От х:

Днес в x:

27 °C

Нели Генова и Виктория Георгиева са носители на званието „Ученик на годината“ на Езиковата гимназия

  135 години от рождението на своя патрон проф.д-р Асен Златаров отбелязват днес учениците и учителите от гимназията с преподаване на чужди езици в Хасково.
   
  Празничният ден започна с поднасяне на цветя пред бюст -паметника на бележития учен, писател и общественик, роден в Хасково.
   
  В театъра отбелязването продължи с празничен концерт, на който бяха наградени и най-заслужилите през годината ученици. На тържествената церемония като гости присъстваха Джон Таузънд, представител на побратимената с Хасково английска община Лестър, бивши преподаватели и възпитаници на елитната гимназия, председателят на училищното настоятелство Толий Костов и членове на Настоятелството.
   
  „Горд съм с вас. Всички вие сте един отбор, общност, един екип. Хора, които знаят, че наш дълг е да следваме заветите на нашия патрон -проф. д-р Асен Златаров. Ние- бившите и настоящите Златаровци заслужаваме да носим неговото име, защото той е не само учен, а общественик и творец. А нашата гимназия съчетава тези три начала-знанието, обществения дълг и творчеството.“, обърна се към присъстващите в залата директорът на гимназията Деян Янев. Той пожела на всички настоящи ученици с чувство на дълг, отговорност и любов да продължават да вършат онова, което са правили предшествениците им и да продължават да градят авторитета и името на гимназията.
   
  През тази година за високи постижения бяха връчени две награди „ Ученик на годината“.
  Ученик на годината стана Нели Генова от 9 В клас, спечелила конкурса „Ambassador for a day“ („Посланик за един ден“) в надпревара с 900 нейни връстници от цялата страна.
   
  С видеото си на тема,,Ако бяхте посланик, как бихте популяризирали България на световната сцена?”, тя получи възможността даработи  заедно с американския посланик на САЩ в Бългания Херо Мустафа. Именно на Нели Генова се дължи и честта, която американската посланичка ще окаже на училището с посещението си, което ще се случи през тази седмица.
   
  В словото си по повод наградата „Ученик на годината“ Нели Генова отбеляза, че това е изключителна чест за нея и посочи наградата, като награда за обичта на семейство й, награда за труда на преподавателите й и не на последно място, като награда за приятелството и толерантността на съучениците й от 9 В клас. Тя отбеляза специална благодарност към класната си Катя Кирчева.
   
  Виктория Георгиева от 9 Д клас е вторият носител на наградата „Ученик на годината“. Тя е лауреат в областта на английския език за дебати на Фондация „ БЕСТ“.
   
  „Знам, че никому нищо не се дава даром. Всичко тук съм постигнала стъпка по стъпка и с труд и постоянство. Дължа много на хората, които са ме подкрепяли-моите учители, директорът на гимназията и моето семейство“, отбеляза Виктория Георгиева при получаването на наградата си. Тя изказа специална благодарност на своята класна и преподавателка по английски език Милена Костадинова.
   
  Двете деветокласнички получават и парична награда, определена от Училищното настоятелство в размер на 100 лева.
   
  Още 17 ученици от 9, 10 и 11 клас са с грамоти за постижения в науката, извънкласните дейности и спорта. Това са: Тереза Симеонова, Яница Пейкова, Никола Янков, Деря Мюмюн, Есма Кушку, Аделина Боянова, Антон Цветков, Едже Ахмед, Енес Исмаилов, Таня Иванова, Веселина Кавръкова, Моника Вълчева, Елена Атанасова, Лидия Колева, Петя Стефанова, Теодора Стоева и Ния Ванчева.

  Като част от тържественото отбелязване на 135 -тата годишнина от рождението на проф. д-р Асен Златаров, от 18 часа в галерия „Форум“ ще бъде открита и изложба живопис с рисунки на ученици от Езиковата гимназия. Събраните средства от разпродажбата на картините ще бъдат използвани за подпомагане на училищни дейности през годината.

  Красимира Славова
  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   По
   Поздравления
   25 0
   13:31, 17 фев 2020
   Браво на Нели Генова и Виктория Георгиева...страхотни деца!
  • 2
   55
   55555
   13 -8
   14:35, 17 фев 2020
   това са бъдещите звезди и идоли а не фудбола и поп фолка!!!!!
  • 3
   Фу
   Футболист
   1 -1
   19:55, 17 фев 2020
   Да,точно фу..д..бола!

  Хороскоп за 07.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  07 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  07 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  07 юли 2020
  Последни новини