От х:

Днес в x:

12 °C

Коронованите особи Наталия и Христо поведоха 48-ия Фашинг

  48-то издание на Фашинга на ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково вече е в историята. В късния следобед момчетата и момичетата от гимназията се събраха пред театъра и огласиха централната част на града.

  По традиция маскарадното шествие поведоха принцът и принцесата на празника Наталия Виделова и Христо Тилев, които бяха избрани в края на миналата година чрез избори сред съучениците си.

  Коронованите особи са автори и на концепцията на тазгодишния Фашинг, чийто слоган е „Маски долу“. Идеята им беше да възродят традицията на маскарада, тъй като в последните години все по-малко от учениците излизат от кожата си и дръзват да се превърнат поне за ден в някого другиго, каквато е и етимологията на празника, който немците пазят като традиция от векове.

  Карнавалът, който се провежда преди Великите пости датира от древни времена, когато се е вярвало, че зимните духове трябва да се изгонят, за да дойде пролетта. Именно и затова хората се маскират.

  Повечето от възпитаниците на езиковата гимназия в Хасково тази вечер обаче заложиха на домино или в най-добрия случай бяха сложили маски на лицето си. С физиономия на Путин, маскиран като маймуна и зъл клоун бяха няколкото по-смели превъплъщения.

  Шествието, което тръгна около 17 часа мина по главната улици на града, предвождано от мажоретния състав с ръководител Елена Попова и Духовия оркестър на Хасково. По пътя към Езиковата гимназия по бул. „Раковски“ маскарада беше предвождан от рева на моторите на неколцина рокери.

  От тук насетне следва купон с Bandata Na Ruba.

  48-то  издание на Фашинга е посветено на благородна кауза. Сумата от пропуските отива в полза на бебето Борил. 9-месечното детенце страда от заболяване на тънкото черво и вече е претърпяло няколко операции. То се нуждае от специална храна и още интервенции за подобряване на състоянието му.

  Haskovo.net
   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (13)

  • 1
   Сл
   Сладурана
   23 -7
   18:29, 28 фев 2019
   Това момиче с маската на Путин да внимава , че Цветан Цветанов - Цвъки Цвък от ГЕРБ завършил помощното училище във Вършец ще вземе да спретне някой компромат и ще арестуват ученичката от Езиковата Гимназия на основание че руши демократичните еврогейски ценности.
   • Уч
    Ученик от Езиковата
    36 -2
    18:55, 28 фев 2019
    За тези от вас които не знаят Цветан Цветанов е завършил помощно училище във Вършец. Училището е за деца със специални нужди тоест бавноразвиващи се.След това Цветанов завършва задочно Националната спортна академия със специалност учител по физическо възпитание.Също така е и доктор на науките в НСА, а темата му е „Оптимизиране на управлението на спортните съоръжения в София”. В дисертацията си той прави сериозно проучване върху съоръженията за практикуване на спорт в училищата, а основният извод, до който достигнал, е, че общинските спортни съоръжения са най-малко в София.Този физкултурник, завършил за даскал по Физическо възпитание е ярък пример какви екземпляри са ръководители на ГЕРБ и какви екземпляри ни управляват. Обърнете внимание на физиономията му: глава продълговата като египетски пъпеш, очи безизразни, в тях липсва изражение на ум или каквато и да било мисъл. Разположени са близо едно до друго, което издава жестокост и липса на каквато и да било състрадателност. Поглед като на някоя мутра: студен, втренчен и сякаш приковава събеседника. Сигурно му е останал наследство от времето, когато е бил преди 10 ноември в ДС. завършил Помощното училище - Вършец и очевидно умът му не е бил в излишък и мозъкът му не е имал голям брой гънки, та аща му, шофьор в ДС към МВР е махнал с ръка и го е записал във ВИФ ,където по онова време се записваха тези ,кото не бяха умни и на които "умът" беше в ръцете или в краката, може и в двете. Ами както се полага, завършил е спортния институт със специалност учител по физкултура. 16 години след 10 ноември се събрали с ББ и като се размислили какво могат да работят се оказало, че е най-добре с тези знания да станат политици. И станаха такива, та досега...
  • 2
   Св
   СВ за работа
   21 -2
   18:35, 28 фев 2019
   Това е Цуци - заместникът на Б.Б., бивш подсъдим... и представител на БГ в УС на Европол. Там такива приемат.Ясно е, че след 7-и клас добре са го оценили и са го тикнали в Помощното училище Вършец, което е и завършил. Кандидатствал ВУЗ, но там приемаха нормални хора, не такива със забавено мислене и бащата на Ц. го урежда в ДС. Чак след 2 години Цуци записва ВИФ и то задочно. През това време благодарение на тати го правят сержант, но в БКП не го приемат, защото на тая партия не й трябват олигофрени. Среща се с БиБи, който пък е завършил за пожарникар и се харесват.В 1-ия мандат Б.Б. го прави министър. След падането на ГЕРБ от власт му се случиха случки. Разследване, на първа инстанция условна присъда. На 2-а инстанция присъдата стана 4 г. затвор. Три пъти от ВКС връщаха присъдата за преразглеждане и накрая го оневиниха. За благодарност Цв. И Б.Б. искат чрез, АСНС и ВСС да бламират Лаз.П.
  • 3
   Не можеш да искаш интелект от човек завършил нса (бившия виф). Там за оценка 3 на държавния изпит трябва само да спрегнеш изречението "давам всичко от себе си на 100%" в сегашно време. За оценка 4 трябва да го спрегнеш в минало и бъдеще време (много малко се справят за оценка 4). За оценка 5 трябва да добавиш израза "продължаваме напред и нагоре" (почти никой не се справя за оценка 5). А на практическия изпит трябва да можеш да правиш предно кълбо за оценка 3 и челна стойка за оценка 4. Възпитаника на Помощното Училище във Вършец с пъпешовидната глава и изцъкления наркомански поглед - Цвинокио Шестапартаментников, е най-неграмотния и корумоиран "политик" в 1337-годишната история на България!!! Оставката 3 е спасението за България!!!
  • 4
   Ha
   Happy Pumpkin Day
   20 -2
   18:49, 28 фев 2019
   Помощното училище във Вършец е дарило България с велик "конспиративен" анализатор с особеба форма на главата.Ушавия шлифер с форма на главЪта тип каунЬ, който е и касиер на организираната престъпна група с име ГЕРБ. Да не говорим че тези деца говорят английски много по добре от Цветанов и Борисов , което е меко казано срамно.Цвинокио отколе е известен със своята изящна милиционерска полусловесност,стабилността си на имотния пазар,както и секторните политики... с тъща си.Това му е достатъчно да бъде вторият по известност в Шайка-та,и първи по прокарване на лобистки закончета в НС,в полза на Шайка-та.Как-така, нито един журналист не се е сетил да издири и публикува дипломата на Цв. Цв., от помощното училище на Вършец! Те, тогава народонаселението ще отдъхне - информирано, какъв корифей го упраУлява! Цвък, Цвък – ЯЗЪК и отново изцвък. Долен крадец и мошеник, продаващ България, носител на ционистка грамота и бутонелки от краварска тайна служба, шестокъщник тъщин, възпитаник на училище за бавноразвиващи се, който не знае с кого се е сражавала Ботевата чета, но сравнява Боко с Апостола на свободата. Съд и затвор, поне 30 години, поради липса на смъртна присъда ! Това нищожество цецо крадецо, ако само за момент осъзнае колко е противно и колко омраза генерира, не само към себе си, а и към партията, към която се причислява.... ще си купи въженце и веднагически ще го вкара в употреба!
  • 5
   Ке
   Кенанския Маймун
   7 -5
   20:28, 28 фев 2019
   Какви 48 Фашинга ,
   като Немската е на към 38-40 години ???
   .....
   • **
    ***
    2 0
    15:17, 1 мар 2019
    Гимназията е от 1970 г, уважаеми Маймун.
  • 6
   Hi
   hi
   15 -3
   20:57, 28 фев 2019
   Кич.
  • 7
   Iv
   Ivo
   6 -2
   22:21, 28 фев 2019
   Мука, пуна мука!
  • 8
   Не
   Неразбиращ
   3 -9
   22:27, 28 фев 2019
   Далече ти е мозъка от темата на публикацията, по-г... Виж коментара
  • 9
   Чо
   Чобанина
   8 -3
   07:58, 1 мар 2019
   Липсва ми фашинга, Успех в живота деца
  • 10
   Аш
   Ашколсун на поразия
   2 -3
   09:04, 1 мар 2019
   Вие сте болни,хорица!
  • 11
   Ko
   kovo
   3 0
   14:27, 1 мар 2019
   Мили деца, бъдете живи и здрави! Чувствайте със сърцето си, действайте с разума си!

  Хороскоп за 18.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
  18 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
  18 окт 2019
  Последни новини