От х:

Днес в x:

12 °C

Ученици от СУ „Желязко Терпешев“ предадоха капачки за закупуване на кувьози

Ученици от СУ „Желязко Терпешев“ в Любимец се включиха в националната кампания „Капачки за бъдеще“, съобщиха от общината. Учениците от 5 до 12 клас от местната гимназия, водени от преподавателките им Гергана Инджова и Димитрина Харишева, предадоха голямо количество от пластмасовия артикул. По-ентусиазираните от присъстващите изписаха с част от капачките името на инициативата.

Това стана в края на миналата седмица, дни след монтирането на метално сърце, в което се събират пластмасови капачки към Националната кампания „Капачки за бъдеще“. Те периодично ще се предават на пунктовете за рециклиране на кампанията.

Буквално часове след монтиране на „туптящото“ сърце на пл. "Трети март“, една трета от обема му бе изпълнена с разноцветни капачки, събрани от служители на администрацията, ученици и общественост.

Общинската администрация в Любимец заедно с учениците от СУ „Желязко Терпешев“ се включиха в кампанията през изминалата година, но тъй като желаещите да се присъединят към инициативата непрекъснато се увеличават, общината осигури средства за изработването на метално сърце. Конструкцията е дело на общински служители, които в рамките на месец, успяха да се справят с предизвикателството и така да бъде даден официален старт на кампанията на местно ниво.

Могат да се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолни, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати, дори и пластмасовата част от шоколадовите яйца. Изискването е само да бъдат добре почистени.

Община Любимец призовава граждани, фирми, служители от различни институции и структури да се включат в кампанията. Всеки магазин, заведение или институция, биха могли да се обособят като „междинен пункт“ за събиране на капачки, който да захранва „сърцето“ в Любимец.

По този начин всички ще допринесем за закупуването на кувьози за болници в малките градове и ще намалим замърсяването на природата и едновременно с това ще бъдем полезни, допълниха от община Хасково.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ор
  Орфеец
  5 0
  10:24, 12 мар 2019
  "Браво" на правителството, опростиха над 8 милиона лв на мюфтийството, а вие събирайте капачки за кувьози.
 • 2
  Eu
  Euro
  4 0
  10:42, 12 мар 2019
  Предлагам депутатите да приемат закон, според който мюфтийството да е длъжно да инициира събирането на жълти стотинки, пластмасови капачки, кутии от тахан халва и рахат локум, които да предава за вторични суровини и с парите да покрива задълженията и да се пази от чуждо финансиране. А с осемте милиона от нашите пари да се закупи каквото е необходимо за болниците. Като начало съоръжението от снимката да се монтира пред джамията в Хасково.
 • 3
  Сл
  Сланинко
  1 0
  14:02, 12 мар 2019
  Е тоя коментар на еуро наистина ме изкефи---мюфтийството да събира капачки КУТИИ от ТАХАН ХАЛВАи РАХАТ ЛОКУМ Ашколсун
 • 4
  Ро
  робин худ
  2 0
  19:39, 12 мар 2019
  Не се бъркайте бе добри хора.Не става дума за пари,капачки и т.н.Става дума за ВЪЗПИТАНИЕ.
  Нашите серсеми по върховете от малки учат децата ни да свикват да се оправят сами в живота.Няма правителство,няма община-какви са тези глупости.Да свикват и да знаят,че споменатите са за да ВЗЕМАТ,ама МНОГО ДА ВЗЕМАТ,а не да дават.И ето напредъка е налице-децата събират пари от закуските си за други деца,имащи нещастието да се родят в Бг,а не в Уганда напр.Хайде със здраве

Хороскоп за 15.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
От вас зависи денят ви да е спокоен, ползотворен и приятен. Имате сили да приключите в срок със задачите си, оставяйки си време и за себе си. Добрите ви намерения ще ви отведат на интересни места и срещнат с подходящите хора. Починете си. Самотата не е добър партньор на никому.
15 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Избирате доста перспективна насока за действие. Успявате да си създадете ангажименти, които поглъщат цялото ви внимание. Работата ви е интересна и напълно ви удовлетворява. Не бързайте да отговаряте на направено ви предложение. Изчакайте известно време, ситуацията съвсем скоро много ще се промени. Готови сте да помогнете на ваш близък, но самият той като че ли не иска да излезе от затрудненото положение.
15 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят е подходящ за активни действие във всички посоки. Много от вас ще се заемат с решаването на административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Сами ще се уверите в повишаващите ви се творчески и професионални възможности, възползвайте се от момента.
15 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
С ясни цели и овладени емоции ще продължите да работите, спазвайки срокове, обещания и лични интереси. В такъв дух новите ви идеи, споделени с подходящите хора, ще намерят по-бързата си реализация. Добрите взаимоотношения ви дават кураж и сила, които се отразяват благоприятно на самочувствието, плановете и настроението ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Грижата за някого ще ви натовари допълнително, но няма да съжалявате. Помощта ви ще бъде оценена, но най-важното е, че чрез подкрепата ви ще се изправи и продължи. Има друго, което ви притеснява. Не всичко е такова, каквото би ви се искало в интимните отношения и голяма тежест ще свалите от гърба си, ако част по-скоро изясните положението.
15 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
В старанието си да свършите всичките си планирани задачи, ще подминете други, считайки ги за маловажни, но може да сгрешите. Обърнете внимание на здравето си и не пропускайте да посетите лекаря си, ако се чувствате отпаднали и без тонус. Ще получите добър съвет от приятел, както и насока към печеливша дейност.
15 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Животът ви е научил да се справяте с новостите без да жалите себе си, и без особени затруднения. Ще имате на своя страна добър помощник, макар, че все още не го припознавате в тази му роля. Ще вземете решение по проблем, който не търпи отлагане. Децата ще ви зарадват с добрите си постижения.
15 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Съсредоточете се върху краткосрочните си планове, като дадете предимство на професионалните си и бизнес-изяви. Днес ще можете да осъществите отлагано мероприятие и да постигнете съгласие по общ въпрос с роднини или партньори. Други ще получат интересна оферта, която ще ги занимава през следващите дни.
15 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възможността да ви оценят справедливо и според заслугите ви е реална. В тази връзка покажете добрите си страни и не се главозамайвайте, ако отзивите надминат очакванията ви, продължете с упорството си над трудните въпроси и дайте своя принос за решението им.
15 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви налага да смирите егото си, ако обстоятелствата ви срещнат и с други, като вас властни и можещи хора. Ще се радвате на нещата, които обичате и ще се заредите с положителна енергия за дните напред, стига да отворите сетивата си и погледнете на живота си от към добрата му страна.
15 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Придобивате повече опит в нова за вас област. Това ви дава увереността да се заемете с въпроси, които сте избягвали досега. Бъдете сигурни, че късметът е на ваша страна. Очаква ви интересно запознанство, което може да прерасне в нещо сериозно. Инициативата е изцяло във вас. Вие избирате как да се развие всичко.
15 ное 2019
Последни новини