От х:

Днес в x:

Евгения Банева: Хибридни войни по Коледа и Нова година? Едва ли има трезвен руснак на територията на Русия

Евгения Банева заяви в съда, че приема всички внушения за пълна лъжа, в това число и твърденията, че се организирали (със съпруга й Николай Банев - бел.ред) хибридни войни между Коледа и Нова година. Тя изрази съмнения, че в този период от време "едва ли има трезвен руснак на територията на Русия". Освен това не й било ясно как от килията някой ще иска убежище в чужда държава.

Коментарът на Банева бе по повод изявлението на зам.-главния прокурор Иван Гешев от преди месец, с което той обяви, че Николай Банев се е свързал по мобилен телефон с руски лобисти от килията и е поискал убежище там за себе си и семейството си.

"Ако съм искала да изпратя децата си в Русия, съм имала много пъти възможност да го направя", посочи бизнесдамата и припомни, че със съпруга й всяка година посещавали Русия по 5-6 пъти.

Прокуратурата коментира думите на Евгения Банева с обяснението, че обвиняемите нямат задължение да говорят истината. По думите на прокурор Мария Дойчева, Банева се възползвала чудесно. А експертиза категорично доказвала съобщения и разговори.

По думите на Дойчева, прокуратурата няма да пречи на Евгения Банева, ако тя иска да води кампания за евровота. Прокурорката уточни, че законът не дава на Банева автоматично свобода, ако се кандидатира за ЕП. Но прокуратурата няма да й пречи при евентуални срещи с избиратели.

Днес спецсъдът решава дали да пусне Банева от ареста. Тя смята, че достатъчно време е прекарала там. Искането й не е по здравословни причини.

Банева каза, че й е трудно да си представи как ще води кампания от ареста. Но пък от друга страна обществото щяло да види какви са условията в арестите.

Тя разказа, че на 28 декември, едновременно, както в нейната, така и в килията на съпруга й Николай имало акция, наречена "пълен тараш" на арестантски жаргон. Последвали още няколко такива акции, а по разпореждане на прокуратурата тя била преместена в друга килия. А "пълния тараш" Банева описа като нахълтване на 5-6 човека, оборудвани с детектори за откриване на непозволени предмети. Изваждали се всички дрехи, храни и обзавеждане.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    44
    443
    16 -3
    16:56, 13 фев 2019

    Тая жена не е добре с акъла.Какъв евродепутат ще става.По добре да се скрие от срам някъде.

  • 2
    :d
    :D
    2 -1
    20:04, 13 фев 2019
    Мурзилажът се засегна.
  • 3
    Ва
    Ваню
    1 0
    07:11, 14 фев 2019
    Мачкане и унижаване на разграбниците !
Последни новини