От х:

Днес в x:

10 °C

Коронованите особи Наталия и Христо поведоха 48-ия Фашинг

  48-то издание на Фашинга на ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково вече е в историята. В късния следобед момчетата и момичетата от гимназията се събраха пред театъра и огласиха централната част на града.

  По традиция маскарадното шествие поведоха принцът и принцесата на празника Наталия Виделова и Христо Тилев, които бяха избрани в края на миналата година чрез избори сред съучениците си.

  Коронованите особи са автори и на концепцията на тазгодишния Фашинг, чийто слоган е „Маски долу“. Идеята им беше да възродят традицията на маскарада, тъй като в последните години все по-малко от учениците излизат от кожата си и дръзват да се превърнат поне за ден в някого другиго, каквато е и етимологията на празника, който немците пазят като традиция от векове.

  Карнавалът, който се провежда преди Великите пости датира от древни времена, когато се е вярвало, че зимните духове трябва да се изгонят, за да дойде пролетта. Именно и затова хората се маскират.

  Повечето от възпитаниците на езиковата гимназия в Хасково тази вечер обаче заложиха на домино или в най-добрия случай бяха сложили маски на лицето си. С физиономия на Путин, маскиран като маймуна и зъл клоун бяха няколкото по-смели превъплъщения.

  Шествието, което тръгна около 17 часа мина по главната улици на града, предвождано от мажоретния състав с ръководител Елена Попова и Духовия оркестър на Хасково. По пътя към Езиковата гимназия по бул. „Раковски“ маскарада беше предвождан от рева на моторите на неколцина рокери.

  От тук насетне следва купон с Bandata Na Ruba.

  48-то  издание на Фашинга е посветено на благородна кауза. Сумата от пропуските отива в полза на бебето Борил. 9-месечното детенце страда от заболяване на тънкото черво и вече е претърпяло няколко операции. То се нуждае от специална храна и още интервенции за подобряване на състоянието му.

  Haskovo.net
   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Сл
   Сладурана
   23 -7
   18:29, 28 фев 2019
   Това момиче с маската на Путин да внимава , че Цветан Цветанов - Цвъки Цвък от ГЕРБ завършил помощното училище във Вършец ще вземе да спретне някой компромат и ще арестуват ученичката от Езиковата Гимназия на основание че руши демократичните еврогейски ценности.
   • Уч
    Ученик от Езиковата
    36 -2
    18:55, 28 фев 2019
    За тези от вас които не знаят Цветан Цветанов е завършил помощно училище във Вършец. Училището е за деца със специални нужди тоест бавноразвиващи се.След това Цветанов завършва задочно Националната спортна академия със специалност учител по физическо възпитание.Също така е и доктор на науките в НСА, а темата му е „Оптимизиране на управлението на спортните съоръжения в София”. В дисертацията си той прави сериозно проучване върху съоръженията за практикуване на спорт в училищата, а основният извод, до който достигнал, е, че общинските спортни съоръжения са най-малко в София.Този физкултурник, завършил за даскал по Физическо възпитание е ярък пример какви екземпляри са ръководители на ГЕРБ и какви екземпляри ни управляват. Обърнете внимание на физиономията му: глава продълговата като египетски пъпеш, очи безизразни, в тях липсва изражение на ум или каквато и да било мисъл. Разположени са близо едно до друго, което издава жестокост и липса на каквато и да било състрадателност. Поглед като на някоя мутра: студен, втренчен и сякаш приковава събеседника. Сигурно му е останал наследство от времето, когато е бил преди 10 ноември в ДС. завършил Помощното училище - Вършец и очевидно умът му не е бил в излишък и мозъкът му не е имал голям брой гънки, та аща му, шофьор в ДС към МВР е махнал с ръка и го е записал във ВИФ ,където по онова време се записваха тези ,кото не бяха умни и на които "умът" беше в ръцете или в краката, може и в двете. Ами както се полага, завършил е спортния институт със специалност учител по физкултура. 16 години след 10 ноември се събрали с ББ и като се размислили какво могат да работят се оказало, че е най-добре с тези знания да станат политици. И станаха такива, та досега...
  • 2
   Св
   СВ за работа
   21 -2
   18:35, 28 фев 2019
   Това е Цуци - заместникът на Б.Б., бивш подсъдим... и представител на БГ в УС на Европол. Там такива приемат.Ясно е, че след 7-и клас добре са го оценили и са го тикнали в Помощното училище Вършец, което е и завършил. Кандидатствал ВУЗ, но там приемаха нормални хора, не такива със забавено мислене и бащата на Ц. го урежда в ДС. Чак след 2 години Цуци записва ВИФ и то задочно. През това време благодарение на тати го правят сержант, но в БКП не го приемат, защото на тая партия не й трябват олигофрени. Среща се с БиБи, който пък е завършил за пожарникар и се харесват.В 1-ия мандат Б.Б. го прави министър. След падането на ГЕРБ от власт му се случиха случки. Разследване, на първа инстанция условна присъда. На 2-а инстанция присъдата стана 4 г. затвор. Три пъти от ВКС връщаха присъдата за преразглеждане и накрая го оневиниха. За благодарност Цв. И Б.Б. искат чрез, АСНС и ВСС да бламират Лаз.П.
  • 3
   Не можеш да искаш интелект от човек завършил нса (бившия виф). Там за оценка 3 на държавния изпит трябва само да спрегнеш изречението "давам всичко от себе си на 100%" в сегашно време. За оценка 4 трябва да го спрегнеш в минало и бъдеще време (много малко се справят за оценка 4). За оценка 5 трябва да добавиш израза "продължаваме напред и нагоре" (почти никой не се справя за оценка 5). А на практическия изпит трябва да можеш да правиш предно кълбо за оценка 3 и челна стойка за оценка 4. Възпитаника на Помощното Училище във Вършец с пъпешовидната глава и изцъкления наркомански поглед - Цвинокио Шестапартаментников, е най-неграмотния и корумоиран "политик" в 1337-годишната история на България!!! Оставката 3 е спасението за България!!!
  • 4
   Ha
   Happy Pumpkin Day
   20 -2
   18:49, 28 фев 2019
   Помощното училище във Вършец е дарило България с велик "конспиративен" анализатор с особеба форма на главата.Ушавия шлифер с форма на главЪта тип каунЬ, който е и касиер на организираната престъпна група с име ГЕРБ. Да не говорим че тези деца говорят английски много по добре от Цветанов и Борисов , което е меко казано срамно.Цвинокио отколе е известен със своята изящна милиционерска полусловесност,стабилността си на имотния пазар,както и секторните политики... с тъща си.Това му е достатъчно да бъде вторият по известност в Шайка-та,и първи по прокарване на лобистки закончета в НС,в полза на Шайка-та.Как-така, нито един журналист не се е сетил да издири и публикува дипломата на Цв. Цв., от помощното училище на Вършец! Те, тогава народонаселението ще отдъхне - информирано, какъв корифей го упраУлява! Цвък, Цвък – ЯЗЪК и отново изцвък. Долен крадец и мошеник, продаващ България, носител на ционистка грамота и бутонелки от краварска тайна служба, шестокъщник тъщин, възпитаник на училище за бавноразвиващи се, който не знае с кого се е сражавала Ботевата чета, но сравнява Боко с Апостола на свободата. Съд и затвор, поне 30 години, поради липса на смъртна присъда ! Това нищожество цецо крадецо, ако само за момент осъзнае колко е противно и колко омраза генерира, не само към себе си, а и към партията, към която се причислява.... ще си купи въженце и веднагически ще го вкара в употреба!
  • 5
   Ке
   Кенанския Маймун
   7 -5
   20:28, 28 фев 2019
   Какви 48 Фашинга ,
   като Немската е на към 38-40 години ???
   .....
   • **
    ***
    2 0
    15:17, 1 мар 2019
    Гимназията е от 1970 г, уважаеми Маймун.
  • 6
   Hi
   hi
   15 -3
   20:57, 28 фев 2019
   Кич.
  • 7
   Iv
   Ivo
   6 -2
   22:21, 28 фев 2019
   Мука, пуна мука!
  • 8
   Не
   Неразбиращ
   3 -9
   22:27, 28 фев 2019
   Далече ти е мозъка от темата на публикацията, по-г... Виж коментара
  • 9
   Чо
   Чобанина
   8 -3
   07:58, 1 мар 2019
   Липсва ми фашинга, Успех в живота деца
  • 10
   Аш
   Ашколсун на поразия
   2 -3
   09:04, 1 мар 2019
   Вие сте болни,хорица!
  • 11
   Ko
   kovo
   3 0
   14:27, 1 мар 2019
   Мили деца, бъдете живи и здрави! Чувствайте със сърцето си, действайте с разума си!

  Хороскоп за 12.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
  12 дек 2019
  Последни новини