От х:

Днес в x:

6 °C

Нели Генова и Виктория Георгиева са носители на званието „Ученик на годината“ на Езиковата гимназия

  135 години от рождението на своя патрон проф.д-р Асен Златаров отбелязват днес учениците и учителите от гимназията с преподаване на чужди езици в Хасково.
   
  Празничният ден започна с поднасяне на цветя пред бюст -паметника на бележития учен, писател и общественик, роден в Хасково.
   
  В театъра отбелязването продължи с празничен концерт, на който бяха наградени и най-заслужилите през годината ученици. На тържествената церемония като гости присъстваха Джон Таузънд, представител на побратимената с Хасково английска община Лестър, бивши преподаватели и възпитаници на елитната гимназия, председателят на училищното настоятелство Толий Костов и членове на Настоятелството.
   
  „Горд съм с вас. Всички вие сте един отбор, общност, един екип. Хора, които знаят, че наш дълг е да следваме заветите на нашия патрон -проф. д-р Асен Златаров. Ние- бившите и настоящите Златаровци заслужаваме да носим неговото име, защото той е не само учен, а общественик и творец. А нашата гимназия съчетава тези три начала-знанието, обществения дълг и творчеството.“, обърна се към присъстващите в залата директорът на гимназията Деян Янев. Той пожела на всички настоящи ученици с чувство на дълг, отговорност и любов да продължават да вършат онова, което са правили предшествениците им и да продължават да градят авторитета и името на гимназията.
   
  През тази година за високи постижения бяха връчени две награди „ Ученик на годината“.
  Ученик на годината стана Нели Генова от 9 В клас, спечелила конкурса „Ambassador for a day“ („Посланик за един ден“) в надпревара с 900 нейни връстници от цялата страна.
   
  С видеото си на тема,,Ако бяхте посланик, как бихте популяризирали България на световната сцена?”, тя получи възможността даработи  заедно с американския посланик на САЩ в Бългания Херо Мустафа. Именно на Нели Генова се дължи и честта, която американската посланичка ще окаже на училището с посещението си, което ще се случи през тази седмица.
   
  В словото си по повод наградата „Ученик на годината“ Нели Генова отбеляза, че това е изключителна чест за нея и посочи наградата, като награда за обичта на семейство й, награда за труда на преподавателите й и не на последно място, като награда за приятелството и толерантността на съучениците й от 9 В клас. Тя отбеляза специална благодарност към класната си Катя Кирчева.
   
  Виктория Георгиева от 9 Д клас е вторият носител на наградата „Ученик на годината“. Тя е лауреат в областта на английския език за дебати на Фондация „ БЕСТ“.
   
  „Знам, че никому нищо не се дава даром. Всичко тук съм постигнала стъпка по стъпка и с труд и постоянство. Дължа много на хората, които са ме подкрепяли-моите учители, директорът на гимназията и моето семейство“, отбеляза Виктория Георгиева при получаването на наградата си. Тя изказа специална благодарност на своята класна и преподавателка по английски език Милена Костадинова.
   
  Двете деветокласнички получават и парична награда, определена от Училищното настоятелство в размер на 100 лева.
   
  Още 17 ученици от 9, 10 и 11 клас са с грамоти за постижения в науката, извънкласните дейности и спорта. Това са: Тереза Симеонова, Яница Пейкова, Никола Янков, Деря Мюмюн, Есма Кушку, Аделина Боянова, Антон Цветков, Едже Ахмед, Енес Исмаилов, Таня Иванова, Веселина Кавръкова, Моника Вълчева, Елена Атанасова, Лидия Колева, Петя Стефанова, Теодора Стоева и Ния Ванчева.

  Като част от тържественото отбелязване на 135 -тата годишнина от рождението на проф. д-р Асен Златаров, от 18 часа в галерия „Форум“ ще бъде открита и изложба живопис с рисунки на ученици от Езиковата гимназия. Събраните средства от разпродажбата на картините ще бъдат използвани за подпомагане на училищни дейности през годината.

  Красимира Славова
  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   По
   Поздравления
   25 0
   13:31, 17 фев 2020
   Браво на Нели Генова и Виктория Георгиева...страхотни деца!
  • 2
   55
   55555
   13 -8
   14:35, 17 фев 2020
   това са бъдещите звезди и идоли а не фудбола и поп фолка!!!!!
  • 3
   Фу
   Футболист
   1 -1
   19:55, 17 фев 2020
   Да,точно фу..д..бола!

  Хороскоп за 22.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
  22 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
  22 окт 2020
  Последни новини