От х:

Днес в x:

Кукери и пирати изгониха зимата в двора на „Климент”

    Традициите и забавленията на маскарада съчетаха в едно днес на Сирни Заговезни децата, техните родители  и преподавателите от училище „ Климент Охридски” в Хасково.

    В двора на школото по традиция от години на този ден малки и големи се събират, за да изпълнят народните обичаи, свързани с празника. Затова и днес някои от тях бяха с кукерски костюми, които са изработени с помощта на родителите им.

    Въпреки силния вятър беше запален огън, който домакините и гостите им прескочиха за здраве.

    Народни танци и песни представиха групите за фолклор към училището. Беше изпълнен и традиционния за Сирни Заговезни обичай хамкане.

    Част от участниците пък се маскираха като пирати и се превърнаха в екипа на пиратския кораб, на който като капитан в роля влезе директорът на училището Гинка Райчева. Най-малкият участник в карнавала беше Мила Иванова на година и осем месеца.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Уф
      уффффф
      9 -4
      13:23, 10 мар 2019
      Вярно, че е почивен ден и сте бързали, може би, да качите новината, но...Снимките са от училище "Климент Охридски".Капитанът не е на "краб", а на кораб...Не бързайте, моля!!!Времето е наше...
    • 2
      Пи
      Пират
      13 -3
      13:43, 10 мар 2019
      Не разбирам концепцията с пиратите на Сирни Заговезни. ?!?Доста смешно изглежда:)))
    • 3
      Ср
      Срам
      5 -1
      13:55, 10 мар 2019
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • 4
      Ср
      Срам
      5 -8
      15:06, 10 мар 2019
      Е добре...ще го кажа по друг начин...
      Браво на възпитаниците на АОНСУ....
      Днес НЕ е ден за прошка, и НЕ трябваше да поканите свещенник да обясни на децата за празника и християнското му значение...
      .весто това великият даскалски ум е измислил езическите кукери и сатанистките пирати...
      Умни умни даскалици...добре че не отидохте в Холандия...в Амстердам на една известна улица, а седити тук и учите децата ни да ненавиждат миналото си и вярата си...
      Хвала и слава....
      Пфууу
      • Фс
        фсафса
        8 -6
        15:34, 10 мар 2019
        А вие мислите ли, че на децата ще им е интересно да слушат свещеник, вместо да го направят забавно както е било. Това са деца, а не пенсионери, айде стига глупости!
      • Св
        Свирка
        6 -2
        17:18, 10 мар 2019
        Покани си го свещеника у вас, да обеснява на твоите деца!!! Кой каквото може това прави!То угода няма.....арпни ся наденица с праз и съ мисли за умен!
      • Ср
        Срам
        7 -4
        18:59, 10 мар 2019
        До горните умници...
        1. На децата им е интересво всичко, което е представено както трябва. Децата трябва да знаят истината, а не бълнуванията и мокрите сънища на даскалиците.. /пирати а!?/
        Очевидно е, че се образовате от ФБ.
        2. Свиркай си на свирката и махай с праз каквото си искаш...аз.деца, на които даскалиците да промиват мозъците, нямам. Уча ги на истината......и се научи да пишеш на български, че като те гледам и ти си продукт на това образование.
    Последни новини