От х:

Днес в x:

В Хисаря излязоха на протест заради липса на вода, канализация и асфалт

    Живеещи на улица "Пещера" в хасковския квартал Хисаря излязоха на протест заради липса на вода в чешмите, канализация и асфалт. Насъбралите се петнадесетина души настояха тази сутрин да получат нормални човешки условия, полагащи им се, според тях, като редовни данъкоплатци в града. В израз на недоволство те бяха поставили два флага - на България и на Европейския съюз.

    Андрей Синапов, който бе един от протестиращите, обясни, че улицата е в окаяно състояние от години. Той допълни, че от много време внасят жалби в община Хасково за проблемите в квартала, като последната е от вчера. Показа и част от кореспонденцията с кметството. В последния отговор, подписан от зам.-кмета Велин Балкански пише, че през годините са полагани и продължават да се полагат съответните грижи за поддържане на трасето на улица "Пещера" в проходимо състояние, съобразно теренните особености и местоположението на оградите на имотите там. От администрацията пишат, че последното запълване на най-дълбоките неравности по трасето на неизградената улица "Пещера" е било през август 2018 година.

    Протестиращите от "Пещера" настояват да се направи ремонт на улицата, защото непрекъснато си трошат колите по дупките, които ежегодно им костват по 300-400 лева за ремонти.

    Потърсени за коментар от кметството припомниха, че въпросната улица е част от така наречените нови зони на Хасково, вкарани в регулацията на града, която не е приложена. Изисква се част от терените да бъдат отчуждени, за да може улицата да бъде направена в необходимата ширина. Тъй като някои от собствениците са в чужбина и не могат да бъдат открити, създава затруднения, поясниха от администрацията. Освен това са необходими и средства за отчуждаване, които не са заложени в проекта за бюджет на общината за 2019 година. "Следва специалисти да направят изчисления - колко би струвало прокарване на водопровод и канализация. След това да се търсят пари за реализация.", коментираха от кметството. От там заявиха още, че улица, която няма канализация, не може да бъде асфалтирана, а отсечката е дълга близо 2 км.

    Недоволстващите от Хисаря обаче бяха категорични, че продължат с протестите си, докато не им бъдат удовлетворение исканията. Заканиха се да влязат на сесията на Общинския съвет утре, където отново да поставят проблемите си пред местните парламентаристи. В противен случай са готови да вземат кирки и лопати и сами да си създадат условия за по-нормален живот.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Г-
      Г-жа Иванова от кв Изгрев
      23 -5
      13:28, 21 фев 2019
      Същите неща ги говорят от години и за улица Петрич в кв.Изгрев, ама за Кенана имат пари. Тук хората от 35 години виждат, че нищо не е направено. А данъците са си данъци, да не говоря, че на въпросната улица и кофи за боклук няма и бабите с бастуните носят боклука на другата улица - нея я разшириха по план до половината - смях, срам ... В тоя град за крайните квартали няма пари от години.
    • 2
      Ав
      Автоджамбазов
      8 -8
      13:52, 21 фев 2019
      Това хубаво време е само протести!
    • 3
      Os
      Osmanski
      37 -6
      14:21, 21 фев 2019
      ДПС то да ги оправя гласуваха за тях сумати избори все обещаваха ще оправим, ще оправим и накрая един голям кол.
    • 4
      S7
      S74LK3R
      10 -3
      14:29, 21 фев 2019
      А в Болярово кога ? Идете си вижте новата улица.
    • 5
      De
      Deniss
      4 -13
      14:46, 21 фев 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 6
      Вс
      Всевишния Кенанец
      15 -9
      14:47, 21 фев 2019
      ами като живееш на улица с името "Пещера", какво очакваш, да се радват че поне ток имат! Защото в кв.Хисаря всичко е незаконно и трябва да бъде съборено, за да се структурира и урегулира квартала по един нормален начин с улици и комуникации! С протест на улицата няма да стане...само пред Общината в работен ден, не в събота и неделя...там под прозорците на Кмета, на който не му дреме за тоя град...
      • Гъ
        гъза ти
        1 0
        19:43, 22 фев 2019
        "всичко"
    • 7
      За
      Запомнил...
      15 -1
      14:52, 21 фев 2019
      Интересно, кого обслужва готов, но неприложен регулационен план на квартала. Помня, през годините, едни ги правеха депутати затова, че са разрушли над 500 къщи. Други неуки хора пък яхваха целеви мерки и пари за възтановяване на същите къщи и ставаха депутати. Трети бяха ибрикчии на властимащ за да получат лична облага от общината. Отделно, всяка година се обсъжда строителна програма на общината, а там съветници с поведение "солник на маса" мълчат като... Жалбите и протестите получават мухлясали отговори. И все пак ви остават две неща: да призовете Бог или Аллах да стовари справедливо проклятие над по-горните или да напуснете завинаги квартала. Бог да ви е на помощ!
    • 8
      Jo
      John
      11 -23
      15:37, 21 фев 2019
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 9
      Ку
      Кураж
      5 -1
      19:38, 21 фев 2019
      Ние сме в центъра на град Хасково и през ден няма вода. То не беше авария , после затворен кран на улицата, спукана тръба на къща и знайни и незнайни причини.Такъв хаос е във вик, че надали ще ви чуят. Само за заплатите си мислят и нищо друго!
    • 10
      Бъ
      Българин
      4 -9
      20:10, 21 фев 2019
      Нахални ****** , и течаща вода искат . А утре и дж... Виж коментара
    Последни новини