От х:

Днес в x:

Над половината хасковлии тачат само Трифон Зарезан на 14 февруари

Над половината от хасковлиите тачат Трифон Зарезан на днешния 14 февруари. Това показват резултатите от анкетата на Haskovo.net с въпрос "Валентинка или бутилка с вино на 14 февруари?".

В допитването са гласували 200 души. 52% (104 души) са посочили отговор "Бутилка вино, защото празнувам Трифон Зарезан". 42% (84 души) от анкетираните са заявили, че празнуват и Празника на виното, и Празника на влюбените, защото смятат, че и двата са хубави. Привържениците само на Свети Валентин са едва 12 човека, което представлява 6% от всички гласували.

Анкетата няма представителен характер, но дава представа за нагласите в обществото. Резултатите може да видите тук.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ис
    Историк
    9 0
    00:11, 15 фев 2019
    В България трябва да се празнуват БЪЛГАРСКИ празници , а не някакви изменени във времето пародии . Въпросният ден на влюбените е зароден в Римската империя и е бил празник на пед..ите, а сега просто са го натъкмили малко и хоп дайте да правим пари на гърба на масата от двойки. Св.Валентин е празник прероден от капиталистите с цел трупане на печалби . Същите капиталисти в лицето най-вече на англо-саксите и техните терористични колонии , превърнаха до голяма степен и коледата в един комерсиален паричен празник . Тези хора не тачат обичаи и празници , а ги опорочават с цел финансова изгода . Българин , никога не би се изгаврил с древен празник , но това си е природна черта на неговата благородност, вяра и почит към предците си , която никога не е и няма да присъства в съзнанието на хора , за които висш идеал и цел са парите !
  • 2
    Ке
    Кенанския Маймун
    0 0
    01:40, 15 фев 2019
    А Сан Стефанския мирен договор е подписан на 19 Февруари по стар стил - Деня на обесването на Свети Васил Левски от Карлово (Ето го истинското Божие чудо !)
    ....
    обаче понеже и Левски и Ботев са били републиканци и комунисти , по нареждане на Германския гей Фердинанд , датата се измества на 3-ти март
  • 3
    Ма
    мастикаджия
    6 0
    10:59, 15 фев 2019
    Директорчета,които подбутват децата да празнуват джендър празници,да се уволняват незабавно!
Последни новини