От х:

Днес в x:

20 °C

Нели Генова и Виктория Георгиева са носители на званието „Ученик на годината“ на Езиковата гимназия

  135 години от рождението на своя патрон проф.д-р Асен Златаров отбелязват днес учениците и учителите от гимназията с преподаване на чужди езици в Хасково.
   
  Празничният ден започна с поднасяне на цветя пред бюст -паметника на бележития учен, писател и общественик, роден в Хасково.
   
  В театъра отбелязването продължи с празничен концерт, на който бяха наградени и най-заслужилите през годината ученици. На тържествената церемония като гости присъстваха Джон Таузънд, представител на побратимената с Хасково английска община Лестър, бивши преподаватели и възпитаници на елитната гимназия, председателят на училищното настоятелство Толий Костов и членове на Настоятелството.
   
  „Горд съм с вас. Всички вие сте един отбор, общност, един екип. Хора, които знаят, че наш дълг е да следваме заветите на нашия патрон -проф. д-р Асен Златаров. Ние- бившите и настоящите Златаровци заслужаваме да носим неговото име, защото той е не само учен, а общественик и творец. А нашата гимназия съчетава тези три начала-знанието, обществения дълг и творчеството.“, обърна се към присъстващите в залата директорът на гимназията Деян Янев. Той пожела на всички настоящи ученици с чувство на дълг, отговорност и любов да продължават да вършат онова, което са правили предшествениците им и да продължават да градят авторитета и името на гимназията.
   
  През тази година за високи постижения бяха връчени две награди „ Ученик на годината“.
  Ученик на годината стана Нели Генова от 9 В клас, спечелила конкурса „Ambassador for a day“ („Посланик за един ден“) в надпревара с 900 нейни връстници от цялата страна.
   
  С видеото си на тема,,Ако бяхте посланик, как бихте популяризирали България на световната сцена?”, тя получи възможността даработи  заедно с американския посланик на САЩ в Бългания Херо Мустафа. Именно на Нели Генова се дължи и честта, която американската посланичка ще окаже на училището с посещението си, което ще се случи през тази седмица.
   
  В словото си по повод наградата „Ученик на годината“ Нели Генова отбеляза, че това е изключителна чест за нея и посочи наградата, като награда за обичта на семейство й, награда за труда на преподавателите й и не на последно място, като награда за приятелството и толерантността на съучениците й от 9 В клас. Тя отбеляза специална благодарност към класната си Катя Кирчева.
   
  Виктория Георгиева от 9 Д клас е вторият носител на наградата „Ученик на годината“. Тя е лауреат в областта на английския език за дебати на Фондация „ БЕСТ“.
   
  „Знам, че никому нищо не се дава даром. Всичко тук съм постигнала стъпка по стъпка и с труд и постоянство. Дължа много на хората, които са ме подкрепяли-моите учители, директорът на гимназията и моето семейство“, отбеляза Виктория Георгиева при получаването на наградата си. Тя изказа специална благодарност на своята класна и преподавателка по английски език Милена Костадинова.
   
  Двете деветокласнички получават и парична награда, определена от Училищното настоятелство в размер на 100 лева.
   
  Още 17 ученици от 9, 10 и 11 клас са с грамоти за постижения в науката, извънкласните дейности и спорта. Това са: Тереза Симеонова, Яница Пейкова, Никола Янков, Деря Мюмюн, Есма Кушку, Аделина Боянова, Антон Цветков, Едже Ахмед, Енес Исмаилов, Таня Иванова, Веселина Кавръкова, Моника Вълчева, Елена Атанасова, Лидия Колева, Петя Стефанова, Теодора Стоева и Ния Ванчева.

  Като част от тържественото отбелязване на 135 -тата годишнина от рождението на проф. д-р Асен Златаров, от 18 часа в галерия „Форум“ ще бъде открита и изложба живопис с рисунки на ученици от Езиковата гимназия. Събраните средства от разпродажбата на картините ще бъдат използвани за подпомагане на училищни дейности през годината.

  Красимира Славова
  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   По
   Поздравления
   25 0
   13:31, 17 фев 2020
   Браво на Нели Генова и Виктория Георгиева...страхотни деца!
  • 2
   55
   55555
   13 -8
   14:35, 17 фев 2020
   това са бъдещите звезди и идоли а не фудбола и поп фолка!!!!!
  • 3
   Фу
   Футболист
   1 -1
   19:55, 17 фев 2020
   Да,точно фу..д..бола!

  Хороскоп за 29.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
  29 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  29 мар 2020
  Последни новини