От х:

Днес в x:

15 °C

Вълците в зоопарка на Кенана са в добро здраве, показа експертна проверка

  Вълкът и вълчицата, които обитават зоопарка на Кенана са в добро общо състояние. Това е показала проверката на експерти и ветеринари.

  Условията, при които живее двойката хищници, в която мъжкият е на 7 г., а женската на 4 г. , са обстойно проверени след сигнал от зоодоброволци, че за тях не се полагат необходимите грижи и че вълкът е в окаяно състояние.

  Заключенията на експертите по биоразнообразие към Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Хасково е, че животните са активни и в добро общо състояние.

  На проверката са присъствали биолози, ветеринарен лекар и управителя на зоокъта. От заключенията им става ясно, че ветеринарно- медицинското обслужване на животните е в лицензирана ветеринарна амбулатория в зоологическа градина, състоянието им се следи и от външна клиника, с която хасковският зоопарк има сключен договор. Вълкът и вълчицата са били прегледани и обезпаразитени последно на 8-ми февруари. Те са клинично здрави. Ежедневно на животните се осигурява подходяща храна и прясна вода. Освен това клетките на животните отговарят на изискванията за отглеждането им им по Наредба, коментират експертите в отговор на сигналите от зоодоброволците.

  На място днес служителите от зоокъта разказаха, че няколко души от зоодоброволците в града непрекъснато обикалят около клетките на животните, често са забелязвани и да дебнат край тази на вълците.

  „Непрекъснато изпращат сигнали, че няма подходяща грижа за животните тук, проверките и от министерството, и от местните еколози за нас са ежедневие. Няма проблем, нека да идват хората, да контролират. Ние сме спокойни.“, коментира шефът на зоопарка Валентин Ахтаров.

  А днес в къта се радват на ново бебе-от породата мини овца.

  Сред любимците са и двете двойки близнаци камерунски кози. Едната двойка е родена преди дни, а другата вече е поотраснала-близнаците Антон и Атанас, които са се появили ден преди празниците през януари.

  Аплаузита на посетителите в зоопарка днес обаче обра един от пауните. Птиците навлизат в размножителен период и мъжките често демонстрират напето във ветрило красивите си пера.
  Сред хубавите новини в къта за животни е и началото на обновяването на детската площадка там. Цялото пространство ще бъде насипано с филц, ще бъдат ремонтирани и съоръженията.


   

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Ке
   кенанския лъв
   1 -4
   21:40, 19 фев 2019
   Въобще не сме добре ! Идвайте по-често за репортажи за да ни нахранят! Гладни сме повече от пенсионерите!!!
   И не пращайте камерунски кози, а истинска лъвица!
  • 2
   Ке
   Кенанския Маймун
   2 -1
   22:38, 19 фев 2019
   А ако им хвърляме на вълците всяка седмица по една мутра или бей ,
   ще загладят и косъма :))
   • Ма
    МАНГО
    1 -1
    23:40, 19 фев 2019
    И ще имат храна за 100 години напред.
  • 3
   Pa
   Papata
   7 -2
   07:49, 20 фев 2019
   Сега, след като се научих, че и вълците в зоопарка са здрави, овчицата пак нормално родила, зоодоброволците зорко бдят, съм спокоен, че и последните проблеми на нашия град са решени.
  • 4
   Чо
   Чобанина
   0 0
   16:09, 20 фев 2019
   Туй рижото не е ли чакал бе ???

  Хороскоп за 15.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще отстоявате интересите си, без да се страхувате от това, какво мисли този или онзи за вас. Аргументите ви са основателни, но зачитайте достойнството на опонентите си. По този начин ще затвърдите мнението за себе си, като за праволинейни и коректни хора. Не пренебрегвайте почивката си.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Прекарайте този ден почивайки активно т.е. движете се, като по този начин изчиствате съзнанието си от мисли и тревоги. Движението ще се отрази благоприятно и на физическата ви форма, която напоследък е доста пренебрегвана от ваша страна.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не разгласявайте претенциите си към ваши длъжници или пък запазете в тайна начинанията, които възнамерявате да предприемете в близките дни. Има голяма вероятност някой от хората около вас макар и несъзнателно да ви попречи и доста да ви забави. Ще ви е трудно да се справите сами с голямото натоварване, което ви очаква днес, за това потърсете подкрепата на близките си.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Чуден ден за вас и семейството ви. Спокойствието у дома е ненакърнимо и дори саркастичните ви забележки не могат да го развалят. Приемете професионалните предизвикателства с високо вдигната глава и разбийте конкуренцията, вие сте по-добрите.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Умеете правилно и акуратно да координирате дейността на много хора. Но не изпадайте в крайности, защото всичко може да свърши зле. Някои от вас ще започнат интимна връзка, която може да прерасне в нещо по-сериозно. Вие ще прецените как да действате съобразно личните си усещания.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Много от вас вече обмислят коледната си ваканция. Добрите ви финансови резултати напоследък, ще ви позволят да правите плановете си по-свободно. Консултирайте се все пак с близките си и не ги поставяйте пред свършен факт.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Забавете темпото, похвално е, че имате желание за работа, но не прекалявайте. Прекалено много отговорности изтощават и без да се усетите, ще се почувствате отегчени от всичко. Работете за физическата си форма, тя ще допълни самочувствието ви. Познания, получени от интернет или други информационни източници ще ви подтикнат към нов бизнес.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще се нуждаете от услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Поправете отношението си и ще останете всички доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес сте настроени дружелюбно към всички, затова и денят ви ще мине приятно в разговори и ленива почивка. Отдавна имате нужда от разтоварване, така че се насладете напълно на свободния ден. Предотвратявайте всякакви конфликти. Не допускайте дреболии да развалят почивката ви. Посветете й се напълно.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ви очакват приятни емоции, тъй като сте заобиколени от хора, които обичате и се чувствате наистина добре. С каквото и да се заемете, вършите го докато не останете удовлетворени от резултата. Привлечени сте от личност, която също не е безразлична към вас. В най-скоро време ще ви се отдаде възможност да действате по-активно.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Непременно отделете време за отмора, защото денят е подходящ за вътрешен живот, пречистване и осмисляне. Заредете се с положителни емоции и сила за утре. Бъдете сами, но не самотни, и не изпадайте в меланхолия. Не бъдете раздразнителни и се въздържайте от критика към хората около вас. Ако се заемете с духовни практики, у вас може да се оформят оригинални идеи, които ще намерят място в ежедневието ви.
  15 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повечето от вас днес ще трябва да се заемат с домашните задължения. Честите ви отсъствия са натрупали куп неотложни задачи. Отделете време за лични занимания или спорт. Помогнете на близките си. Можете много да облекчите положение им. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви днес.
  15 дек 2019
  Последни новини