От х:

Днес в x:

Хасково и Свиленград са първенци в търговията с нелегални цигари

Свиленград и Хасково са градовете, в които се пушат най-много нелегални цигари. Това отчете проучване на тютюневи компании, съобщи bTV.

Данните за страната обаче показват спад на контрабандните цигари. Сред градовете рекордьори по нелегални цигари попада още и Плевен. На другия полюс са Габрово и Добрич.

За последните месеци на миналата година делът на незаконните цигари пада до 4,4 на сто. Според прокуратурата това се дължи на акции по разбиването на нелегални фабрики и промени в законите.

Според икономистите равнището на контрабанда зависи и от данъчната политика на управляващите.

Около 250 хиляди пушачи у нас са рискова група, при възможност ще купят цигари без бандерол.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    00
    001
    28 -2
    10:22, 27 фев 2019
    Така е защото сме най-близо до Турция!!!!Що се отнася до смешните акции които провежда полицията -конфискуват 100 кутии цигари пишат 2000 къса и голяма работа са свършили!!!!А тези които продават с кашони -те си плащат тях не ги закачат!!!!Смешна държава смешна полиция смешно правителство странен народ щом търпи този цирк!!!!
  • 2
    Ке
    Кенанския Маймун
    14 -2
    10:45, 27 фев 2019
    По-точно казано ,
    откакто Форукомците Тенчо Лилянов и Дидко Ахрянина преминаха към ГЕРБ,
    в Хасково не останаха трафиканти на цигари :))
  • 3
    Ха
    ХА
    10 -1
    11:18, 27 фев 2019
    По време на наводнението в с. Бисер - февруари 2012 г, в кръчмата на селото, под носа на Бойко, Цв. Цв., Кристалина Георгиева и Миро Найденов -тогава министър на Земеделието се пушеха контрабадни цигари LM. Кръчмарката на селото пък открито подаваше от рафта "Карелия" и "LM". /Всички местни го видяхя с очите си и могат да потвърдят/. На другия ден министър-председателят се биеше в косматите гърди по телевизията колко ефикасно се борят с контрабандата...
Последни новини