От х:

Днес в x:

29 °C

Езиковата почете своя патрон, Тереза Симеонова е Ученик на годината

  Езиковата гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" в Хасково чества 134 години от рождението на своя патрон. По повод навършването на годишнината се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на една от най-светлите личности в интелектуалния елит на България, намиращ се в градинката до хасковския театър "Иван Димов".

  По-късно тържеството продължи в театъра, където бяха отличени редица изявени ученици от гимназията. Беше присъдено и почетното звание "Ученик на година". Призът получи Тереза Иванова от директора на гимназията Деян Янев. Той заяви, че през изминалата година много ученици са постигнали големи успехи, но именно деветокласничката се е откроила с постоянство и най-високи резултати в обучението по всички учебни дисциплини. Тя се класира на първо място на Националната олимпиада по английски език и на второ място на Националното състезание за речеви умения по английски език на фондация "Best". Ученичката бе удостоена днес с почетното звание с решение на Педагогическия съвет на Езиковата гимназия.

  "За един ученик няма по-голямо удоволствие от знанието, че положеният тежък труд, се е отплатил", заяви Тереза пред публиката, изпълнила залата на театъра. Тя изказа благодарности към училищното ръководство и към учителката си Красимира Кънева.

  Сред официалните гости беше кметът на Хасково Добри Беливанов, който поздрави учениците и техните преподаватели, пожела им още много успехи. Присъстваха още зам.-областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, старши експертът по чуждоезиково обучение в Регионалното управление на образованието, ученици, родители, близки и приятели.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ва
   Ваня
   19 -1
   15:26, 15 фев 2019
   Браво! Поздравления! Само, че и тя ще учи в чужбина и там ще се реализира! Желая й още по - големи успехи и да осъществи мечтите си'
  • 2
   Де
   Демос
   19 -1
   15:58, 15 фев 2019
   Един изключителен ученик, притежаващ съвест и различни достойнства. Когато България и народът започнат да се грижат за своите бъдещи личности и да ги ценят, тогава те ще останат тук. Не съдете младите, всички ние се движим според своя разум и амбиции, които търсят своята среда за реализация.
  • 3
   Ро
   РОБИН ХУД
   5 -7
   17:51, 15 фев 2019
   И как се става "Ученик на годината"?
   За един приятел питам...

  Още новини

  Хороскоп за 09.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете детайлно всяка причина която поражда конфликти между вас и околните. Направете промяна, колкото и малка да е тя. Звездите ви закрилят: късмета е с вас затова не пропускайте шансовете си. Не хабете жизнеността и енергията си, като се поддадете на нерви и сприхави изблици. Най-малкото, защото ще се отрази на самочувствието и здравето ви. Ще копнеете за развитие и промяна - ами направете я.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доколкото ви се отдава да влияете на събитията го правете, мислейки и за другите. Изразходвайте разумно енергията си, за да сте в добра кондиция през целия ден. Известие от чуждестранни партньори ще ви подтикне към активност в посока общ бизнес или други важни дела. Проявете разбиране към изявите на партньора си, не изтъквайте непременно слабите му места.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Вашите способности привличат вниманието на хора, от които зависи понататъшното ви професионално издигане. Тепърва ви очакват големи успехи, затова се пригответе да ги посрещнете подобаващо. Необвързаните Близнаци имат шанса да срещнат подходящ човек.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сполука очаква онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. С присъщия си усет улавяте развитието на събитията и това много ви помага при конкретните ви действия. Отделете време и за вашия любим човек. Правете нещата така, щото да са доволни всички около вас, а не само един. Периода носи повече емоционален заряд.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата ви днес ще се увеличи, но ще се справите, само не се преуморявайте. Изразходвате много енергия и често за незначителни неща. Пестете силите си, може да се отрази на здравето ви. Делова среща ще ви накара да потърсите и друг път за професионална реализация. Ще се поздравите с успех.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Откривате нов стимул за себе си и незабавно се заемате за работа. Днес сте особено енергични и имате шанса да свършите доста неща, които отдавна ви тежат. Някои от вас ще срещнат привлекателна личност и може да се впуснат в нова връзка. Може би възлагате прекалено големи надежди на предстоящо събитие. Не бъдете прекалено самокритични.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвиждате повече задачи за днес, но не разполагате с всичкото време за тях. С прагматичен подход ще свършите повече работа, а притесненията няма да са ви от полза. Други ще се възползват от съветите ви и ще напреднат в нещо, което можеше да бъде и ваше. Внесете повече красота в живота си, като направите нещо специално за себе си или близките ви.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Реализацията на конкретна задача ще ви струва днес повече сили, но ще се справите. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще вложите дос?%
  09 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не е изключено днес да получите примамливо предложение, което силно ще ви заинтригува. Помислете внимателно и не действайте докато не сте напълно сигурни в решението си. Имате предостатъчно време. Много важно е да направите необходимите предварителни проучвания. Вашият любим човек ви подготвя приятна изненада.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Гъвкавото ви поведение ще ви помогне да наложите идеите си. Ще следвате целите си с цената на всичко, решени сте да постигнете максималното. Помислете какво кому дължите и го направете, за да отворите пътя си към успеха. Необвързаните ще изживеят нови вълнения, които ще ускорят решението им за трайна връзка.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Вярвайте повече в себе си. Не унивайте, ако временни неудачи пречат на работата ви. Снабдете се с търпение и скоро ще имате онова, което желаете. Това се отнася до всички сфери на живота ви - професионална, лична, емоционална, духовна. Трудът ви ще бъде възнаграден.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Мечтите ви са на път да се случат. Финансови приходи и любовни вълнения ще ви накарат да полетите.Проблеми, касаещи бъдещите ви планове, са на път да се решат. Уверени в себе си ще направите деня си по-хубав. С енергията си ще обгърнете и други, трасирайки пътя на доброто.
  09 юли 2020
  Последни новини