От х:

Днес в x:

32 °C

Коронованите особи Наталия и Христо поведоха 48-ия Фашинг

  48-то издание на Фашинга на ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково вече е в историята. В късния следобед момчетата и момичетата от гимназията се събраха пред театъра и огласиха централната част на града.

  По традиция маскарадното шествие поведоха принцът и принцесата на празника Наталия Виделова и Христо Тилев, които бяха избрани в края на миналата година чрез избори сред съучениците си.

  Коронованите особи са автори и на концепцията на тазгодишния Фашинг, чийто слоган е „Маски долу“. Идеята им беше да възродят традицията на маскарада, тъй като в последните години все по-малко от учениците излизат от кожата си и дръзват да се превърнат поне за ден в някого другиго, каквато е и етимологията на празника, който немците пазят като традиция от векове.

  Карнавалът, който се провежда преди Великите пости датира от древни времена, когато се е вярвало, че зимните духове трябва да се изгонят, за да дойде пролетта. Именно и затова хората се маскират.

  Повечето от възпитаниците на езиковата гимназия в Хасково тази вечер обаче заложиха на домино или в най-добрия случай бяха сложили маски на лицето си. С физиономия на Путин, маскиран като маймуна и зъл клоун бяха няколкото по-смели превъплъщения.

  Шествието, което тръгна около 17 часа мина по главната улици на града, предвождано от мажоретния състав с ръководител Елена Попова и Духовия оркестър на Хасково. По пътя към Езиковата гимназия по бул. „Раковски“ маскарада беше предвождан от рева на моторите на неколцина рокери.

  От тук насетне следва купон с Bandata Na Ruba.

  48-то  издание на Фашинга е посветено на благородна кауза. Сумата от пропуските отива в полза на бебето Борил. 9-месечното детенце страда от заболяване на тънкото черво и вече е претърпяло няколко операции. То се нуждае от специална храна и още интервенции за подобряване на състоянието му.

  Haskovo.net
   

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Сл
   Сладурана
   23 -7
   18:29, 28 фев 2019
   Това момиче с маската на Путин да внимава , че Цветан Цветанов - Цвъки Цвък от ГЕРБ завършил помощното училище във Вършец ще вземе да спретне някой компромат и ще арестуват ученичката от Езиковата Гимназия на основание че руши демократичните еврогейски ценности.
   • Уч
    Ученик от Езиковата
    36 -2
    18:55, 28 фев 2019
    За тези от вас които не знаят Цветан Цветанов е завършил помощно училище във Вършец. Училището е за деца със специални нужди тоест бавноразвиващи се.След това Цветанов завършва задочно Националната спортна академия със специалност учител по физическо възпитание.Също така е и доктор на науките в НСА, а темата му е „Оптимизиране на управлението на спортните съоръжения в София”. В дисертацията си той прави сериозно проучване върху съоръженията за практикуване на спорт в училищата, а основният извод, до който достигнал, е, че общинските спортни съоръжения са най-малко в София.Този физкултурник, завършил за даскал по Физическо възпитание е ярък пример какви екземпляри са ръководители на ГЕРБ и какви екземпляри ни управляват. Обърнете внимание на физиономията му: глава продълговата като египетски пъпеш, очи безизразни, в тях липсва изражение на ум или каквато и да било мисъл. Разположени са близо едно до друго, което издава жестокост и липса на каквато и да било състрадателност. Поглед като на някоя мутра: студен, втренчен и сякаш приковава събеседника. Сигурно му е останал наследство от времето, когато е бил преди 10 ноември в ДС. завършил Помощното училище - Вършец и очевидно умът му не е бил в излишък и мозъкът му не е имал голям брой гънки, та аща му, шофьор в ДС към МВР е махнал с ръка и го е записал във ВИФ ,където по онова време се записваха тези ,кото не бяха умни и на които "умът" беше в ръцете или в краката, може и в двете. Ами както се полага, завършил е спортния институт със специалност учител по физкултура. 16 години след 10 ноември се събрали с ББ и като се размислили какво могат да работят се оказало, че е най-добре с тези знания да станат политици. И станаха такива, та досега...
  • 2
   Св
   СВ за работа
   21 -2
   18:35, 28 фев 2019
   Това е Цуци - заместникът на Б.Б., бивш подсъдим... и представител на БГ в УС на Европол. Там такива приемат.Ясно е, че след 7-и клас добре са го оценили и са го тикнали в Помощното училище Вършец, което е и завършил. Кандидатствал ВУЗ, но там приемаха нормални хора, не такива със забавено мислене и бащата на Ц. го урежда в ДС. Чак след 2 години Цуци записва ВИФ и то задочно. През това време благодарение на тати го правят сержант, но в БКП не го приемат, защото на тая партия не й трябват олигофрени. Среща се с БиБи, който пък е завършил за пожарникар и се харесват.В 1-ия мандат Б.Б. го прави министър. След падането на ГЕРБ от власт му се случиха случки. Разследване, на първа инстанция условна присъда. На 2-а инстанция присъдата стана 4 г. затвор. Три пъти от ВКС връщаха присъдата за преразглеждане и накрая го оневиниха. За благодарност Цв. И Б.Б. искат чрез, АСНС и ВСС да бламират Лаз.П.
  • 3
   Не можеш да искаш интелект от човек завършил нса (бившия виф). Там за оценка 3 на държавния изпит трябва само да спрегнеш изречението "давам всичко от себе си на 100%" в сегашно време. За оценка 4 трябва да го спрегнеш в минало и бъдеще време (много малко се справят за оценка 4). За оценка 5 трябва да добавиш израза "продължаваме напред и нагоре" (почти никой не се справя за оценка 5). А на практическия изпит трябва да можеш да правиш предно кълбо за оценка 3 и челна стойка за оценка 4. Възпитаника на Помощното Училище във Вършец с пъпешовидната глава и изцъкления наркомански поглед - Цвинокио Шестапартаментников, е най-неграмотния и корумоиран "политик" в 1337-годишната история на България!!! Оставката 3 е спасението за България!!!
  • 4
   Ha
   Happy Pumpkin Day
   20 -2
   18:49, 28 фев 2019
   Помощното училище във Вършец е дарило България с велик "конспиративен" анализатор с особеба форма на главата.Ушавия шлифер с форма на главЪта тип каунЬ, който е и касиер на организираната престъпна група с име ГЕРБ. Да не говорим че тези деца говорят английски много по добре от Цветанов и Борисов , което е меко казано срамно.Цвинокио отколе е известен със своята изящна милиционерска полусловесност,стабилността си на имотния пазар,както и секторните политики... с тъща си.Това му е достатъчно да бъде вторият по известност в Шайка-та,и първи по прокарване на лобистки закончета в НС,в полза на Шайка-та.Как-така, нито един журналист не се е сетил да издири и публикува дипломата на Цв. Цв., от помощното училище на Вършец! Те, тогава народонаселението ще отдъхне - информирано, какъв корифей го упраУлява! Цвък, Цвък – ЯЗЪК и отново изцвък. Долен крадец и мошеник, продаващ България, носител на ционистка грамота и бутонелки от краварска тайна служба, шестокъщник тъщин, възпитаник на училище за бавноразвиващи се, който не знае с кого се е сражавала Ботевата чета, но сравнява Боко с Апостола на свободата. Съд и затвор, поне 30 години, поради липса на смъртна присъда ! Това нищожество цецо крадецо, ако само за момент осъзнае колко е противно и колко омраза генерира, не само към себе си, а и към партията, към която се причислява.... ще си купи въженце и веднагически ще го вкара в употреба!
  • 5
   Ке
   Кенанския Маймун
   7 -5
   20:28, 28 фев 2019
   Какви 48 Фашинга ,
   като Немската е на към 38-40 години ???
   .....
   • **
    ***
    2 0
    15:17, 1 мар 2019
    Гимназията е от 1970 г, уважаеми Маймун.
  • 6
   Hi
   hi
   15 -3
   20:57, 28 фев 2019
   Кич.
  • 7
   Iv
   Ivo
   6 -2
   22:21, 28 фев 2019
   Мука, пуна мука!
  • 8
   Не
   Неразбиращ
   3 -9
   22:27, 28 фев 2019
   Далече ти е мозъка от темата на публикацията, по-г... Виж коментара
  • 9
   Чо
   Чобанина
   8 -3
   07:58, 1 мар 2019
   Липсва ми фашинга, Успех в живота деца
  • 10
   Аш
   Ашколсун на поразия
   2 -3
   09:04, 1 мар 2019
   Вие сте болни,хорица!
  • 11
   Ko
   kovo
   3 0
   14:27, 1 мар 2019
   Мили деца, бъдете живи и здрави! Чувствайте със сърцето си, действайте с разума си!

  Хороскоп за 05.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Направете деня си приятен, като избягвате спорове и се въздържате от забележки. Открийте романтиката в живота си и й се насладете, каквито и въпроси да ви тревожат, ще отстъпят място на по-приятните изживявания. Предстоят ви придобивки, които ще променят бита ви.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се дразнете на онези, които не мислят като вас и с действията си внасят безпокойство в делника ви. Бъдете премерени в изказванията, сложете ред около себе си и ще си върнете настроението. Съмненията по отношение на конкретен проект или човек ще отстъпят място на осъзната позиция.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  В съчетание на полезното с приятното, ще изживеете деня си ползотворно. Без да изтъквате заслугите си пред някого, ще успеете да го насочите в желаната от вас посока на мислене и заедно ще вземете решения за общата си работа, цел или живот. Осигурете си време и за себе си, имате нужда от разтоварване. Добри новини.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес няма да се чувствате напрегнати, завладява ви спокойствие и оптимизъм. Действайте целенасочено, не толкова интуитивно, колкото разумно и последователно. Можете да се надявате на успех сред противоположния пол.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Няма да ви липсват съмнения към нещата, с които трябва да се занимавате. Съветваме ви да ги потиснете. Водете се от приоритетите си за деня. Така ще успеете да свършите всичко и да останете доволни от себе си. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е особено успешен за онези от вас, които се занимават с някакъв вид творчество. Имате изострена визия за действителността, която претворявате доста сполучливо. Не позволявайте самовглъбеността ви да ви изолира прекалено много.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очакват ви вълнуващи изживявания. Постигате с лекота целите си и се заемате с нови дела, които не са били планирани за този момент. Настроението ви е чудесно и с него ще сте отмора за всички около вас. Откривате възможност, която не сте забелязвали досега, и на която ще се посветите за в бъдеще.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Каквото и да ви притеснява, не изпадайте в униние. Изход се намира, стига да има желание. Не се задълбочавайте върху неща, които не са толкова значими и ще се забравят бързо. Очакват ви професионални и лични изяви, запазете енергията си и работете върху проектите си.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Някои от вас усилено работят по определена идея, в която виждат голямо бъдеще. Наистина вие се отличавате с оригинална мисъл, но и с ентусиазма да осъществявате идеите си, което всъщност е голямото ви предимство. Получавате покана за грандиозно мероприятие, едва ли ще загубите ако го посетите. Възможно е да срещнете човека, който отдавна сте търсили.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Работата ви днес може да бъде натоварена. Очакват ви много задачи, на които трябва да обърнете внимание. Бъдете концентрирани и съумявайте да реагирате на време. За предпочитане е да действате самостоятелно. Така ще успеете да свършите всичко, което сте планирали.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Доброто ви настроение и желание за общуване ще улесни познанствата, някои от които ще ги имате за дълго. Ролята ви на помирители е вашата мисия за момента и я следвате добре. Приятни изненади ще повишат настроението и ще ви карат да търсите нови предизвикателства, но не избързвайте с плановете си.
  05 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече успехи ще имате, ако пристъпите към задачите си грижливо и отговорно подредите програмата си за днес. Други ще пристъпят към поредните изпитания, свързани най-вече с професионалната им реализация. Ще избегнете грешките, ако по-малко се доверявате и следвате собствената си логика.
  05 авг 2020
  Последни новини