От х:

Днес в x:

8 °C

Езиковата почете своя патрон, Тереза Симеонова е Ученик на годината

  Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково чества 134 години от рождението на своя патрон. По повод навършването на годишнината се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на една от най-светлите личности в интелектуалния елит на България, намиращ се в градинката до хасковския театър "Иван Димов".

  По-късно тържеството продължи в театъра, където бяха отличени редица изявени ученици от гимназията. Беше присъдено и почетното звание "Ученик на година". Призът получи Тереза Иванова от директора на гимназията Деян Янев. Той заяви, че през изминалата година много ученици са постигнали големи успехи, но именно деветокласничката се е откроила с постоянство и най-високи резултати в обучението по всички учебни дисциплини. Тя се класира на първо място на Националната олимпиада по английски език и на второ място на Националното състезание за речеви умения по английски език на фондация "Best". Ученичката бе удостоена днес с почетното звание с решение на Педагогическия съвет на Езиковата гимназия.

  "За един ученик няма по-голямо удоволствие от знанието, че положеният тежък труд, се е отплатил", заяви Тереза пред публиката, изпълнила залата на театъра. Тя изказа благодарности към училищното ръководство и към учителката си Красимира Кънева.

  Сред официалните гости беше кметът на Хасково Добри Беливанов, който поздрави учениците и техните преподаватели, пожела им още много успехи. Присъстваха още зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, старши експертът по чуждоезиково обучение в Регионалното управление на образованието, ученици, родители, близки и приятели.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ва
   Ваня
   19 -1
   15:26, 15 фев 2019
   Браво! Поздравления! Само, че и тя ще учи в чужбина и там ще се реализира! Желая й още по - големи успехи и да осъществи мечтите си'
  • 2
   Де
   Демос
   19 -1
   15:58, 15 фев 2019
   Един изключителен ученик, притежаващ съвест и различни достойнства. Когато България и народът започнат да се грижат за своите бъдещи личности и да ги ценят, тогава те ще останат тук. Не съдете младите, всички ние се движим според своя разум и амбиции, които търсят своята среда за реализация.
  • 3
   Ро
   РОБИН ХУД
   5 -7
   17:51, 15 фев 2019
   И как се става "Ученик на годината"?
   За един приятел питам...

  Хороскоп за 12.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
  12 дек 2019
  Последни новини