От х:

Днес в x:

Нели Генова и Виктория Георгиева са носители на званието „Ученик на годината“ на Езиковата гимназия

    135 години от рождението на своя патрон проф.д-р Асен Златаров отбелязват днес учениците и учителите от гимназията с преподаване на чужди езици в Хасково.
     
    Празничният ден започна с поднасяне на цветя пред бюст -паметника на бележития учен, писател и общественик, роден в Хасково.
     
    В театъра отбелязването продължи с празничен концерт, на който бяха наградени и най-заслужилите през годината ученици. На тържествената церемония като гости присъстваха Джон Таузънд, представител на побратимената с Хасково английска община Лестър, бивши преподаватели и възпитаници на елитната гимназия, председателят на училищното настоятелство Толий Костов и членове на Настоятелството.
     
    „Горд съм с вас. Всички вие сте един отбор, общност, един екип. Хора, които знаят, че наш дълг е да следваме заветите на нашия патрон -проф. д-р Асен Златаров. Ние- бившите и настоящите Златаровци заслужаваме да носим неговото име, защото той е не само учен, а общественик и творец. А нашата гимназия съчетава тези три начала-знанието, обществения дълг и творчеството.“, обърна се към присъстващите в залата директорът на гимназията Деян Янев. Той пожела на всички настоящи ученици с чувство на дълг, отговорност и любов да продължават да вършат онова, което са правили предшествениците им и да продължават да градят авторитета и името на гимназията.
     
    През тази година за високи постижения бяха връчени две награди „ Ученик на годината“.
    Ученик на годината стана Нели Генова от 9 В клас, спечелила конкурса „Ambassador for a day“ („Посланик за един ден“) в надпревара с 900 нейни връстници от цялата страна.
     
    С видеото си на тема,,Ако бяхте посланик, как бихте популяризирали България на световната сцена?”, тя получи възможността даработи  заедно с американския посланик на САЩ в Бългания Херо Мустафа. Именно на Нели Генова се дължи и честта, която американската посланичка ще окаже на училището с посещението си, което ще се случи през тази седмица.
     
    В словото си по повод наградата „Ученик на годината“ Нели Генова отбеляза, че това е изключителна чест за нея и посочи наградата, като награда за обичта на семейство й, награда за труда на преподавателите й и не на последно място, като награда за приятелството и толерантността на съучениците й от 9 В клас. Тя отбеляза специална благодарност към класната си Катя Кирчева.
     
    Виктория Георгиева от 9 Д клас е вторият носител на наградата „Ученик на годината“. Тя е лауреат в областта на английския език за дебати на Фондация „ БЕСТ“.
     
    „Знам, че никому нищо не се дава даром. Всичко тук съм постигнала стъпка по стъпка и с труд и постоянство. Дължа много на хората, които са ме подкрепяли-моите учители, директорът на гимназията и моето семейство“, отбеляза Виктория Георгиева при получаването на наградата си. Тя изказа специална благодарност на своята класна и преподавателка по английски език Милена Костадинова.
     
    Двете деветокласнички получават и парична награда, определена от Училищното настоятелство в размер на 100 лева.
     
    Още 17 ученици от 9, 10 и 11 клас са с грамоти за постижения в науката, извънкласните дейности и спорта. Това са: Тереза Симеонова, Яница Пейкова, Никола Янков, Деря Мюмюн, Есма Кушку, Аделина Боянова, Антон Цветков, Едже Ахмед, Енес Исмаилов, Таня Иванова, Веселина Кавръкова, Моника Вълчева, Елена Атанасова, Лидия Колева, Петя Стефанова, Теодора Стоева и Ния Ванчева.

    Като част от тържественото отбелязване на 135 -тата годишнина от рождението на проф. д-р Асен Златаров, от 18 часа в галерия „Форум“ ще бъде открита и изложба живопис с рисунки на ученици от Езиковата гимназия. Събраните средства от разпродажбата на картините ще бъдат използвани за подпомагане на училищни дейности през годината.

    Красимира Славова
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      По
      Поздравления
      25 0
      13:31, 17 фев 2020
      Браво на Нели Генова и Виктория Георгиева...страхотни деца!
    • 2
      55
      55555
      13 -8
      14:35, 17 фев 2020
      това са бъдещите звезди и идоли а не фудбола и поп фолка!!!!!
    • 3
      Фу
      Футболист
      1 -1
      19:55, 17 фев 2020
      Да,точно фу..д..бола!
    Последни новини