в Районната, прокуратура, посочи говорителят й Христина Жисова, нито в Окръжната прокуратура в Хасково.

  Относно кметския сигнал от лятото на миналата година проверката е висяща и не е приключила към този момент, коментира след проверка говорителят на Окръжното обвинение прокурор Невена Владимирова.

  Няма постъпили пари по банковата сметка на община за такава покупко-продажба, категоричен е Янко Петев. Той намекна, че си е направил труда да провери цифра по цифра договора, представен от Асен Стоянов и при огледа е изчислил, че дори фалшифицирането в документа не е направено качествено, защото ДДС-то при продажбата било изчислено на 25 %.

  Цитираният, като посредник от Асен адвокатът Стоев пък реши, че няма да говори с журналисти. При опит за уреждане на среща единствените му думи по телефона относно ситуацията бяха:“ Ооо, моля ви се! Нямам нищо общо!“

  Галина Савова въобще не си вдига телефона. Носят се слухове обаче, че семейството й строи хотел на Черноморието.

  „Аз не го познавам този човек Асен. Аз не съм зает с този случай, там има някаква измама, подадохме сигнал и случаят пое Икономическа полиция.“, коментира кметът Добри Беливанов. Той е убеден, че някой е фалшифицирал подписа му.

  В крайна сметка се оказа привечер, че действително има образувана проверка по този сигнал та общината от Районната прокуратура на Хасково.


   

  Красимира Славова


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   


   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Г-
   Г-н Михайлов
   36 -16
   19:15, 15 мар 2019
   БЕЛЯванов,дърт пръч га опре яйцето у гъзо- фалшифицирали му подписа, ай сиктир бе да та.......у градоначалника тогава! Асене и ти ва батьо, дават ли се така пари на камара кеш в днешно време? Превеждаш ги по банков път на Общината нали трябва да има следи от покупко-продажбата! Сега съ влачиш 10г пу дила у съдъ,щот гарга на гарга уко ни вади!!!
  • 2
   Сх
   схемата
   35 -16
   20:10, 15 мар 2019
   Никакъв подпис не е фалшифициран, това си е подписа на Беливанов. Ей, това е честният и почтен човечец, разиграва ги тия театри с цел да се добере до кметското място. Честния и почтен човечец някъде остана извън него в момента , в който седна на кметския стол! А, скоро ще излязат и другите схеми, за касиера на Беливанов, който взема пари за назначения в общината и после ги делкат и други очисления за обществени поръчки и т.н. Оправи си бай Добри живота на правнуците си даже, а доверието и надеждите на хасковлии останаха в канала. Пием всички по една уранова вода , с която ни черпи бай Добри, защото и за водата с уран носи греха в душата си.
  • 3
   Ке
   Кенанския Маймун
   28 -21
   20:37, 15 мар 2019
   Подписите ги е фалшифицирала Таня Захариева
   с мастило от урината на Делян Суджука
   ,,,,
   А Асен е брадчет на Дидко Форукома по Майчина линия - само бащата на Дидко е родопски джентълмен , майка му е от махалата :)) :))
  • 4
   Зо
   Зоолог
   20 -12
   21:35, 15 мар 2019
   Чудя се защо тъпи маймуни пишат коментари постояно тук. Сигур са на щат в сайта за да вдигат четенето
   . Коментарите са за хората. Маймуните он клетките направо в лечебницата в Болярово.
   • Ке
    Кенанския Маймун
    15 -12
    01:12, 16 мар 2019
    И аз се чудя как "Бялата Арийска Раса" може да бъде управлявана от
    един турчеещ се Дръндарски Римлянин и един Нерез от Банкя
    и още не съм намерил отговора :)))
  • 5
   Си
   Сигнал
   33 0
   21:52, 15 мар 2019
   Ей, Динко, Динко, мошеник такъв, не се спря с тез имотни измами. Явно от закона не те е страх, но от такива като Асен,които са останали без нищо, трябва да се страхуваш... Кой знае кога и теб ще те поставят на мястото ти...
  • 6
   Jo
   John
   10 -3
   23:24, 15 мар 2019
   гле`й го беднягата как се е обзавел!
  • 7
   Аз
   аз
   9 -1
   09:20, 16 мар 2019
   Скрийте им ЕГН-тата бре
  • 8
   19
   1914
   21 -7
   09:54, 16 мар 2019
   Този цирк при бай Георги не можеше да се случи! Гаранция!! Тази Галя и тогава е била там,но едва ли си е представяла,че номера ще и мине.
  • 9
   12
   123123123
   16 0
   10:26, 16 мар 2019
   Галя Галя Галя Галя за затвора ,чакат се още неща да излизат тепърва!!!
  • 10
   Jo
   Joro
   13 0
   10:46, 16 мар 2019
   Жилищата за социално слаби не трябва да се продават а да се подпомагат семейства за няколко години докато си стъпят на крака
   • Jo
    John
    7 0
    13:09, 16 мар 2019
    какви години, това не е комунизъм - шест месеца, а после кой от къде е!
  • 11
   99
   999
   12 -7
   11:16, 16 мар 2019
   и Беливанов се продаде за жълти стотинки, никакъв морал
   • Ам
    АМАТЬОРЧЕТА
    13 -5
    15:35, 16 мар 2019
    Пишейки подобно малоумни коментари, обиждаш самия себе си ! Ти мислиш ли, че Беливанов ще участва в такава схема за някакви си десетина-двадесет хиляди лева, при положение, че е 100 % сигурно, че нещата ще лъснат за отрицателно време и ще стане голям скандал ! Такава схема може да измисли само некой малоумен общински служител като посочената и безскрупулен адвокат висок 1,60м., с къси криви крака и голяма празна глава ! Не казвам, че дядо Добри не участва в схеми, всичко е възможно на този свят, но съм убеден, че не би се впуснал в подобна аматьорска схема, в нея само глупаци биха участвали !!!
  • 12
   Ва
   вай вай
   16 0
   11:53, 16 мар 2019
   Динко Стоев ...все името на тая шушумига изпълзява от съмнителни сделки.
  • 13
   Пр
   Прокуратура
   6 -5
   16:15, 16 мар 2019
   Какъв общински служител какви 5 лева, няма как един общински служител да продаде каквото и да било без знанието на Кмет, Директор дирекция, главен счетоводител, нали това трябва да стане след решение на Общински съвет за продажба на този имот. Който познава структурата на Общ администрация знае че на договор за продажба се слагат подписите на гл счетоводител, директор дирекция Общинска собственост на края отива за резолюция при Кмета. Как така никой от тези началници и кмета не са направили и елементарната проверка при продажбата. В този ред на мисли Кмета може да продаде и сградата на общината без да разбере какво и на кого я продава.
   Аферим на тоя кмет.
   • Фа
    Фалшификаторът
    11 0
    19:34, 16 мар 2019
    Елементарно, Уотсън - договорът за покупко-продажба е неистински ! Накрая ще видиш, че подписите на договора няма да са изпълнени от лицата посочени в него, а от някое трето лице, с изключение на този положен от измамения човек ! Дали са му неистински договор и той си мисли, че си е купил жилище, а във връзка с това 100 % кракът му не е стъпил в сградата на Общината, където следва да се изповяда сделката ! Просто този адвокат и някой общински служител, участвал в далаверата, са за затвора...
  • 14
   12
   1234
   5 0
   18:11, 16 мар 2019
   Господин Петев , като ще извършвате проверка на общинските жилища , изяснете как стоят нещата с общинското жилище находящо се на ул.Стефан Стамболов 27, ет.11 .
   " Продадено " ," отдадено" под наем или "свободно" ?
  • 15
   За
   Запозната служителка
   9 -2
   18:34, 16 мар 2019
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 16
   Ин
   интересно
   5 0
   13:31, 17 мар 2019
   С кой общински съветник е преспала ?
  • 17
   Да
   Даа
   6 0
   15:47, 17 мар 2019
   Много интересно наистнина,кой е този,да не е Митко Полихронов?

  Хороскоп за 15.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате известни претенции днес относно работата на околните и това може да не се хареса на много от хората около вас. Това обаче едва ли е в състояние да ви попречи да реализирате намеренията си. Ще останете приятно изненадани от благоприятната ситуация в която попадате към края на деня. Промяна в личен план ще ви подейства освежаващо, не се лишавайте от нея.
  15.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отворете душата си за романтиката около вас и ще се изненадате от нагласата си за всякакви авантюри. Ще се окажете спокойна спирка и доверен приятел. Ще изживеете мечтани часове с любимия човек. Ще ви занимават имотни въпроси, за които приятели ще ви помогнат да осъществите замисленото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Позволете си да се откъснете за малко от напрежението в службата и дома. Заредете се позитивно с неща, които ви радват и ви помагат да се отморите. Имате нужда от глътка свеж въздух. Променете еднообразието, което преживявате с интимния партньор. Не преценявайте човека до вас по способността му да сервилничи, а по начина му да взима решения.
  15.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроени сте за повече удоволствия и развлечения, но бъдете и бдителни. Не всичко сега ви е позволено, и ако нарушите нормите ще страдате. Вашата любвеобилност навлиза в нов етап и се пазете да не прекалите с чувствата си. През този период са възможни хронични ставни и други оплаквания.
  15.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес предприемете пътуване само ако е добре обмислено и добре организирано за да не ви изненада неприятно. Денят ще ви предложи много забавления и едва ли ще скучаете. Не се впускайте прибързано във вихрени авантюри.
  15.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Времето на открито, извън дома не е загубено. Ако имате нужда от спокойствие, природата е добрата алтернатива. С подходяща компания часовете ще минат приятно. Но при някои се налага да се посветят на учене или да използват деня за наваксване на пропуснатото.
  15.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от вас ще пристъпят към изпълнение на планираните си задачи, в които влизат и домашните задължения. Други ще използват деня за отмора или просто на разходка, но ще ви бъде приятно. За повечето от вас съдбата е подготвила приятни изненади, придобивки и положителни емоции.
  15.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нежеланието ви да се съобразявате с проблемите на приятелите си ще влоши отношенията ви. Мислете за времето, когато ще имате нужда от тях, защото е сигурно, че такова ще дойде. Работата, която намирате за привлекателно ще ви отегчи с непредсказуемите си препятствия. Не се отказвайте лесно.
  15.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако има нещо, което тревожи мислите ви не се колебайте да го споделите. Ще намерите по-бързо решението и ще ви олекне. Добре е да не се ангажирате с прекалено много задачи. Постепенно ще навлезете във форма, но до тогава се щадете повече. Така можете да постигнете резултатите, които очаквате.
  15.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мерете думите си, рискувате да засегнете чувствата на близък човек, оставайки неразбрани. Очакванията ви са големи, а обстоятелствата няма да ви поднесат изненади. Нужно е още да поработите за да стигнете до тях. Желанието ви е голямо, но не е достатъчно. Романтична закачка с приятен представител на другия пол.
  15.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Затрупани сте с домашни задължения и няма да може да отделите много време за себе си, а имате нужда. Преценете дали работата по дома е толкова важна и дали ще можете да се справите с упреците на близките си, ако решите да я пренебрегнете. Финансови постъпления може да ви помогнат да се справите по-лесно с броженията у дома.
  15.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да ви бъде приятно и уютно още от сутринта си помислете как да прекарате деня. Не се поддавайте на негативни мисли и не позволявайте нечие лошо настроение да развали вашето. Ще получите обаждания, които ще ви зарадват и ще дадат простор на мечтите ви. Очаква ви един весел ден в компанията на приятни хора.
  15.09.2019
  Последни новини