От х:

Днес в x:

-5 °C

Ученици от СУ „Желязко Терпешев“ предадоха капачки за закупуване на кувьози

Ученици от СУ „Желязко Терпешев“ в Любимец се включиха в националната кампания „Капачки за бъдеще“, съобщиха от общината. Учениците от 5 до 12 клас от местната гимназия, водени от преподавателките им Гергана Инджова и Димитрина Харишева, предадоха голямо количество от пластмасовия артикул. По-ентусиазираните от присъстващите изписаха с част от капачките името на инициативата.

Това стана в края на миналата седмица, дни след монтирането на метално сърце, в което се събират пластмасови капачки към Националната кампания „Капачки за бъдеще“. Те периодично ще се предават на пунктовете за рециклиране на кампанията.

Буквално часове след монтиране на „туптящото“ сърце на пл. "Трети март“, една трета от обема му бе изпълнена с разноцветни капачки, събрани от служители на администрацията, ученици и общественост.

Общинската администрация в Любимец заедно с учениците от СУ „Желязко Терпешев“ се включиха в кампанията през изминалата година, но тъй като желаещите да се присъединят към инициативата непрекъснато се увеличават, общината осигури средства за изработването на метално сърце. Конструкцията е дело на общински служители, които в рамките на месец, успяха да се справят с предизвикателството и така да бъде даден официален старт на кампанията на местно ниво.

Могат да се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолни, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори и пластмасовата част от шоколадовите яйца. Изискването е само да бъдат добре почистени.

Община Любимец призовава граждани, фирми, служители от различни институции и структури да се включат в кампанията. Всеки магазин, заведение или институция, биха могли да се обособят като „междинен пункт“ за събиране на капачки, който да захранва „сърцето“ в Любимец.

По този начин всички ще допринесем за закупуването на кувьози за болници в малките градове и ще намалим замърсяването на природата и едновременно с това ще бъдем полезни, допълниха от община Хасково.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ор
  Орфеец
  5 0
  10:24, 12 мар 2019
  "Браво" на правителството, опростиха над 8 милиона лв на мюфтийството, а вие събирайте капачки за кувьози.
 • 2
  Eu
  Euro
  4 0
  10:42, 12 мар 2019
  Предлагам депутатите да приемат закон, според който мюфтийството да е длъжно да инициира събирането на жълти стотинки, пластмасови капачки, кутии от тахан халва и рахат локум, които да предава за вторични суровини и с парите да покрива задълженията и да се пази от чуждо финансиране. А с осемте милиона от нашите пари да се закупи каквото е необходимо за болниците. Като начало съоръжението от снимката да се монтира пред джамията в Хасково.
 • 3
  Сл
  Сланинко
  1 0
  14:02, 12 мар 2019
  Е тоя коментар на еуро наистина ме изкефи---мюфтийството да събира капачки КУТИИ от ТАХАН ХАЛВАи РАХАТ ЛОКУМ Ашколсун
 • 4
  Ро
  робин худ
  2 0
  19:39, 12 мар 2019
  Не се бъркайте бе добри хора.Не става дума за пари,капачки и т.н.Става дума за ВЪЗПИТАНИЕ.
  Нашите серсеми по върховете от малки учат децата ни да свикват да се оправят сами в живота.Няма правителство,няма община-какви са тези глупости.Да свикват и да знаят,че споменатите са за да ВЗЕМАТ,ама МНОГО ДА ВЗЕМАТ,а не да дават.И ето напредъка е налице-децата събират пари от закуските си за други деца,имащи нещастието да се родят в Бг,а не в Уганда напр.Хайде със здраве

Хороскоп за 21.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
21 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
21 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
21 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
21 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
21 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
21 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
21 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
21 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
21 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
21 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
21 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
21 яну 2020

Случаен виц

Последни новини